Fn kombinasyonu kurcalarken farklı bir sorun

mesutcan52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar dell Laptop da fn kombinasyonu kurcalarken bi sorun oluştu. Masaüstünde P harfinde ki dosyalar arasında gidip geliyor. Shift tuşu basılı kalmış gibi. Ayriyeten googleye giriyorum p harfi basmaya başlıyor. Bir kombinasyonla shıft+P harfine bişey mi atadım anlamadım

KS

mesutcan52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam klavye de sorun olacağını sanmıyorum bu sabah birisi touchpad nasıl aktif edilir diye sormuştu aklıma takıldı ben de kendi pc mden denemeye kalkıştım fakat bir türlü yapamadım fn tuşu ile. Farklı şeylere bastım birden bu sorun ortaya çıktı

KS

mesutcan52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam hiç bir işlem yapmıyorum masaüstünde bekliyorum işlem yapmadan. P harfi ile başlayan klasörler arasında git gel yapıyor

Git gel yaparken shıft numlock basıyorum git gel duruyor fakatmmasaüstüne bir kez tıklayınca yine devam ediyor

Ahmet Doğukan G.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
mesutcan52' Alıntı:
Hocam hiç bir işlem yapmıyorum masaüstünde bekliyorum işlem yapmadan.  P harfi ile başlayan klasörler arasında git gel yapıyor

Git gel yaparken shıft numlock basıyorum git gel duruyor fakatmmasaüstüne bir kez tıklayınca yine devam ediyor

FN kombinasyonunu sıfırlayınız. 

1-) Bilgisayarınızı kapatın ve açılırken biosa girebilmek için marka modelinize göre değişen tuşa basarak biosa girin.
2-) Bios’a girdikten sonra ekranda “Main” veya “Advantage” menüsü olmalı. Klavyeden yön tuşları ile bu menüye giriniz.
3-) Bu ayarlarda “Multimedia keyborad” ya da “FN keybord” diye bir menü olmalı. O menüde 2 seçenek var. Bu menüyü değiştirip “F12” tuşuna basın ve “Save Settings” gibisinden bir yazı çıkarsa “Enter” veya “Y” tuşuna basarak ayarları kaydedip çıkın.
4-) Bilgisayarınız yeniden başladıktan sonra artık Fn tuşuna basma zorunluluğunuz yok

Ahmet Doğukan G.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
mesutcan52' Alıntı:
Sorunum devam ediyor hocam

1-) Bilgisayarınızı kapatın ve açılırken biosa girebilmek için marka modelinize göre değişen tuşa basarak biosa girin.
2-) Bios’a girdikten sonra ekranda “System Configuration” veya “Sistem Yapılandırması” seçeneğine gidin.
undefined
3-) Yukarı ok veya aşağı ok tuşlarına basarak İşlem Tuşları Modu seçeneğine gelin ve Etkinleştir / Devre Dışı Bırak menüsüne girmek için enter tuşuna basın.
4-) İstediğiniz modu seçin:

•  İşlem tuşunda belirtilen işlemin kullanılabilmesi için işlev tuşunu (fn) basılı tutarken F1-F12 arasındaki tuşlardan birine de basmak gerekir.Örneğin, bazı bilgisayar modellerinde, İşlem Tuşları Modu olarak Devre Dışı seçiliyse, F11 tuşuna basıldığında web tarayıcısı açıksa simge durumuna küçültülür veya önceki boyutuna getirilir. Alternatif olarak, fn + F11 tuşlarına basılı tutulduğunda ses kapatılır. İşlem tuşları dizüstü bilgisayar modeline bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

KS

mesutcan52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam bu da faydalı olmadı sorunum p tuşu ile ilgiliydi. Fakat ben umudumu yitirerek laptopu yatağın üstüne attım ters bir şekilde orda 1 saat durdu. Başka bir çözüm yolu denemek için açtığımda sorun düzelmişti. Sanırım klavyenin altındaki bağlantıdan kaynaklı bir sorundu.umarım daha olmaz yine de bana yardımcı olma çabalarınız için size minnettarım. Diğer Forum(!) larda göremediğim ilgiyi gördüm. Hepinizi seviyorum umarım bu sorun yine olmaz :))

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri