Yardım Formant Sonrası Kapanmalar Donmalar

filmlerinizinden

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
23
Bu Konu Hakkında farklı farklı Konular Açtım ama Sürekli İadare Edicek kadar Çözümler Buldum
Ürünlerin Garantileri Bitmeden Hangisinde Sıkıntı İse Bulmak istiyorum

Sıfırdan temiz kurulum demeyin en az 10 sefer formant atmışımdır win11 kulanıyordum 10a düşürdüm 2sinde de aynı sıkıntılar mevcut

1.Güç Yönetiminden Yüksek Performansa Almazsam Kendi Kendini Donuyor Bilgisayar yada Yeninden Başlıyor
2.Olarak Görev Yöneticisini açtığım zaman gözüme arada sırada güç kesintileri yazan bir programın azda olsa %100 Kulandığını Gördüm
3.Görev Yöneticisinde Hızlı Hızlı Geçişler sağlarsam Donup kalıyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Temiz format için :
Kullandığın USB Belleğin sağlam olduğun emin ol.
Windows u indirmeden önce internet bağlantısını yenile Wi-Fi ye extra cihaz bağlı olmasın.
Dosyayı direk Microsoft sitesinden media creation tool kullanarak indir, indirme esnasında işlem yapma.
UEFİ olmayan sistem için Rufus da aynı adımlar geçerli.
Formatı USB Bellek ile kasanın ön panelden değil Arka taraftaki Usb yuvasından atın.
Format işlemi bittikten sonra Driverler kurulduğunda aygıt yöneticisinde eksik olmadığından emin ol yani o panelde soru işareti olmasın.
İşlemlerin buraya kadar tamam mı ?

KS

filmlerinizinden

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
23
Temiz format için :
Kullandığın USB Belleğin sağlam olduğun emin ol.
Windows u indirmeden önce internet bağlantısını yenile Wi-Fi ye extra cihaz bağlı olmasın.
Dosyayı direk Microsoft sitesinden media creation tool kullanarak indir, indirme esnasında işlem yapma.
UEFİ olmayan sistem için Rufus da aynı adımlar geçerli.
Formatı USB Bellek ile kasanın ön panelden değil Arka taraftaki Usb yuvasından atın.
Format işlemi bittikten sonra Driverler kurulduğunda aygıt yöneticisinde eksik olmadığından emin ol yani o panelde soru işareti olmasın.
İşlemlerin buraya kadar tamam mı ?
Bu yere kadar tamam hocam sıkıntı 1. Olan Windows 8 bile kursam bu yönetimi yapmadan olmuyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Bu yere kadar tamam hocam sıkıntı 1. Olan Windows 8 bile kursam bu yönetimi yapmadan olmuyor
Sistem Windows 10 da ise Güncelleme kısmında Windwos 11 E geçmeye hazırsınız yazısı çıkana kadar kendin arka arkaya manuel güncelle.
Windows 11 ise Sistem güncel diyene kadar arka arkaya güncelle.
Biosu zaten güncellemişsindir onu güncel kabul ediyoruz.
Son adımlar ise Denetim masasından Bilgisayarın hızlı açılması için gerekli ayarı kapatmak ve Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp manuel olarak tekrar kurmak.
Bu adımlardan sonra devam ederse :
Ekran kartı ve monitör ayarında çözünürlük uyumsuzluğu yaşıyor olabirsin ayar düşürüp ya da yükseltmen gerekebilir.
Donanımda arızalı parçalar olabilir.
sistem.png

Geriye bunlar kalıyor.

Ekli dosyalar

• winds.png
    winds.png
    263.9 KB · Görüntüleme: 4
KS

filmlerinizinden

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
23
Sistem Windows 10 da ise Güncelleme kısmında Windwos 11 E geçmeye hazırsınız yazısı çıkana kadar kendin arka arkaya manuel güncelle.
Windows 11 ise Sistem güncel diyene kadar arka arkaya güncelle.
Biosu zaten güncellemişsindir onu güncel kabul ediyoruz.
Son adımlar ise Denetim masasından Bilgisayarın hızlı açılması için gerekli ayarı kapatmak ve Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp manuel olarak tekrar kurmak.
Bu adımlardan sonra devam ederse :
Ekran kartı ve monitör ayarında çözünürlük uyumsuzluğu yaşıyor olabirsin ayar düşürüp ya da yükseltmen gerekebilir.
Donanımda arızalı parçalar olabilir.Ekli dosyayı görüntüle 39644
Geriye bunlar kalıyor.
İşte Sıkıntı Şu Bunlar Yeni Şeyler Değil Sürekli olan şeyler ama ben bu bilgisayarı satmak istediğim zaman adam bunu formant attığı zaman donup kalıcak bileşenlerden hangisinde sıkıntı olabilir onu bulmak istiyorum

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
İşte Sıkıntı Şu Bunlar Yeni Şeyler Değil Sürekli olan şeyler ama ben bu bilgisayarı satmak istediğim zaman adam bunu formant attığı zaman donup kalıcak bileşenlerden hangisinde sıkıntı olabilir onu bulmak istiyorum
Aynı şekilde yeni aldığım sistemde donma sorunu yaşadım yazılımsal olarak tek tek denedikten sonra donma sebebini iki ay sonra buldum. Kasanın ön tarafındaki Usb 3.0 Panelinin kablosunda kopukluk varmış. Bu sorun yüzünden iki ay uğraştık mesela, elimde 2-3 tane sistem olduğu için parçaları tek tek denedik ama illaki küçük bir ayrıntı gözden kaçıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri