Game of Thrones Güncel Bölüm tartışalım[Spoiler İçerir]

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Merhaba arkadaşlar öncelikle bu konu güncel izleyiciler içindir yani eğer ki geriden geliyorsanız lütfen konudan ayrılınız. Ağır spoiler içermektedir. Konu amacı güncel bölümler geldikçe bunu bu başlık altında tartışmak, konuşmaktır.

İşte başlıyoruz....

S6E5:

İlk defa Sansa belkide gönlümüzde yer edebildi. edebildi darken haklı bulduk en azından. littlefinger ile yaptığı konuşmada atarlansa da o orduyu seve seve alacak. Almak da zorunda kalacak. Ancak sansa ve john arasında bir kızışma çıkar mı bilinmez. Stark soyadını taşıyan sansa olsa da orduları john yönetecek. Bu iş biraz sarpa sarabilir.

Arya, bu kızı nedense çok seviyorum ve seveni de eminim çoktur delikanlı kız belki de bu yüzden. Bence hiçbir zaman hiç kimse olamayacak çünkü onun bir geleceği var. Yani Kabul edip kardeşlerinin yanına katılacağı görüşündeyim. İyi de bir komutan olur mu ki ne dersiniz :)

Greyjoylar iyice sapıttı Euron kral oldu, Yara firar. Peki nereye ? o gemilerin ipini snowa mı targeryana mı teslim edecek? Burası muamma. Benim görüşüm intikam amaçlı Khaleesiye teslim edip onun deniz gücü olarak demir adalarını almayı amaçlayacağı yönünde.

Jorah da gitti be ! Adam hasta iyileşir mi Allah bilir. Khaleesimizi koruyan bir sadık aşık olması bence güzel. Koruyun onuu!!!

Bizim cüceye ve hadımlı yogiye öyle bir kızıl rahibe denk geldi ki anlatılmaz yaşanır. Kadın hiç boş değil gibi Varys ağzı açık dinledi desem yeridir. Bomba şöyle iki rahibe de haklı çıkarak kuzeye ve duvarın ötesine snow,tümüne birden khaleesi hükmedebilir.

Brienne'den hoşlanan birinin olması beni güldürüyor. Bu bölümde de komik bir bakış gördük hadi hayırlısı artık kına gecesi vs kapıda :D

VEE HODOR!!

bölümün en can alıcı yeri kesinlikle hodor kelimesinin anlamını öğrenmemizdi. bunu aptal çocuk brann için koskoca bir yiğidin yitip gitmesiye öğrenmemiş olmayı yeğlerdik. Aptal çocuk kontrolsüzce kendini ağaca bağladı ve Night’s King’in koluna işaret bırakmasına izin verdi. Nasıl bir navigasyonsa ordu anında kapıda bitti. Sonrası malum koş Allah koş! Sonda bir kapı hodor u kontrol eden brann kapıyı tutar Meera hodor a bağırır "Hold The Door" Şimdiki zaman ve geçmiş ile bir anda bağlantı kurulur ve Brannın kurduğu bağlantı sayesinde yiğidin hodor oluşu bizlere anlatılır. Bunun detayını ileride anlayacağız ancak brannın zaman oynaması yapabildiğini anlamış olduk.

Bu olayla brann'ın kurdu da öldü. Ak gezenlerin nasıl ortaya çıktığını gördük ve ak gezenler yaratıcılarını katlettiler-Aptal orman çocukları!. Bir de Hodor öldü diye bakıyoruz ancak o yiğit ordan kurtulur ağaaa!!!

Bunun dışında aklıma başka bir şey gelmiyor hadi sıra sizde görüş ve detayları yazın yazın durum gayrı ;)

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,371
Öncelikle faydalı bir konu açtığın için teşekkür ederim, bunu Sosyal Medya üzerinden de paylaşarak arkadaşların fikirlerini alırız :) Game Of Thrones'da Hodor ölmez gerçek adı Walder'di sanırım vatandaşın. Zeka olarak biraz geri olsa da kaslı ve yapılı oluşu kontrol edilebilirliği sürdürmesine yol açıyor diye düşünüyorum :)

Ek olarak ona Hodor denilmesinin sebebi sürekli aynı şeyi söylemesinden kaynaklanıyor. Ağzından başka bir kelime çıkmıyordu şimdiye kadar :D

KS

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
işte çocukken geçirdiği bu olay onu hold the door darken hodor diye kısaltmaya itmiş :D sonra da hodor reis büyümüş serpilmiş :D ve evet adı walder

KS

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
S06E06

merhaba arkadaşlar güncel konumuza devam ediyoruz geçen bölümde bizleri kitleyen GOT bu bölümde heyecanı bastırmış göründü. Tam sonunda  heyecan geldi dedim ama orda da ufaklık kapıdan çıktı geldi ve heyecanın içine etti. Neyse ki khaleesi dragona bindi ve dohraklara gazı verdi.

Bran benjen stark sayesinde kuruluyor ve sevgili sakat çocuğumuz artık istemese de üç gözlü kuzgun resmen oluyor. Night's kings ile bran kapışacak duyuruları yapılsa da GOT bizlere süprizlerle geliyor ve bu kadar erken Bran'in NK' i yeneceği söylenmiş olamaz. Belki de ejderhayı kontrolune alarak bunu başarabilir tabikide. Hodor reisimizden bahsetmemesi ve flashbackler le mad king vs görüntülerini bize göstermesi bölümü birazcık sıkıcı yaptı.

Tarly hanesi yani Sam reisin ailesinin anlatıldığı bölüm baydı resmen. Annesi ve kardeşi Allah'tan olacak ki çok sevimliydi. :D Ailesi Whitewalkerslara ve Sam'in bir tanesini öldürdüğüne inanmasa da Winter is Coming :D Sam Valyria çeliğinden aile yadigarı kılıcı bildiğin yürüttü aga. Tamam Sam candır da o kılıcı yazık etmesi bari. Ya da bu Sam'in değişeceğine mi işaret acaba ? Savaşçı Sam? Bilemedim...

Arya sonunda özüne döndü ve iğnesini çıkardı. Beklediğim de buydu tabi ki bu kararı Waif'in peşine düşmesine sebep olsa da Arya bu maçı alır.

Ve iki aile Tyreller ve Lannisterlar  High Sparrow tarafından bildiğin rezil edildi. Kıralcılık oynayan ufaklığımız Tommen yine kandırıldı. Ve din ve devlet beraber yürümeyi seçti. High sparrow bu hamlesiyle hem bitarafını kurtardı hemde elini güçlendirdi. o kapıdan ufaklık çıkıp gelmese ve din devlet hoppa anonsu yapmamış olsa bizim dilenci kılıklı din tüccarımız çoktan tahtalı köye yollanmıştı. ordu kilise önlerinde bozguna uğradı :D Ne diyelim Margaery'i kefalet yürüyüşünde seyredeceğiz derken yaptı yapacağını Tommen'i doldurdu. Bana konuşsa bende dolarım kadın o biçim kadın yani al ulan al saray senin olsun diyebilirdim :D

Veee khaleesi çocuğu yani dragonu buldu getirdi yine artistliğini yaptı bindi ejdere havasını attı. Dohraklar tapar oldu kadına. Ama yani artık bir aksiyon olmalı iyi gaz verdi tamam da yürüyün artık daa. 

Bu bölüm durgun sular gibi geçti gitti gelecek bölümün heyecanlı olmasını beklediğimi eklemeden geçemeyeceğim.
Misal Sam'in babası peşine düşmeli, 1000 gemiyi bulmak için Khaleesi'ye demir adalarından kaçanlar ulaşmalı, John ve Bran buluşmalı, Hodor yaralı da olsa kurtulur mu umudu içimde :(

KS

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
S06E07

Merhabalar, aşırı aksiyonlar olmasa da bir çırpıda izlenen bir bölümdü. Vakit kaybetmeden incelememize başlıyoruz.

Bu bölümde tazıyı yani Sandor Clagene'ı karşımızda bulduk. Her ne kadar içten içe tövbe edip elini eteğini çekmek istese de bu yozlaşmış dünyada mümkün olmadığını üç aşağı beş yukarı dile getiriyordu. İnşaatta çalışırken bulduğumuz tazıya işvereni süslü laflar etse de Brotherhood without banners iş güvenliğini hiçe sayan hareketlerle hepsini katledip işvereni de yüksekte çalışmaya dikakat çekmek amacıyla olsa gerek yapı inşaatına asmıştı. E tabi töbekarımız tazı bunu görünce baltayı aldı fırladı.

Gelelim Margaery'e bir ara "sen hayırdır" dedirtmedi desem yalan olur. Mübarek hem güzel hem akıllı o nasıl rol kesmektir :D O salak Tommen veledini High Sparrow artık tam manada ele geçirmiş desek yeridir. Tommen veledi gitmiş yatak odası sırlarını anlatmış hemde elinde Margaery gibi bir altın dururken. Her ne ise, o kadar rollerden sonra annesine yönelen tehtitten kurtarmak için yollamış bunu yaparken de eline tutuşturduğu kağıt parçası ile rol yaptığını belli etmişti. Umarım Margaery de saf dışı kalmaz yoksa şarlatan herifden çekeceğimiz var. 

Ve Jaime :D İstemsizce gülüyorum çünkü Freylerin alamadığı kaleye Bronn ile geliğ gösterişli gösterişli geldi komutayı devraldı atarını giderini yaptı ayarı çaktı. İyi hoş :D  Amaa kaleyi elinde tutan Blackfish ile görüşmesinde öyle bir ayar yedi ki anlatılmaz izlenir :D Belki alır o kaleyi belki alamaz öngörüm yok ancak her durumda ağla Jaime :D

Ve Bear Island'a asker istemeye giden Snow-Sansa karşılarında öyle bir lady buldular ki çocuk değil büyümüşte küçülmüş maşallah. Lady Mormont  tavırları oyunculuğu ile gerçekten göz doldurdu. John ve Sansa apışıp kalınca devreye Sir Davos girdi ve adamları kopardı. 62 adam gibi adam almasına Sansa malı gene burun kıvırdı da yapacak bişey yok. Zaten tüm kapılar ağlamalı suratı ve ağzının laf yapamaması yüzünden suratına kapanıyor bari işi Davosa bıraksınlar. He o da ne yaptı unutmadan söyleyelim gitti muhtemelen Baelish'e mesaj yoladı. Baelish'in ordusunu almak için ah bu kadın ah bu kadın!! Bir Stark olarak resmen yüz karası muhtemelen savaşta ölecek.

Gecen haftalarda bahsetmiştim ve düşüncemi Yara ve Theon dan duymak beni mutlu etti. Kendileri en iyi gemilerle Khaleesiye gidiyor ;)

Geldik fıstığım Arya'm guzuum!! O gahpe Waif Arya'yı bıçakladı haince ama detaylar akılda. Bir 2 torba parayı bu kız nerden buldu iki neden needle yanında yoktu! Eğer bıçaklanan gerçekten Arya ise muhtemelen bir şekilde iyileşecek koskoca pazar yerinde ölmesini izlemezler heralde ? Desem de bu dizi de herşey olabilir. Diğer yandan Jaqen acaba Arya mı oldu yani bıçaklanan aslında Jaqen miydi? Sorular sorular önümüzdeki bölümlerde bunu göreceğiz.

Gelecek bölümde Brienne kuşatma bölgesine gelecek ve Blackfish'i muhtemelen davaya dahil edecek ve Jaime'yi evine yollayacak yada kendisi ve yaveri orda epey zora düşecekler. Yine hareketli bir bölüm bizleri bekliyor olacak.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,371
Arya kesinlikle iyileşecek ancak o sahnede bende pek emin olamadım kimin pıçaklandığına dair :) Her bölüm adamlar farklı fantaziler bulmayı başarıyorlar. Yazarlarda ona göre para alıyordur tabii ki, Game of Thrones efsanesi kolay kolay ölmez, ölse de yerini dolduramazlar :)

Bu arada bu haftanın özeti için teşekkürler, emeğine sağlık..

KS

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
rica ederim :) her bölümün ertesi günü yada aksaklık olursa bir sonraki günü özetleyeceğim :)

KS

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Sonraki bölümün adı No one! Bu demektir ki Arya fıstığım testlerden geçecek muhtemelen de no one olacak. Pıçaklanma olayı da test midir acaba bilemedim. Süprizler bekliyor olsak da standart bir gösterimle Arya'nın no one oluşunu mu izleyeceğiz acaba?

Ve bir sonraki bölüm muhtemelen Snow ve Ramsay savaşı bizleri bekliyor olacak.

Bir adım daha sezon finaline uzanalım Kış Rüzgarları adını taşıyan bir bölüm sizce ne olabilir :D Apaçık Night King reiz sahneye çıkacak.

VEE belkide çok erken ama önümüzdeki sezon kış geldi mi ki acaba :D Winter is coming coming dedik geldi bakın noldu şimdi :D

KS

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Benim anlamadığım forumda kimse izlemiyor galiba normalde otobüste konu açsam öndeki amca dönüp o sansa var ya sansa der yani :D Biri çıkar spoiler verme kardeş daha izlemedim der mesela :D Burda yorum yapan tez one süren yok :D Sonra vay efendim Winter nasıl geldi bi anda, e bas bas bağrıyoruz winter is coming diye :D

O

Oğuzhan

Guest
Şuan 3.sezondayım direk aşşaya indim spoiler almamak için :D

Vera Diond

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar yarın büyük gün durumlar nasıl? :D Artık şu Stark kardeşler bir şeyleri değiştirse, bu arada benim kulağıma şöyle bir duyum geldi, bizim Snow, Ateşte yanmayan bacıyla bir olup ortalığı halledecek Kuzey Stark'ın gerisi ajdarhaa anasının olacak gibi. Bu arada Snow'un şaibeli ailesinden dolayı bir ihtimal Tagaryen kanı taşıdığı düşünülüyor. Kitabı okumadım orada nasıl gelişiyor olay bilgim yok.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,371
Vera Diond' Alıntı:
Arkadaşlar yarın büyük gün durumlar nasıl? :D Artık şu Stark kardeşler bir şeyleri değiştirse, bu arada benim kulağıma şöyle bir duyum geldi, bizim Snow, Ateşte yanmayan bacıyla bir olup ortalığı halledecek Kuzey Stark'ın gerisi ajdarhaa anasının olacak gibi. Bu arada Snow'un şaibeli ailesinden dolayı bir ihtimal Tagaryen kanı taşıdığı düşünülüyor. Kitabı okumadım orada nasıl gelişiyor olay bilgim yok.

Kitaptaki olaylar sanki biraz çarptırılmış gibi, yarın iple çekiyorum bende :)

KS

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
iş çıkışında eve gider gitmez bölümü izleyip ertesi gun de özetini yazacağım :D snow targergan soyundan mı ? neden olmasın ki ama bence snowla targeryan evlenir :D he bu arada final bölümü uzun olacakmıs bu demktir ki ramzey ve snow savasıyor

Vera Diond

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rurouni' Alıntı:
iş çıkışında eve gider gitmez bölümü izleyip ertesi gun de özetini yazacağım :D snow targergan soyundan mı ? neden olmasın ki ama bence snowla targeryan evlenir :D he bu arada final bölümü uzun olacakmıs bu demktir ki ramzey ve snow savasıyor

Evet, daha bizim ufaklık kötürüm genç oğlan var o da başlı başına bir kaç bölüm eder. Şuan indiriyorum bakalım görelim neler olmuş.

KS

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
"Savaş meydanı cesetlerle doludur hala ak gezenlerin neredeyse yarı ordusu ayaktadır. Snow kanlar içinde yerde yatmaktadır tam night king kılıcı snowun gögsüne saplayacakken birden bir ses duyulur ve alevler saçılır. ak gezenler yanmaktadır. bir anlık dalgınlığını fırsat bilen Sam night king e aile yadigarı kılıcını saplar ve snowu kurtarır. havada alevler saçan ejderhaları pek tabi ki oraya getiren Branndir. Brann artık control işinde usta olmuştur."

KS

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
S06E08

Merhaba arkadaşlar her zaman olduğu gibi ertesi gün incelemem ile karşınızdayım. Bu bölümde daha evvel söylemiş olduğum teorilerin bir kısmı çöp olsa da harbi harbi şaşırttı yalan yok. Neyden bahsediyorum ne beni şaşırttı ne haklı çıkardı hadi başlayalım.

Bölüm adı No One'dı ve bu bölümde beni şaşırtan olay Arya hakkındaki önceden söylediğim teoriler. Yok Jaqen dedim yok bilmem ne ama bildiğimiz dümdüz Arya çıktı. Bir baktık ki bizim tiyatrocularda almış soluğu. Her ne ise buralar gereksiz asıl mevzu Waif ile kovalamacası ve kapışması. Gerçi göremedik Arya yapabileceği en akıllıca şeyi yaparak iğnesini sakladığı yere gitti yanan mumu söndürdü ve karanlıkta bize gösterilmese de yüzünü aldı. Yüzsüz tanrıya da hedaye eyledi laf aramızda Waifin suratta çok meymenetsizdi be. Jaqenin No one oldun demesi Arya kızımın da sonunda ne olduğunu kabullenmesi beklentimi karşıladı. Jaqenin son gülümsemesini nasıl anlamalıyız peki? Sen görürsün kurtuluş yok mu? Yoksa sonunda be kızım, mı? Görücez.

Gelelim Cersei'ye zombie Mountain vs militanlar good good desekte bu ona düvüş hakkının elinden alınması şeklinde yansıdı. He sevmem zaten Cersei'yi ama o High Sparrow'a daha fazla ayar oluyorum. Veled-I zina kral Tommencik high sparrow ile konuşurken altına kaçırmıyorsa iyi. Yakında terliklerimi getir oğlum derse hav hav gidecek gibi. Margaery nerdesin çek al şu oğlanı altını değiştir iyice koktu. Bu arada benim kendi teorim belki uçuk ama Jaime hazır elinde ordusu varken ve hazır kaleyi alarak dönüş biletini almışken bir umut Cersei'yi ve şehri kurtarır mı ki?

Blackfish, ah Blackfish ah! Bir adam gibi savaşçı daha yitip gitti. Hemde göremedik bile. Askerler bir anda ne olduysa Edmure'yi komutan bildiler hakikaten çok yazık. Edmure kapıları açtırıp kaleyi teslim edince askerin suratı gördünüz sanırım da neyse iş işten geçti artık. He ayrılıklara girmek istemiyorum Brienne'nin ağlamaklı suratını gördükten sonra tamam abi bu karı buna yanık demeden geçemedim. Olan bizim kızıl sakala oldu platonik zavallım.

Gelelim en cak caklı yere. Meereen kuşatma altında. Lekesizler piramidi vermeyecekler vs darken hoop Khaleesi ejderine binmiş çıktı geldi. Şimdi şöyle bir şey var ordusu ne oldu? Tek mi çıktı geldi? Yoksa Yara ile buluştu da bir deniz savaşı bizi mi bekliyor? Tek geldiyse ejderhaları salıp gemileri temizleyecek mi? Yani yapacak bişey ama bakalım ne yapacak? Açıkcası çokta merak etmiyorum neden derseniz standart bir kahraman khaleesi izleyeceğiz gibi.

Gelelim sonraki bölüme, Battle of Bastards yani güzel bir savaş bizi bekliyor ;) öngörüde bulunmak bence yersiz Snow muhtemelen bu maçı alır. Ancaaak eğer ki dizi bize bir oyun daha yapıp Starkların kökünü kazımaya niyetliyse işte o zaman seyr eyle cümbüşü :D Tüm teoriler bir anda fosa çıkar :D

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,371
Klavyene sağlık yine çok güzel bir özet olmuş, artık bu arşivi Sosyal Medya'da bombalamanın zamanı geldi diye düşünüyorum. En cak caklı yerde ise Khalesi'nin ejderle imtihanı bana hep aşağıdaki görüntüyü canlandırıyor :D Son final günü ortalık epey bir karışacak diyorlar. 69 Dakikalık yayında bir ilkler yaşanır mı ne dersin ? :)

PM0GdQ.png

KS

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Teşekkür ederim :) yazımda da bahsettiğim gibi 9.bölümde yani battle of bastards da muhtemel john kazanacak aslında Bolton kazansa da ortalık cıvıl cıvıl olsa desem de içten içe stark destekçiliğim beni bunu istemediğime ikna ediyor :D 10.bölüm Kış rüzgarları: yukarda bahsetmiştim "Savaş meydanı cesetlerle doludur hala ak gezenlerin neredeyse yarı ordusu ayaktadır. Snow kanlar içinde yerde yatmaktadır tam night king kılıcı snowun gögsüne saplayacakken birden bir ses duyulur ve alevler saçılır. ak gezenler yanmaktadır. bir anlık dalgınlığını fırsat bilen Sam night king e aile yadigarı kılıcını saplar ve snowu kurtarır. havada alevler saçan ejderhaları pek tabi ki oraya getiren Branndir. Brann artık control işinde usta olmuştur." öngörüm bu :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri