Excalibur g770 sisteme yüklenildiğinde ekran kartı kapanıyor

Koray Ökmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba bende Excalibur g770 9.nesil bir diz üstü bilgisayar var bu bilgisayarda oyun oynarken ekran kartı kendisini kapatıyor daha sonrada mavi ekran veriyor arkadaşlar format atmayı denedim sürücüleri silip tekrar yüklemeyi denedim hemen hemen herşeyi denedim bir problem var ama bulamıyorum . mesela GTA 5te üst  düzey ayarlarda sorun olmuyor ancak Mafia veya dotada ekran kartı en fazla 1 saat dayanmıyor kapanıyor .

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Söylediğiniz oyunlar GTA kadar kullanım yapmayan oyunlar.Sorun olmaması lazım fakat sürücüleriniz güncel mi ve GeForce Experience indirerek oyunun optimizasyon ayarlarını kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.

Başka bir konuda bir sorun oluyor mu oyun dışında ?

KS

Koray Ökmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Koray Ökmen' Alıntı:
Herkese merhaba bende Excalibur g770 9.nesil bir diz üstü bilgisayar var bu bilgisayarda oyun oynarken ekran kartı kendisini kapatıyor daha sonrada mavi ekran veriyor arkadaşlar format atmayı denedim sürücüleri silip tekrar yüklemeyi denedim hemen hemen herşeyi denedim bir problem var ama bulamıyorum . mesela GTA 5te üst  düzey ayarlarda sorun olmuyor ancak Mafia veya dotada ekran kartı en fazla 1 saat dayanmıyor kapanıyor .

yaptım hocam onuda ama ne yazık ki sonuç yok

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarınızı sıfırladınız mı peki ? yada format denediniz mi ? tam olarak sorunu çözmek için.

KS

Koray Ökmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Denedim ama ondada bir sonuç çıkmadı hatta bilgisyarcıya götürdüm ama yok bi sorun gözükmüyo diyo ama oyunu açtığımda pat gidiyo hepte aynı zamanlarda bi gün çok açıp bir gün az açmıyo.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Zannediyorum ki oyunun optimizasyon ayarında sıkıntı oluşuyor.Başka oyunda sorun olmuyorsa tek düşündüğüm şey bu oluyor.

KS

Koray Ökmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Meseka Dotada oluyo Mafiada oluyo optimizasyon ayarlarınıda yapıyorum ki i5 gtx 1050 ekran kartı 16 gb ram 2020 model bi bilgisayar bu oyunlar ne kadar yorabilir ki pcyi

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
GeForce Experience girip Mafia veya Dotanın oyun ayarları kısmını atar mısınız optimize etmeden lütfen.

KS

Koray Ökmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyunları ne yazık ki sildim tekrar kuruyorum yüklmelerinde mi sorun oldu diye ama şöyle diyim oyuna girmeden ordan tüm optimizasyonlarını yapıyorum. Aslında benim farkettiğim 2 sıkıntı var 1 çok ısınıyor 2 farklı akımlar gönderiyo ekran kartına akımı düzeltmek için bu gün akım korumalı priz aldım ama oda çözmedi olayı bu ekran kartlarında acaba şu ısıya gelince kapat gibi bişey mi var analamadım birde GTA oynarken bilgisayar bu kadar ısınmıyordu

acaba oc yapsam düzelir mi gerçi afterburnerı yüklediğimde kilitleri açılmadı desteklemiyor sanırım

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OC ile düzeleceğini zannetmiyorum fakat termal macun ve temizlik yapılarak yenilenerek ısınma konusunda sorunu çözersiniz.Bu çözümü deneyin.Çok ısınıyorsa laptop kendini korumak amaçlı kapanıyor hata veriyor olabilir.

KS

Koray Ökmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam şuan baktım 75 derecede kapandı ekran kartı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri