Yardım Flash Bios Button Hatası

Byali

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herkese Selamun Aleykum anakartım (Msı tomahawk b550 max wifi)
Sorunu kısa anlatacağım amd master ile testler yaparken yanlışlıkla bios silindi. Nasıl silinebilir derseniz yeniden başlatılıyor dedi ve görüntü bidaha gelmedi direk cpu ışığını yaktı yani sıfırladı gibi bisey oldu her neyse herşeyi ama herşeyi denedim (bildiklerimi)
İslemci sök, Ram sök, pil sök, Jbat1 kısa devre, usb içindeki biçimlendirmeyi fat32 yaptım cmd ile içini bidaha formatladım Disk bölümlerini mbr yaptım nafile aklıma anakart özelligi olan Button flash bios geldi usb 2.0 ile içine güncel bios yazdırmama rağmen 1 saate yakın bekledim halen yanıp sönüyor bunda bir sorun olduğunu anladım çünkü videolarda 8 ila 10 dakika diyor bios ismini MSI.ROM yaptım sorun gene aynı başka bildiginiz veya yap dediğiniz bişey varsa deneyelim yoksa para bayılıp yaptırcaz mecbur.

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
24 pin anakrt besleme ile cpu besleme kablolarını taktınız değilmi.
Flash belleği önce FAT 32 olarak formatlıyacaksınız.
İndirdiğiniz bios dosyasını en sonuna kadar açacaksınız Sonra isim değişecek.

KS

Byali

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Evet 24pin taktım +cpu besleme format fat32 bölumlendirme Mbr dosyayı masaustunde MSI.ROM olarak degistirip flasha öyle attım bu sekil evet doğru ama belirtilen süre 8 10 dakika arası sabahtan beri en az 30 en yüksek 1 saat bekledim sadece yanıp sönüyor başka bişey yok

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
Anakrttaki bios flash usb girişine takılacak Diğer usb girişleri olmuyor.

Bi de dosyayı şu hale açtınız değilmi.Okun üzerinde olduğu dosya.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    30.3 KB · Görüntüleme: 10
KS

Byali

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Anakrttaki bios flash usb girişine takılacak Diğer usb girişleri olmuyor.

Bi de dosyayı şu hale açtınız değilmi.Okun üzerinde olduğu dosya.
Şöyle diyim sabah 11 den beri herşeyi denedim bu dediğinide, farklı flash disklerlede denedim formatı cmd de ile attım normal attım şuan rufus ile attım bekliyorum

KS

Byali

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Garantiye gönderdim garanti kapsamına girdi ücreti geri alıp asus rog strix b550 e gaming aldım bu anakartlarda kronik sorunmuş yabancı forumlarda söylüyolar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri