Fanlarım Çok Hızlı Dönüyor

Poke Topu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Bugün kasamı temizledim ve tekrar açtığımda inanılmaz gürültülü şekilde fazlarım hızlı döndü biostan ayarlamaya çalıştım ama hiçbir türlü hızlarını düşüremiyorum msi afterburneden de denedim ama olmadı

Ekli dosyalar

• IMG_0170.jpeg
    IMG_0170.jpeg
    3.2 MB · Görüntüleme: 12

kullanıcı bulunamadı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
1708893127718.png

Bendeki sıcaklık değerlerine karşın rpm değerleri bu şekilde. Senin fanların inanılmaz yüksek hızda dönüyor ses çıkarması çok doğal. Bence bu şekilde kullanma yoksa fanları yakabilir, en iyi ihtimalle eksenden kaçar ve kalıcı bir ses problemine dönüşebilir. youtube üzerinden veya anakartın kullanım klavuzundan bir bak istersen fan hızları nasıl değişir diye.

KS

Poke Topu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Ekli dosyayı görüntüle 32086
Bendeki sıcaklık değerlerine karşın rpm değerleri bu şekilde. Senin fanların inanılmaz yüksek hızda dönüyor ses çıkarması çok doğal. Bence bu şekilde kullanma yoksa fanları yakabilir, en iyi ihtimalle eksenden kaçar ve kalıcı bir ses problemine dönüşebilir. youtube üzerinden veya anakartın kullanım klavuzundan bir bak istersen fan hızları nasıl değişir diye.
Hallettim ustam ama çok değişik şekilde oldu şu anda bütün fanlarım 900-1000 rpm arası dönüyor boştayken orada yanda yazan 7000-8000 rpm boşa sıkılmış şu anda 35 derecede %25 55 derecede %45 70 derecede %65te daha üstünde %100 kullanımda kullanıyorum sorunu çözmem ise ekran kartına alttan kabloyu vermiştim onu çektikten sonra dönme durdu herhalde o kablo ekran kartının fanını durdurduğu için sistem çok ısınıyordu bilemiyorum şu anda eskisi gibi hızlı ve gürültülü dönmüyor teşekkürler tekrardan

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri