Format sırasında donup kalma sorunu.

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sevgili hocalar hepinize burdan selam olsun. 
lanet olası bir arkadşımın bir laptopu "lenovo b560" format atarken (windows 7 ultimate 32bit) sürekli donma yaşıyor.  format usb ile yapmaya çalışıyorum.  daha önceden 2 pc ye attım bu şekilde.  başarı ile bitirdim formatı. akşam bir daha deneyeyim dedim. fan takılı kalmış herhalde çok fena gürültü yapıyordu. açtım söktüm parçaladım laptopu malum iş yerinde olduğum için "otel" fazla takım taklavat olamdığı için fazla temizleyemedim ama topladım yine gürültü sorunu gitti ama şimdi yine aynı sorun. formatı bu sever win 7 home ile mi atsam diyorum. birde baya bir uğraştım heralde baya ısındı laptop sürekli klendi kendine kapanmaya başladı bende kaldırıdm kapattım laptopu. 
şimdi konu hakkında bilgisi olanların pamuk elleri klavyelere . herkese teşekkür ederim :) :)

E

expert

Guest
evde kullandığınız pervane varsa altına koyup öyle format atmayı deneyin
format başarılı olursa hd tune programını indirip harddiski test edin eğer sürekli donma oluyorsa diskte problem olabilir
aşırı ısındığı içinde bu problemi yaratıyor olabilir

KS

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Diski biçimlendirdiğimiz için açılmıyor zaten pc. format yarıda kaldı.

E

expert

Guest
pervane koy ki ısısını düşürsün tekrar format at

pc normal açılmıyor mu format atamıyor musun

KS

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
format esnasında hani dosyalar kopyalanıyor kısmı geliyor ya. O Kısım gelince donuyor kalıyor. çok bekliyor zaten sonra hata veriyor yada kenidliğinden kapanıyor. format yarıda kaldı beyler. ya da diski biçimlendir kısmı kısmı geldiği yerde de bayağı yavaşlıyor. bekletiyor bayağı. şimdi home basic indirip öyle denicem. birde laptobu açıp bir daha temizlicem termal macununu yenileyeceğim.

E

expert

Guest
harddiskte problem var bad sectör ihtimali çok yüksek attığın iso dosyasında sıkıntı yoktur donma bunlardan kaynaklanıyor büyük ihtimalle

KS

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ne yapıcaz peki. önemli olan pc değil zaten. içindeki resimler

E

expert

Guest
aynı şekil format atmayı deneyin olmaz ise eğer diski 2 ye böldüyseniz ve dosyalar o ayırdığınız bölümde ise başka pc ye bağlayıp alabilirsiniz sıkıntı olmaz

InFlames

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
1
system3276' Alıntı:
evde kullandığınız pervane varsa altına koyup öyle format atmayı deneyin
format başarılı olursa hd tune programını indirip harddiski test edin eğer sürekli donma oluyorsa diskte problem olabilir
aşırı ısındığı içinde bu problemi yaratıyor olabilir

Dediğini yapıp ise yaramazsa tekrar konuya mesaj at

KS

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şuan iş yerindeyim. altına buz koysam olur mu ? :D baya poşet poşet buz.
ama yani format atma safhasındayım hala aynı windows 7 home basic 32 bit usb ile yüklemeye çalışıyorum. tık yok :D acaba harddiski söküp benim laptopa taksak format olur mu ? harddiskte sıkıntı var diye düşünşüyorum

E

expert

Guest
Deneyin teknoloji de olmaz diye bir şey yok
Poşet delik olmasın yeter disk te problem var kendi pc nize takip deneyin bi

KS

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet arkadaşlar hepinize sonsuz teşekürler. çok yardımcı oldunuz.
bozuk pc nin harddiskini başka bir laptopa taktım ama her hangi bir işlem uygulayamadım.
boot menüye falat giremedim. ve harddiskin artık bozuk olduğna inanıyorum.
arkadaşıma da o şekilde verdim ve dedim ki " oğlum senin harddisk nanayı yemiş yanmış çöp olmuş " dedim
belki harddiski taşınabilir disk haline getiren aparat ile içindeki resimleri alabilirsin dedim.
bu kadar . sağolun .

E

expert

Guest
Onu masaüstü bilgisayar da da bağlayıp ikinci disk olarak ayarlayıp içindekileri alabilirsiniz

KS

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet arkadaşlar konuyu tatlıya bağladık.
aynı laptopun kullanılmayan kırılmış bir tanesini bulduk. harddiskini söküp başka bir laptopta sıfırladım formatını attım. yükledim. sonra laptopu komple parçaladım fanını felan temizledim termal macununu yeniledim güzel bir bakım yaptım. kullanılmayan laptoptaki rami de söküp çalıştırmak istediğim laptopa taktım. cayır cayır çalışıyor şimdi. sorun harddiskteymiş. herkese teşekürler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri