Fps düşüklüğü ve donma

Oğuzhan Özer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selâmün aleyküm hayırlı günler hocam. Yeni kasa toplattım ve elimde ki monitör VGA çıkışlı. Ekran kartım Gigabyte 1060 6 gb aorus modeli. VGA dan HDMI dönüştürücü aldım taktım ekran geliyor görüntü güzel fakat tüm oyunlarda fps düşüklüğü ve donma oluyor. Arıza var deyip kasayı yaptırdığım yere götürdüm taktılar hiç bir sorun çıkmadı. Gayet iyi fps ler aldım ve donma olmadı. Yalnız Bilgisayarcı ekran kartının DVI-D çıkışına takmıştı dikkat ettim. Bende ki kablo VGA dan HDMI dönüştürücü. Acaba dönüştürücü mü arızalı dedim kendi kendime. Çünkü başka arkadaşım da kasa yaptırdı VGA dan HDMI dönüştürücü ile kullanıyor ve donma ve fps düşüşü olmuyor. Bunun çözümü nedir ?

KS

Oğuzhan Özer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Amd ryzen 5 1400 işlemci
Gigabyte 1060 6 gb aorus ekran kartı
Corsair 8 gb 2400 Mhz ram
1 tb hard disk
120 gb SSD

Batuhan Can Erkan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oğuzhan Özer' Alıntı:
Amd ryzen 5 1400 işlemci
Gigabyte 1060 6 gb aorus ekran kartı
Corsair 8 gb 2400 Mhz ram
1 tb hard disk
120 gb SSD

Sistemde sorun yok peki dönüştürücü modeli nedir

KS

Oğuzhan Özer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
VGA dan HDMI kullandık sorun çıktı. Yeni monitör denedik HDMI den HDMI ye yine aynı sorun çıktı. Tek birsey kaldı. HDMI den veya VGA dan DVI-D denemedik. Kasayı topladığımız yerde DVI-D takınca düzeliyor. Bu nasıl saçma iş anlamadım.

KS

Oğuzhan Özer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam onlar önemli değil. Hiç bir sorun yok o konuda. Sıkıntı monitör ve ekran kartı arasında ki kablo ve nereye bağladığımız. Axen marka tv ye takıyor uyduruk ekran kartının DVI-D girişine takıyor düzeliyor. Ben full hd monitör e takıyorum fps ve donma oluyor. Evde hiç DVI-D ye takmadım. Acaba ondan mı oluyor.

KS

Oğuzhan Özer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Çözünürlük ile alakası var ise hiç 1080 p de oynayamayacak mıyım ?

KS

Oğuzhan Özer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sistem daha yeni toplandı ne gibi bir onarma yapmak gerekir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri