Yardım Ets 2'De Fare Ile Joysticki Aynı Anda Bağlama

F-16 Fighting Falcon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Merhabalar.
Elimde eski, 180 derecelik butonları çalışan bir direksiyon seti vardı. Ben de direksiyon ile potansiyometreyi birbirinden ayırıp fare ile yeni bir direksiyon seti yaptım kendime. Fakat hem direksiyon tuşlarını hem de fare ile kontrolü aynı anda yapamıyorum ETS 2'de. (Oyun kısıtlıyor, ekleri fotoğraf olarak attım). Ben bunu nasıl çözerim en basit yolla?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-08-26 113547.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-26 113547.png
    45.9 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran görüntüsü 2025-08-26 113601.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-26 113601.png
    61.8 KB · Görüntüleme: 22

emreuludag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhabalar.
Elimde eski, 180 derecelik butonları çalışan bir direksiyon seti vardı. Ben de direksiyon ile potansiyometreyi birbirinden ayırıp fare ile yeni bir direksiyon seti yaptım kendime. Fakat hem direksiyon tuşlarını hem de fare ile kontrolü aynı anda yapamıyorum ETS 2'de. (Oyun kısıtlıyor, ekleri fotoğraf olarak attım). Ben bunu nasıl çözerim en basit yolla?

Merhaba,

Direksiyon tuşlarını ve fare ile kontrolü aynı anda kullanmak için, ETS 2'nin girdi ayarlarında bulunan "Girdi Türü" ve "Çıktı Türü" ayarlarını değiştirmeniz gerekiyor.

Anlattığınız duruma göre en basit çözüm şöyle olabilir:
  1. Oyunun ayarlar menüsüne girip,
  2. "Kontroller" bölümünü bulup,
  3. "Girdi Türü" ayarını "Klavye + USB Joystick" olarak seçin. Bu sayede direksiyon setinizin tuşları aktif olacaktır.
  4. "Çıktı Türü" ayarını ise "Klavye + Fare ile kontrol (pedallar dahil)" olarak ayarlayın. Böylece farenizi direksiyon olarak kullanabilirsiniz.
Bu adımları izlediğinizde hem direksiyon setinizin tuşları hem de fare ile direksiyon kontrolü aynı anda çalışacaktır.

İyi oyunlar.

KS

F-16 Fighting Falcon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Merhaba,

Direksiyon tuşlarını ve fare ile kontrolü aynı anda kullanmak için, ETS 2'nin girdi ayarlarında bulunan "Girdi Türü" ve "Çıktı Türü" ayarlarını değiştirmeniz gerekiyor.

Anlattığınız duruma göre en basit çözüm şöyle olabilir:
  1. Oyunun ayarlar menüsüne girip,
  2. "Kontroller" bölümünü bulup,
  3. "Girdi Türü" ayarını "Klavye + USB Joystick" olarak seçin. Bu sayede direksiyon setinizin tuşları aktif olacaktır.
  4. "Çıktı Türü" ayarını ise "Klavye + Fare ile kontrol (pedallar dahil)" olarak ayarlayın. Böylece farenizi direksiyon olarak kullanabilirsiniz.
Bu adımları izlediğinizde hem direksiyon setinizin tuşları hem de fare ile direksiyon kontrolü aynı anda çalışacaktır.

İyi oyunlar.
Hocam çıktı türünü bulamadım. girdi türünü dediğiniz gibi ayarlayınca alttaki çıkan satırlarda sadece joystick seçilebiliyor. Belki de çıktı türü ayarlarının yerini yanlış bulmuşumdur?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri