Beyler benim eski pc ye ets2 yükledim ve kasma sorunları ile ilgili çözüm bulmaya başladım kendim.Laptop lar genellkile oyunlarda kasma yaptığı için bende oyunun ayarlarıyla oynadım ve sonucunuda gördüm !
Beyler ETS2 yi kasmadan oynamamak istiyorsanız ;
•ETS2 ayarlara girip ''çözünürlük 1024x768 - 1280x720 yapmalısınız.neden derseniz oyunun ekranı ne kadar geniş olursa o kadar CPU ısınır ve donmalara sebep olur.
•Yenileme Oranı :60 Hz Standart
•Ölçekleme:%75-%100 arası olabilir.
•Diğer ayarları kendinize göre ayarlamak istiyorsanız ayarlayın fakat fazla yüklenirseniz ayarlara kasmaya ve ısınmaya sebep olabilir !
Bu ayarlamalar benim kendime göre yaptığım ayarlamalar eski laptop umda denediğim için zaten eski i3 PC sorunsuz şekilde çalışmaktadır.
NOT
yunda müzik dinlemek isteyenler ! Oyuna mp3 ü açmayı denemeyelim neden diyeceksiniz ? çünkü oyunun içinde çaldığı için eski laptoplarda yada i3 PC lerde kasmalara neden olacaktır.
Oyun oynarken dikkat edilebilecek 1 şey zaten CPU ! ben ETS2 yi 1.5 saat oluyor aralıksız gözlemimde CPU derecesi %45-55 arası dolaşmaktadır sizde gözlemleyebilirsiniz.
Diğer oyunların kasma sorunu ile ilgili çözümlere başlıyorum
Beyler ETS2 yi kasmadan oynamamak istiyorsanız ;
•ETS2 ayarlara girip ''çözünürlük 1024x768 - 1280x720 yapmalısınız.neden derseniz oyunun ekranı ne kadar geniş olursa o kadar CPU ısınır ve donmalara sebep olur.
•Yenileme Oranı :60 Hz Standart
•Ölçekleme:%75-%100 arası olabilir.
•Diğer ayarları kendinize göre ayarlamak istiyorsanız ayarlayın fakat fazla yüklenirseniz ayarlara kasmaya ve ısınmaya sebep olabilir !
Bu ayarlamalar benim kendime göre yaptığım ayarlamalar eski laptop umda denediğim için zaten eski i3 PC sorunsuz şekilde çalışmaktadır.
NOT
Oyun oynarken dikkat edilebilecek 1 şey zaten CPU ! ben ETS2 yi 1.5 saat oluyor aralıksız gözlemimde CPU derecesi %45-55 arası dolaşmaktadır sizde gözlemleyebilirsiniz.
Diğer oyunların kasma sorunu ile ilgili çözümlere başlıyorum