Farede Kontrol Kaybı

ekrem4512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Aldığım her mouse tam olarak şu aşamalardan geçiyor;
Mouse'de ufak dengesizlikler başlıyor. Bu kendini çok göstermiyor ama hissedebiliyorsun.
Kısa bir süre sonra ise mouse yine hareket ediyor hatta bir sıkıntı yok gibi gözüküyor, gayet de çalışıyor. Ama sorun da burada çalışıyor ama istediğin gibi değil. Yani nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama sanki dengesiz çalışıyor gibi eskiden kurduğum aimi/yönlendirmeyi belirli bir gün sonra yapamıyorum, mouse tam oturaklı da olmuyor. Mouseyi kaydırırken bir şeyin doğru olmadığını hissedebiliyorsun kısaca. Ve bu dediğim her farede oluyor. Biraz daha ilerleyen vakitte farenin macrosu bozuluyor. Mesela macronun yavaş çalışması gibi duraklaması gibi. Bir de basıyorum calısıyor durdurmaya calisiyorum durmuyor. 2. bastigimda duruyor. Tutarsızliķ var nereden oluyor bu tüm sorunlar? 3 bilgisayarım var evde 3 ündede aynı sorunlar karşı karşıyayım. Elektiriksel bir durum olabilirmi yani usb portlarına zarar verirmi böyle bir şey.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,985
Aldığım her mouse tam olarak şu aşamalardan geçiyor;
Mouse'de ufak dengesizlikler başlıyor. Bu kendini çok göstermiyor ama hissedebiliyorsun.
Kısa bir süre sonra ise mouse yine hareket ediyor hatta bir sıkıntı yok gibi gözüküyor, gayet de çalışıyor. Ama sorun da burada çalışıyor ama istediğin gibi değil. Yani nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama sanki dengesiz çalışıyor gibi eskiden kurduğum aimi/yönlendirmeyi belirli bir gün sonra yapamıyorum, mouse tam oturaklı da olmuyor. Mouseyi kaydırırken bir şeyin doğru olmadığını hissedebiliyorsun kısaca. Ve bu dediğim her farede oluyor. Biraz daha ilerleyen vakitte farenin macrosu bozuluyor. Mesela macronun yavaş çalışması gibi duraklaması gibi. Bir de basıyorum calısıyor durdurmaya calisiyorum durmuyor. 2. bastigimda duruyor. Tutarsızliķ var nereden oluyor bu tüm sorunlar? 3 bilgisayarım var evde 3 ündede aynı sorunlar karşı karşıyayım. Elektiriksel bir durum olabilirmi yani usb portlarına zarar verirmi böyle bir şey.
Mouse markası modeli nedir

KS

ekrem4512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Mouse 15 tane oldu evde hepside sıfır. Logitech 402. Logitech 102. Logitech. Mx 518. A4TECH İN mouseleri var. Hepsinde aynı sorun var. 1 yıldır bu sorunu çekiyorum. Çıldırıcam artık. Yeni bilgisayar topladım 2 kere yine aynı sorun. 3 bilgisayar var evde hepsi aynı dostum.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,985
Mouse 15 tane oldu evde hepside sıfır. Logitech 402. Logitech 102. Logitech. Mx 518. A4TECH İN mouseleri var. Hepsinde aynı sorun var. 1 yıldır bu sorunu çekiyorum. Çıldırıcam artık. Yeni bilgisayar topladım 2 kere yine aynı sorun. 3 bilgisayar var evde hepsi aynı dostum.
Mousepadiniz nedir? Hepside sıkıntılı mouseler aslında.

KS

ekrem4512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
steelseries in güzel bir mause padi orjinal. yakın zamanda 700 tlye aldım.

KS

ekrem4512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Eminim çünkü yeni topladım sistemi. Evimde 3 bilgisayar var. Hepsinde aynı sorun var. Eskiden topraklama yoktu evimde. Ama şuan var. Topraklamayı yapınca mousede birazda olsa düzelme oldu ama yine aynı yani sorun devam ediyor.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,985
Eminim çünkü yeni topladım sistemi. Evimde 3 bilgisayar var. Hepsinde aynı sorun var. Eskiden topraklama yoktu evimde. Ama şuan var. Topraklamayı yapınca mousede birazda olsa düzelme oldu ama yine aynı yani sorun devam ediyor.
Psu nedir? Anakart nedir? Hatta direk sistem nedir?

KS

ekrem4512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
kbkmayın sizide yoruyorum.

İŞLEMCİ : Intel Core i5-13400F 4.6GHz 20MB Önbellek 10 Çekirdek 1700
ANAKART: ASUS PRIME B760-PLUS D4 5066MHz (OC) DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI DP VGA ATX Anakart
EKRAN KARTI:ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB GDDR6 Ekran Kartı
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance LPX 3200 MHz CL16 DDR4 Masaüstü Siyah Ram / 32 gb toplam ram.
SSD: Samsung 980 PRO 1TB NVMe SSD 7000MB Okuma 5000MB Yazma M.2 SSD
KASA: VENTO VG10F RGB ATX Gaming Kasa
GÜÇ KAYNAĞI: Corsair CX750M 750W 80+ Bronze Yarı Modüler PSU

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,985
kbkmayın sizide yoruyorum.

İŞLEMCİ : Intel Core i5-13400F 4.6GHz 20MB Önbellek 10 Çekirdek 1700
ANAKART: ASUS PRIME B760-PLUS D4 5066MHz (OC) DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI DP VGA ATX Anakart
EKRAN KARTI:ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB GDDR6 Ekran Kartı
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance LPX 3200 MHz CL16 DDR4 Masaüstü Siyah Ram / 32 gb toplam ram.
SSD: Samsung 980 PRO 1TB NVMe SSD 7000MB Okuma 5000MB Yazma M.2 SSD
KASA: VENTO VG10F RGB ATX Gaming Kasa
GÜÇ KAYNAĞI: Corsair CX750M 750W 80+ Bronze Yarı Modüler PSU
Mouselerde sorun var gibi emin olamadım ki

KS

ekrem4512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
1 yıldır bende emin olamadım işte. Denemediğim şey kalmadı. Monitör , 0 sistem. 0 Mouseler. 3 bilgisayar var evde hepsinde aynı durum var. Elektiriksel bir durum olabilirmi acaba. Çünkü daha önce ki olaylarımda 2 kere modem yanması. 1 kere Monitör ekran gitti. 2 tane harddisk değiştirmek zorunda kaldım. Ram slotundan 1 slot bozulmuştu. Yeniden başlatıyodu bilgisayar kendini eski bilgisayarımda sattım ama onu. Yani napmam gerekiyor anlamadım dostum. Yetkili biri yokmu şu sorunum hakkında danışabilcegimiz.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
1 yıldır bende emin olamadım işte. Denemediğim şey kalmadı. Monitör , 0 sistem. 0 Mouseler. 3 bilgisayar var evde hepsinde aynı durum var. Elektiriksel bir durum olabilirmi acaba. Çünkü daha önce ki olaylarımda 2 kere modem yanması. 1 kere Monitör ekran gitti. 2 tane harddisk değiştirmek zorunda kaldım. Ram slotundan 1 slot bozulmuştu. Yeniden başlatıyodu bilgisayar kendini eski bilgisayarımda sattım ama onu. Yani napmam gerekiyor anlamadım dostum. Yetkili biri yokmu şu sorunum hakkında danışabilcegimiz.
Elektrikle alakalı çok sorun yaşamışsınız sorunun ana kaynağıda budur diye düşünüyorum. Bütçeniz varsa bir ups edinmenizi tavsiye ederim sistemi korur ve dalgalanmalarıda önler.

KS

ekrem4512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Peki bu dalgalanmalar usb portlarını etkilermi ona göre alayım kesin bir bilgi verebilir misiniz.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Peki bu dalgalanmalar usb portlarını etkilermi ona göre alayım kesin bir bilgi verebilir misiniz.
Elektrikle ilgili dalgalanmalar tabii ki etkileyecektir. Bana sorarsanız bu tarz sorunlar yaşamayan bir yakınınızın evinde kendi sisteminizi test etme ihtimaliniz varsa ilk önce soruna yardımı olacak mı diye bakın derim. Ama ups sistemi koruma açısından bence her türlü olmalı özellikle çok fazla sorun yaşadığınız için. O kadar para harcayıp sisteminize zarar gelmesi belki maddi açıdan sorun olmaz (garanti değiştirme ihtimali açısından) ama uzun süreler sistemsiz kalmaya yol açar.

KS

ekrem4512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Anladım. Çok teşekkür ederim ilginiz için. İyi akşamlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri