Sistem dizmeyi düşünüyorum Valorant, Zula ve CS tarzı oyunlar için internet hızı sizce kablolu bir şekilde bağlıyken en az ne kadar olmalı? Yada Ping i değerleri nasıl olmalı ve ping degerlerini interneti bağlamadan nasıl öğrenebilirim?
Hocam selamlar, hız minimum 75 mbps olacak şekilde artık bir ihtiyaç maalesef. Upload minimum 20 mbps. Ping değerinizin 0-30 ms arasında olmalıdır. 40-45 ms gibi gecikmeler artık hissedilir olabilir. Daha üstü maalesef iyi bir deneyim sunmaz. Ayrıca internet dolabına olan uzaklığınız önemli olabiliyor, firmaya göre de değişir bu bilgi.Sistem dizmeyi düşünüyorum Valorant, Zula ve CS tarzı oyunlar için internet hızı sizce kablolu bir şekilde bağlıyken en az ne kadar olmalı? Yada Ping i değerleri nasıl olmalı ve ping degerlerini interneti bağlamadan nasıl öğrenebilirim?
Teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için sağolun.Hocam selamlar, hız minimum 75 mbps olacak şekilde artık bir ihtiyaç maalesef. Upload minimum 20 mbps. Ping değerinizin 0-30 ms arasında olmalıdır. 40-45 ms gibi gecikmeler artık hissedilir olabilir. Daha üstü maalesef iyi bir deneyim sunmaz. Ayrıca internet dolabına olan uzaklığınız önemli olabiliyor, firmaya göre de değişir bu bilgi.
Ping değerlerini, interneti bağlamadan öğrenmeniz çok zor. Aynı apartmanda yaşayan istediğiniz interneti kullanan komşularınız varsa fikir verebilir. Müstakil evler için de aynı sitede, aynı hattı kullanan komşularınız varsa sorup test edebilirsiniz. Fakat bunların hepsi sadece fikir verir. Size verilen modem, fiberse daha farklı parametreler değişkenlik gösterebilir.
E-devlet'ten altyapı sorgulama yapıp kıyaslama yapabilirsiniz. E-devlet'te altyapıyı hangi firma kurmuş yazıyor mu bilmiyorum ama bunlara da dikkat edebilirsiniz. Özellikle Türk Net'in fiber gigabit altyapısı varsa düşünmeyin derim. Sabit 1000/1000 verdikleri altyapıları olan yerler arttı.