Fps Dropları

Minterowow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
PC Özelliklerim :
Ryzen 5 5500
RX 6600
16GB RAM
512 M2 SSD
Nisan ayında alındı.

Öncelikle herkese selamlar bilgisayarımı Nisan ayından bu yana kullanıyorum ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım, geçen ay m2 ssd yetmemesi sebebiyle 500 gb sata ssd aldım ve bilgisayarıma taktım, taktıktan sonra fps düşüşleri yaşamaya başladı (psu'nun dibine koydum ssd yi), m2 ssd de bile olan oyunlarım kasmaya başladı pubg, valorant, BF1 gibi oyunlarda normal fps alırken aniden 60 a kadar düşüyor, birkaç arkadaşıma sordum ssd yi takarken kablo girişlerinde sıkıntı yaratmış olabilirsin kabloları kontrol et dediler, kontrol ettim tak çıkar yaptım sonuç aynı ve ardından format atmaya karar verdim,pc'ye format attım, valorant'ı yeniden kurdum ancak sorun devam ediyor 250-350 fps arası alırken bir anda 100 e kadar düşüyor fps ve bunu ciddi manada hissettiriyor, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Malwarebytes taratması ekteki resimdedir herhangi bir virüs bulunmamakta.

Ekli dosyalar

• ekran goruntusu.png
    ekran goruntusu.png
    11.7 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:

Pomak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
bilgisayarın sıcaklık değerlerini takip ettinmi hiç occt uygulamasından tek tek hepsini bir teste sokup bakabilirsin başka bir sorun varsa bile orda çıkıcaktık eğer ordada çıkmıyorsa elimden birşey gelmez. umarım bu uygulama yardımcı olur.

birde şöle güzel bi genel temizlik yap istersen ram'ları ekran kartını felan güzelce temizle. donanım olarak bir sorun bulamazsan artık yazılım olarak bi yol ararsın en azından bi kısımdan emin olursun.

KS

Minterowow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
OCCT uygulamasından en yakın zamanda test yapıcam, onun dışında ısındığını sanmıyorum işlemci Max 65(Valorant ve BF1), ekran kartı Max 60 görüyor(Furmark testinde), PC peteksiz soğuk odada çalışıyor, ısı problemleri olduğunu sanmıyorum ama en yakın tarihte OCCT ile tüm ısı testlerini yapacağım, PC çok tozlu değil ancak artık temizlik vakti geldi gibi geliyor, yazılımsal olarak bahsettiğiniz kısmı anlayamadım, müsaitseniz yazılımsal kısmı açabilir misiniz ?

Aboxbtr

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
Ekran kartı sürücü güncellemelerinden bahsediyor galiba

KS

Minterowow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ekran kartı en güncel sürümde, teşekkür ederim açtığınız için.

Pomak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
OCCT uygulamasından en yakın zamanda test yapıcam, onun dışında ısındığını sanmıyorum işlemci Max 65(Valorant ve BF1), ekran kartı Max 60 görüyor(Furmark testinde), PC peteksiz soğuk odada çalışıyor, ısı problemleri olduğunu sanmıyorum ama en yakın tarihte OCCT ile tüm ısı testlerini yapacağım, PC çok tozlu değil ancak artık temizlik vakti geldi gibi geliyor, yazılımsal olarak bahsettiğiniz kısmı anlayamadım, müsaitseniz yazılımsal kısmı açabilir misiniz ?
ben şahsen ssd den yani depolama biriminden olduğunu düşünmüyorum testlerini temizlik öncesi bir yap hem userbenchmark hemde occt den dediğim gibi güzel bi 10dk lık testler başlat ram ları ayrı ekran kartını ayrı işlemcini ayrı.
yazılımsal olarak dediğimde bios güncellemesi bios chipset güncellemeleri gibi şeyler birde ekran kartı driverini silip tekrar en baştan kurmayı deneyebilirsin. başka bi sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım

ben şahsen ssd den yani depolama biriminden olduğunu düşünmüyorum testlerini temizlik öncesi bir yap hem userbenchmark hemde occt den dediğim gibi güzel bi 10dk lık testler başlat ram ları ayrı ekran kartını ayrı işlemcini ayrı.
yazılımsal olarak dediğimde bios güncellemesi bios chipset güncellemeleri gibi şeyler birde ekran kartı driverini silip tekrar en baştan kurmayı deneyebilirsin. başka bi sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım

ısı olarak düşünmememin sebebi bir anda fps düşüyor diyorsun o yüzden olabiliceğini düşünüyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri