Gaming.gen.tr PC Hocasi-Gg12 Sistemini Aldım Ama Coil Whine Sorunsalı

UmutD34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
yeni sistem alırken PARANI BOŞA HARCAMAK İSTEMİYORSAN , SİNİRİM BOZULMASIN diyorsan üşenmeden hepsini okuyun lütfen..

Bende Gaming.Gen de PC Hocası GG-12 sistemini aldım.Ekran kartından
ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB
çok yüksek şekilde coil whine sesi geliyor.Bir kaç gün test ettim bütün oyunlarda aynı sorun sanki kasadan uçak kalkacak...ve GPU Tweak III de GPU kullanımı her zaman %100 gözüküyor boş masaüstündeyken bile...Sonrasında da monitorde dikine renkli çizgiler çıktı hemde kızım oyun oynarken...Monitörüde ( Asus 27" TUF Gaming VG279Q3A 1ms 180hz )
Coil Whine arızası ;

KASA CAMI KAPALIYKEN COIL WHINE SES ÇOK DAHA YÜKSEK ;

BOŞ MASAÜSTÜNDE bile açık pencereleri kaydırıken imleç hareketine göre coil whine sesi değişiyor ;

Monitör ;

Gaming.gen den kasayı sipariş ettikten 2 gün sonra internet sitelerinden bu monitörü almıştım.Sürekli problemler çıkınca hemen kasayı ve mönitörü tekrar kutulayıp firmaya götürdüm.Sorunları söyledim ve iade etmek istedim.Bu kararı teknık ekipleri varmış onlar görüp karar verecekmiş.Kasa ve monitor içinde 14 gün cayma hakkım olduğunu söylesemde bu karar Gaming.gen firmasındaki çalışanların değil teknik ekibin karar vereceğin bir durummuş.Onlar sadece satış yapıyorlarmış..????Bu nasıl hizmet herşey satın alana kadar mı geçerli??Hizmet sonrası müşteri memnuniyeti??
Sonuç olarak servis formu doldurup sorunları yazdım... İademi istedim..hatta monitor için oradaki çalışan Enes T. '' keyfi için iade olmaz ama '' dedi ona da söylediğim gibi yasal olarak 14 gün zaten cayma hakkım var nasıl olmaz???..
Servise yolladık kasa ve monitörü..2 gün sonra servis aradı iade etmek istediğimi sordu evet dedim sistemde aşırı bir bobin vızıltısı var 35000 TL sıfır sisteme para verdim sıfır sistemde neden beni sürekli rahatsız edecek bir vızıltı olsun ki neden bununla kullanmak isteyeyim ki dedim..hatta videoları göndermek istedim gerek yok dedi..servis olarak biz incelemeleri yapacağız zaten sorun anlaşılır ve değişim yapılır dedi..bende eğer siz ekran kartının sorunsuz bobin vızıltısız olarak yenisi ile değiştirir bunu test eder ve evet coil whine yok emin olursanız iade etmem sistemi kullanırım dedim.Böyle deyince tabiki efendim gerekli kontrolleri sağlayacağız ve size sorunsuz coil whine olmayan sistem teslim edeceğiz bizden geri dönüş bekleyin dedi.Ertesi gün aradım durumu sorguladım teknik servisin cevabı ise ; ekran kartında coil whine varmış evet dedi ...ya birşey yazacam ama buraya yazamıyorum.!!! servise gönderdik dedi yahu sen servis değil misin dedim? asus servisine göndermişler onlar ok verirse değişim olacakmış..(tek tek parçaları asusdan alsaydım keşke)ayrıca monitorünüzde de arıza var dedi ne arızası dedim dikine çizgiler sorunu monitorden miş dedi????vay bee ...maksimum 21 gün ortalama 1.5 hafta bekleyecekmişim anca geri dönüş olurmuş??? 34000TL kasa 8500TL monitor toplma 42.500TL ödeme yaptım bu firmaya hemde tek çekim tiko para...aldığım ürünü 3-4 gün test ettim sonrası direkt firmaya götürdüm onlarda servise ve 15-20 gün sonra anca haber gelecek ...gelecek habere göre değişim olacak ya olmazsa???? T.H.H. ve avukat tutup uğraşacağım en son firmaya icraya kadar gider....

YA ARKADAŞLAR BU ÜRÜNLER SIFIR OLARAK SATILAN ÜRÜNLER KUTULU V.S nasıl hemen ikisinden de sorun arıza çıkıyor?? YOKSA BU ÜRÜNLER YURTDIŞINDAN ÜRETİM BANDINDAN indirilen ürünler mi??normalde tek tek toplayınca daha pahalıya geliyor bu sistem??? gaming.gen ve bu tür firmalar benim aldığım sistemi ortalama 10.000 TL daha ucuza nasıl satıyor?? türlü sebeplerle üretim bandından indirilen ürünleri toplayıp bu sistemlere mi montajlıyorlar??BUNU BİR DÜŞÜNELİM??İşin garibi PC HOCASI youtube kanalında bu sistemi görüp onların yaptığı incelemeyi araştırmayı dikkate alarak kendimcede parçaları araştırıp sipariş verdim.PC HOCASI nın monitor incelemelerini de izledim paneline kadar söküp üreticisine kadar bilgi veriyorlarKeşke bu sitemler de de ekran kartını bu denli inceleyip kaç faz var ?bobin vızıltısı varmı bunlarıda gösterselerdi.Onların kanalında olduğundan sistemin adı PC HOCASI olduğunda kefil niteliğinde sayıldıklarından gönül rahatlığı ile sipariş vermiştim ama ÇOK PİŞMANIM ...kanala ve o çocuklara yakıştıramadım..Amazondan amazonun kendi sattığı ekran kartlarında coil whine arızası olduğunda hemen iade alıyorlarmış ve https://www.techpowerup.com/review/asrock-radeon-rx-7800-xt-phantom/4.html sitesinden detaylı bazı ekran kartların kart ve phase yapısını inceleyebiliyorsunuz ne kadar phase fazla ise o kadar coil whine olma olasılığı az oluyormuş.Bilgi amaçlı paylaşıyorum.

Son düzenleme:

Kürşat K.

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,305
Elektronik ürünlerde sorun olabilir sıfır olsa dahi 14 gün iade hakkın var thh gidebilirsin 104k ya kadar bakıyorlar 6 ila 9 ay gibi bir sürede sonuç alabilirsin

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
AMD ekran kartı o yüzden fan boyluk gibi algılanmasın ama bu sorunları AMD gidermedikçe Nvidia tercih sebebidir.

KS

UmutD34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
AMD ekran kartı o yüzden fan boyluk gibi algılanmasın ama bu sorunları AMD gidermedikçe Nvidia tercih sebebidir.
Nvidia’da da çıkıyor.. ama tabiki bu amd kadar değilmiş..o kadar araştırdım ki bu coil whine arızası başıma gelince… şok oldum okuduklarımdam gördüğüm videolardan sonra.. piyasada okadar çok varki orta sınıf üst sınıf farketmiyor ..yazık günah…yaptığım araştırmalardan sonra artık bakılması gereken kartın phase yapısı olduğu kanaatindeyim minimum 10 phase aşağısı çok çok riskli…bobin başına gelen geçen elektrik akımı azaldıkça rezonans azalıyor …titreşim olmuyor ya da çok az oluyor..mantıklı

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
174
Nvidia’da da çıkıyor.. ama tabiki bu amd kadar değilmiş..o kadar araştırdım ki bu coil whine arızası başıma gelince… şok oldum okuduklarımdam gördüğüm videolardan sonra.. piyasada okadar çok varki orta sınıf üst sınıf farketmiyor ..yazık günah…yaptığım araştırmalardan sonra artık bakılması gereken kartın phase yapısı olduğu kanaatindeyim minimum 10 phase aşağısı çok çok riskli…bobin başına gelen geçen elektrik akımı azaldıkça rezonans azalıyor …titreşim olmuyor ya da çok az oluyor..mantıklı
Cw arıza değildir bilginiz olsun. Msi Asus ve birçok firma cw sesini db ne göre değerlendirir. Çoğu gönderilen ürün aynı şekil geri gelir. Performansa etkisi olmaz.

berkanred

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Umut kanka aynı sistemi bende aldım bende mağdurum senin gibi ya bende AMD ekran kartı ve işlemcisi hastalığı var nasıl bir yol izledin ben daha alalı 8 gün oldu iade etsem mi acaba coil whine sesi ve PSUda sıkıntı var.

KS

UmutD34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Elektronik ürünlerde sorun olabilir sıfır olsa dahi 14 gün iade hakkın var thh gidebilirsin 104k ya kadar bakıyorlar 6 ila 9 ay gibi bir sürede sonuç alabilirsin
Evet eğer sorunsuz vızıltısız ekran kartı gelirse eyvallah..gelmezse T.H.H ve avukat icra yollarının hepsi açık…

KS

UmutD34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Cw arıza değildir bilginiz olsun. Msi Asus ve birçok firma cw sesini db ne göre değerlendirir. Çoğu gönderilen ürün aynı şekil geri gelir. Performansa etkisi olmaz.

Güzel Dostum , eğer biz kullanıcılar bu tür durumlara senin gibi yaklaşırsak yakında cw li ekran kartlarından müslüm gürses ten konuşsana birtanem çalar ama performansı etkilemiyor diyip iki extra alır kasa ile kadeh tokuştururuz…
Asus bu amd kartı için neyin arkasında duruyor..??

0dB Teknolojisi​

Zeka ile Gelen Sessizlik​

GPU çekirdek sıcaklığı 55 derecenin altına düştüğünde gelişmiş dahili kontrolcü fanları durdurur. Böylece oyun keyfini sessiz bir ortamda yaşayabilirsiniz. Sıcaklık belirli eşiği geçtiğinde fanlar otomatik olarak çalışmaya başlar.

7800xt ekran kartında olduğunu beyan ettikleri 0db teknolojisi , coil whine sorunundan dolayı geçersiz oluyor yani olduğunu varsaydıkları teknoloji ortada yok fazlaca ses var ortada.. oyun keyfimi sessiz bir ortamda yaşayamıyorum…o yüzden bu ayıplı bir maldır. Madem cw normal ozaman 55 derceye kadar sessiz olan bu ekran kartı 55 dereceden sonra bobin vızıltısı ile sizleri bekliyor db de şu kadar yüksek vs..açıklamasını yapsınlar ona göre alalım yada almayalım

Ekli dosyalar

• IMG_1977.jpeg
    IMG_1977.jpeg
    599.5 KB · Görüntüleme: 23
KS

UmutD34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Umut kanka aynı sistemi bende aldım bende mağdurum senin gibi ya bende AMD ekran kartı ve işlemcisi hastalığı var nasıl bir yol izledin ben daha alalı 8 gün oldu iade etsem mi acaba coil whine sesi ve PSUda sıkıntı var.
Bak biri daha Allah bilir kaç kişi pc hocası youtube da izledi sorunsuz olduğuna inandı ve ve bunun gibi sistemleri satın aldı???Peki youtube daki Pc hocası GG12 sistem incelemesinde neden oyunlarda Coil whine sesi hiç ama hiç yok ve duymuyoruzda benim gibi, bu kardeşimiz gibi tüketicilerde bu sorunlar oluyor???kadermi şans mı ?? Nasıl olacak??

@berkanred kardeşim kasanı kutuya koyuyorsun gaming.gen e götürüyorsun sorunu anlatıyorsun (tabi ilk önce elinde kanıt olsun video ile bir kaç oyundayken cw sesini çekiyorsun)*ekran kartını sök kutusuna koy * kasanın içinde takılı olmasın zarar verebilir… firmadan ekran kartı değişimi istiyorsun olmadı iadesini istiyorsun .. servis formunu sorunlarını yazıp dolduruyorsun onlarda kasayı incelemek için servislerine ordan da asusa gönderiyorlar sonra ortalama 1.5 hafta maks.21 gün bekliyorsun
09.12.2024 de kasayı ve monitörü elden mağazaya teslim ettim Sonuç ne gelir bilemem çünkü benimde ekran kartım verdikleri bilgiye göre daha dün (13.12.2024) asus servisine göndermişler..Bende bekliyorum
Sonuçları buradan da paylaşacağım

Rext

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bak biri daha Allah bilir kaç kişi pc hocası youtube da izledi sorunsuz olduğuna inandı ve ve bunun gibi sistemleri satın aldı???Peki youtube daki Pc hocası GG12 sistem incelemesinde neden oyunlarda Coil whine sesi hiç ama hiç yok ve duymuyoruzda benim gibi, bu kardeşimiz gibi tüketicilerde bu sorunlar oluyor???kadermi şans mı ?? Nasıl olacak??

@berkanred kardeşim kasanı kutuya koyuyorsun gaming.gen e götürüyorsun sorunu anlatıyorsun (tabi ilk önce elinde kanıt olsun video ile bir kaç oyundayken cw sesini çekiyorsun)*ekran kartını sök kutusuna koy * kasanın içinde takılı olmasın zarar verebilir… firmadan ekran kartı değişimi istiyorsun olmadı iadesini istiyorsun .. servis formunu sorunlarını yazıp dolduruyorsun onlarda kasayı incelemek için servislerine ordan da asusa gönderiyorlar sonra ortalama 1.5 hafta maks.21 gün bekliyorsun
09.12.2024 de kasayı ve monitörü elden mağazaya teslim ettim Sonuç ne gelir bilemem çünkü benimde ekran kartım verdikleri bilgiye göre daha dün (13.12.2024) asus servisine göndermişler..Bende bekliyorum
Sonuçları buradan da paylaşacağım
bendede gg-11 var psuda cw var.dedıgınız gıbı kendı videolarında tık yok bıze gelen ise orkestra :D
1saat sistemi tam yukte test ettım sorun cıkmadı ama daha sonra yenı psu alacagım.

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Bu sistemi alacaktım ama bu konudan sonra gerçekten baya baya vazgeçtim. İndirim adı altında, insanlara 2. kalite üretimdeki malzemeleri topladıkları sistemi mi sunuyorlar diye sorgulamıyor değilim şu an. Bahsi geçen paralar, bu ülke insanı için az paralar değil arkadaşlar, herkes bi' yerden artırıp bu bütçeleri oluşturuyor. Bu konuda adam akıllı bir açıklama yapılması lazım. Evet, paylaşılan sistem videolarında hiç bu tip şeyler olmazken, 3-5 kişi değil, bi' çok insandan gelen bu yönde tepkiler var. Her seride mutlaka böyle şeyler olur ama hepsi de TR alıcısını mı buluyor!

O zaman traş makinesi aldın ve kıl çekmesi yapıyor ama yine de traş ediyor, yani işini yapıyor iade etmezsin? Bu nasıl bi' mantık ya?
Ortalama 30-40K arası paralar veriliyor bu sistemlere, neden adam arı vızıltısı gibi sesi dinlesin. Parasını verdiği her şeyi pürüzsüz alacak, tüketici bu konuda her zaman haklıdır. Videoları izle, daha uzaktayken bile ses geliyor, hadi kasanın içine soktu da yakından aldı desek, öyle bi' şey değil.

Son düzenleme:

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Tek seçenek gidip sorunu anlatman servis talebinde bulunman ve anlatılan ile gerçekteki yaşanılanı yazman olur. Bu problemi 2-3 hafta da olsa sonuç ne olur bilemeyiz. Her firmada oluyor böyle sorunlar ama AMD de ekran kartı konusunda bir sorun başlıyor bitmeden bambaşka sorunlar olduğu görülüyor. İşlemci konusunda fersah fersah öndeler ama ekran kartına gelince mevzu bir türlü dikiş tutturamadılar. Ben 6900 serisi almayı düşünüyordum o sıralarda amd ekran kartlarında wattman hataları ortaya dökülünce forumlarda bu tür şikayetler çoğalınca nvidia tercih ettim.

Rext

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ben sistem duzgun calıstıgından servıse gondermedım yoksa 2 hafta gıtcek gelcek cok ugrastırıyorlar ınsanları...
size iyi geceler arkadaşlar umarım sorunun cözülür reis.

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
174
Bu sistemi alacaktım ama bu konudan sonra gerçekten baya baya vazgeçtim. İndirim adı altında, insanlara 2. kalite üretimdeki malzemeleri topladıkları sistemi mi sunuyorlar diye sorgulamıyor değilim şu an. Bahsi geçen paralar, bu ülke insanı için az paralar değil arkadaşlar, herkes bi' yerden artırıp bu bütçeleri oluşturuyor. Bu konuda adam akıllı bir açıklama yapılması lazım. Evet, paylaşılan sistem videolarında hiç bu tip şeyler olmazken, 3-5 kişi değil, bi' çok insandan gelen bu yönde tepkiler var. Her seride mutlaka böyle şeyler olur ama hepsi de TR alıcısını mı buluyor!

O zaman traş makinesi aldın ve kıl çekmesi yapıyor ama yine de traş ediyor, yani işini yapıyor iade etmezsin? Bu nasıl bi' mantık ya?
Ortalama 30-40K arası paralar veriliyor bu sistemlere, neden adam arı vızıltısı gibi sesi dinlesin. Parasını verdiği her şeyi pürüzsüz alacak, tüketici bu konuda her zaman haklıdır. Videoları izle, daha uzaktayken bile ses geliyor, hadi kasanın içine soktu da yakından aldı desek, öyle bi' şey değil.
Kuralları ben belirleniyorum. Tıraş makinesi örneği saçmaydı alakasız.

KS

UmutD34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
bendede gg-11 var psuda cw var.dedıgınız gıbı kendı videolarında tık yok bıze gelen ise orkestra :D
1saat sistemi tam yukte test ettım sorun cıkmadı ama daha sonra yenı psu alacagım.
Onların incelemelerindeki sistemlerinin aynısı alıyoruz değil mi???OEM bize gelene kadar oksitleniyormu??tekrar belirtmek istiyorum aldığımız sistemleri tek tek toplamaya kalksak ortalama 10.000 TL fark çıkıyor yani gaming.gen gibi firmalar bunları nasıl 10k daha ucuza satabiliyor ve kar yapabiliyor???
PCH-gg-12 için konuşuyorum ama eminim ki diğer hazır sistemler içinde aşağı yukarı böyle fiyat farkı vardır!!

Artık kasa alırker de e artık tek tek parçaları toplar psu ve ekran kartının bobin yapılarını inceler ona göre alırım
PCH-GG-12 sisteminde zaten 7800xt ekran kartı piyasada 24k dan başlıyor …artı anakart,ram,kasa,fanlar vs bunların hepsini 34k ya nasıl topladınız içinde 24k ekran kartınında olduğunu düşünürsek ekran kartı hariç diğer parçalar 10k mı ediyor??araştırın bu parça fiyatlarını…işlemci zaten tray.. diğerleri nerden nasıl geldi ???

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
174
Onların incelemelerindeki sistemlerinin aynısı alıyoruz değil mi???OEM bize gelene kadar oksitleniyormu??tekrar belirtmek istiyorum aldığımız sistemleri tek tek toplamaya kalksak ortalama 10.000 TL fark çıkıyor yani gaming.gen gibi firmalar bunları nasıl 10k daha ucuza satabiliyor ve kar yapabiliyor???
PCH-gg-12 için konuşuyorum ama eminim ki diğer hazır sistemler içinde aşağı yukarı böyle fiyat farkı vardır!!

Artık kasa alırker de e artık tek tek parçaları toplar psu ve ekran kartının bobin yapılarını inceler ona göre alırım
PCH-GG-12 sisteminde zaten 7800xt ekran kartı piyasada 24k dan başlıyor …artı anakart,ram,kasa,fanlar vs bunların hepsini 34k ya nasıl topladınız içinde 24k ekran kartınında olduğunu düşünürsek ekran kartı hariç diğer parçalar 10k mı ediyor??araştırın bu parça fiyatlarını…işlemci zaten tray.. diğerleri nerden nasıl geldi ???
Ben anlattığınız sebepten hiç hazır sistem almam. Şuan evimde iki ayrı sistemim var biri 7800x3d 4070s diğeri 9800x3d 4070ti super ikisinide kablosuna kadar tek tek topladım. Tık ses çıkarmıyorlar.

KS

UmutD34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

Alma Dostum..tek tek parçaları al ama hazır sistem yapan firmalardan da alma...(bence amazon.tr de amazonun kendi sattığı ve gönderdiği ürünleri al)
Örneğin ; https://www.amazon.com.tr/Sapphire-RadeonTM-Gaming-Display-11330-02-20G/dp/B0CGM19NMS/ref=sr_1_2?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=2SX4HCXORHLKW&dib=eyJ2IjoiMSJ9.0CNKCibPeuRBFuJO340-uVvI8XvqvMpMspImQERhogbNLehYa772GHwqR9NesR9bx8SQUVM26Oluf5Nf9eArFErZez_xoVyqv_0h2PBENbPJ4DV5WbVMYgGQEKbpzk95sHr4IfC8Q8SENsSSrPV3jydUoS4GfUR9a6D0yNyR69MKajXdXokfv0ApP51UHFLD.flBsqEFgr-ExJHoZcSZT6FY1LEnhA48jqNpMT2Np4KI&dib_tag=se&keywords=rx7800xt&qid=1734214109&refinements=p_98:21345978031&rnid=21345970031&rps=1&sprefix=rx7800xt,aps,120&sr=8-2

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-12-15 010940.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-15 010940.png
    38.5 KB · Görüntüleme: 18
KS

UmutD34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

Kasa camı kapalıyken ses daha da fazla ;

boş masaüstünde bile açık pencereleri kaydırıken imleç hareketine göre coil whine sesi değişiyor ;

KS

UmutD34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
ben sistem duzgun calıstıgından servıse gondermedım yoksa 2 hafta gıtcek gelcek cok ugrastırıyorlar ınsanları...
size iyi geceler arkadaşlar umarım sorunun cözülür reis.
sağolasın ama sende aldığın sisteme yüklü para vermişindir neden o saçma ses ile bilgisayarı kullanasın ki..

Ben anlattığınız sebepten hiç hazır sistem almam. Şuan evimde iki ayrı sistemim var biri 7800x3d 4070s diğeri 9800x3d 4070ti super ikisinide kablosuna kadar tek tek topladım. Tık ses çıkarmıyorlar.
Zaten en mantıklısı şu an ki piyasaya göre bu (y)

berkanred

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Umut kanka bir sorum olucak ekran kartından gelen coil whine sesinden ekran kartını değiştiriyorlar mı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri