Fanlar Çalışıyor Ekrana Görüntü Gelmiyor

espanyole

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sa herkese iyi günler,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. PC çalışır durumdayken kasanın ön plastik kısmını açtım elektrikle alakalı bir kısma temas etmedim. Kapağı kapattıktan sonra birden pc kapandı daha sonra açmaya çalıştığımda fanlar vs herşey çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.

Bu şekildeyken içini açmak için kapatmaya çalıştım fakat “kapatma tuşuna basılı tuttuğumda power tuşunun ışığı yanıp sönmeye başlıyor ve pc kapanmıyor”. Bios pilini ve ekran kartını ve ramleri söküp taktım olmadı. Daha sonra ramlerin yerini değiştirip anakartın kablosunu çıkartıp taktım ve normal şekilde açıldı ve sorun şimdilik çözüldü gibi görünüyor. Sorun neyden kaynaklanmış olabilir? Yorum yapan herkese teşekkürler şimdiden.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Anlık olarak statik elektrik birikmesi olabiliyor anakartta, siz de bunu yaşamışsınız neyse ki sorun kısa sürede çözülmüş. Bunun kaynaklanmaması için aslında çıplak elle dokunulmaması lazım parçalara fakat çok nadir oluşan bir durum olduğundan önemsenmiyor. Eğer daha sonra tekrardan bu durumla karşılaşırsanız düşünmemiz gereken iki şey var,

Ya binadaki akım düzensiz ve makinede elektrik birikmesine sebebiyet veriyor,
veya güç kaynağınız yeterince kaliteli değil veya arızalı.

Şu anlık bir problem gözükmüyor, tekrarlarsa ve uzun süre devam ederse o zaman bu konu hakkında çözüm sağlayabiliriz.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
Kasanın kapağını kapatırken sert mi oturtmaya çalıştınız? Bu tip ürünler biraz hassas. Özellikle çalışırken müdahale etmemek lazım. Statik olabilir, kapatırken sistem hareket etmiştir darbeden dolayı veya anlık yanıt verememiş olabilir.

Anakartınızda deBug LED var mı?

KS

espanyole

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Teşekkürler cevabınız için. Bir süre gözlemleyelim bakalım tekrar aynı şeyleri yaşarsam danışırım sizlere.
Ayrıca anakartın üzerinde led göremedim hocam b450m s2h modeli anakartım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri