Fps düşüklüğü donanım anlayan

Kerem Gülyiyen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet yaklaşık 1 aydır yaşadığım bir problem cs go ve lol'de daha öncesinde yaşamıyordum bilgisayardan da pek anlamıyorum açıkçası bilgisayarı 6 sene önce toplattırdım ddr3 parçaları bununla bir ilgisi olabilir mi bilmiyorum ama 2 oyunda da çok sık fps düşüklükleri yaşıyorum bir sürü şey denedim olmadı kasa açıp parça söküp temizleyip taktığım çok oldu özellikleri atıcam yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler bu arada forumda yeniyim konu yanlış yerdeyse kusura bakmayın.

http://i.hizliresim.com/3vjnO0.png
http://i.hizliresim.com/QvYoyj.png
http://i.hizliresim.com/6rqLvl.png

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Termal macununu yeniledin mi?
Power suplynin içi temiz mi?
Soğutma fanları temiz mi?
Ekran kartını en iyi şekilde güncellemen gerekir.
windows'un kurulu olduğu diski olabildiğince boş bırak. mesela 100gb ise bi en az 30 gb boş olsun.
sistemde gereksiz ram dolduran programları sil yada pasif hale getir.bazı programlar pc temizlik diye geçiyor ama işi gücü kendi kenidne rami doldurmak sanki kendisini yararlı bi şeymiş gibi göstermek oluyor.
bilgisayar eski ama sistem güncel duruyor. directx12 falan
amd işlemcilerinden anlamam ama ekran kartı eski baya.
bilgisayarın açılırken otomatik açılan uygulamalara bi göz gezdir. gereksizleri pasif yap.
umarım sorunun çözülür.

KS

Kerem Gülyiyen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yakup Altundal' Alıntı:
Termal macununu yeniledin mi?
Power suplynin içi temiz mi?
Soğutma fanları temiz mi?
Ekran kartını en iyi şekilde güncellemen gerekir.
windows'un kurulu olduğu diski olabildiğince boş bırak. mesela 100gb ise bi en az 30 gb boş olsun.
sistemde gereksiz ram dolduran programları sil yada pasif hale getir.bazı programlar pc temizlik diye geçiyor ama işi gücü kendi kenidne rami doldurmak sanki kendisini yararlı bi şeymiş gibi göstermek oluyor.
bilgisayar eski ama sistem güncel duruyor. directx12 falan
amd işlemcilerinden anlamam ama ekran kartı eski baya.
bilgisayarın açılırken otomatik açılan uygulamalara bi göz gezdir. gereksizleri pasif yap.
umarım sorunun çözülür.

Şimdi bu termal macun power suply falan anlamıyorum hocam ama ekran kartı güncel disk boş apsc diye bir program kullanıyordum güya bilgisayar hızlandırma temizleme vesayre ama daha çok bela olmuş başıma bir de kasa temizlettirebileceğim bir yer var mı yani bilgisayarcılar bu işi yapar mı?

PCMaster' Alıntı:
öncelikle FPS düşüklüğünü almaya başladıgında kullandıgın uygulamaya guncelleme geldımı?

* Ekran kartı en güncel sürümü yüklü mü ?
* Oyun içi ayarlardan detay düşükmü yüksek mi?
* Arka planda gereksiz programlar çalışıyor mu? (LoL oynarken photoshop gibi mesela)
* Windows ekran ayarlarından ayarları performansa çektin mi?
* HWMonitör ile sıcaklık testleri yaptın mı?

ve egerkı sıstemınız SSD değil ise size tavsiyem FPS oyun oynarken disk birleştirme yapın. bir de tavsiyem egerkı PC temizleme işinde bilginizden emin değilseniz temizlik işine girmeyin. kirli olması yanlış iş yapılmasından daha iyidir.

Güncellemeler de problem yok hepsi güncel ve dediğiniz gibi en kötü oyunda bile en düşük ayarlarda oynuyorum ama yine de fps düşüklüğü oluyor ssd mevcut dediğiniz gibi ama böyle bir sorun yaşadığım için ve yaşadığım yerde bu imkanlar bulunmadığı için kendim temizlemek zorunda kaldım İstanbul'a geçmeyi bekleyemedim.

KS

Kerem Gülyiyen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCMaster' Alıntı:
eger bımıorsan bılgısayarcıya goturebılırsın. zarar gormesın ekıpmanların

Peki benim ekipmanlarım ddr3 gördüğünüz gibi ben internetten asus ddr5 2 gb bi ekran kartı alsam çalışır mı yani ddr5 kaldırır mı nasıl anlıyoruz bu durumu bide eğer oluyorsa ben kendim takabilir miyim onu

E

expert

Guest
pc temizleme programlarını fazla kullanmayın 4 gb ram cs go da yetersiz kalabilir yükseltirseniz güzel olur
diskinizi hd sential programını indirip kurun programı açın ve healt yazan kısma bakın % kaç gösteriyor %95 altı ise disk performansı düşüyor demektir ve oyunlarda olsun başka işlemlerde olsun sizi üzecektir

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri