Merhaba arkadaşlar,
Piyasadaki laptop modelleri az çok belli, bu yüzden konuyu daha çok kullanıcı deneyimlerine ve sizin fikirlerinize dayandırmak istedim. Kendi araştırmalarımı yaptım ama son kararı sizin yorumlarınız doğrultusunda, fiyat/performans açısından en mantıklı seçeneği bularak vermek istiyorum.
Tercih Kriterlerim:
Genelde Önerilen Modeller:
Alternatifler (fiyat/performans durumuna göre bakılabilir):
Genel İzlenimim:
Neredeyse tüm modellerin 15 ve 16 serilerine tek tek baktım. Her modelde az da olsa bir sorun yaşayan çıkmış ama bu teknoloji ürünlerinde normal. Benim hedefim, bu sorunlara rağmen fiyat/performans açısından en mantıklı seçeneği bulmak.
Geçtiğimiz Ağustos ayında 4060’lı ASUS A15 modelini 40K civarına kaçırdım, şu an fiyatlar yükseldi. Ancak yılbaşına doğru daha oturaklı fiyatlar görmeyi umuyorum. O yüzden şimdilik araştırma aşamasındayım.
Bütçem: 30.000 TL – 50.000 TL arası
(Uygun bir fırsat olması tercihim.)
Siz hangi modeli kullanıyorsunuz? Memnun musunuz?
Görüşleriniz, tavsiyeleriniz ve varsa yaşadığınız sorunları yazarsanız çok yardımcı olursunuz.
Teşekkürler!
Piyasadaki laptop modelleri az çok belli, bu yüzden konuyu daha çok kullanıcı deneyimlerine ve sizin fikirlerinize dayandırmak istedim. Kendi araştırmalarımı yaptım ama son kararı sizin yorumlarınız doğrultusunda, fiyat/performans açısından en mantıklı seçeneği bularak vermek istiyorum.
- Ekran kartı olarak RTX 4060 veya RTX 5060 tercih edeceğim.
(Daha alt veya üst segmentleri düşünmüyorum.) - Satıcı güvenilir olmalı (Hepsiburada / Amazon / Vatan gibi yerlerden satılan modeller).
- F/P odaklı, sorun çıkarmayan bir model arayışındayım.
- HP Victus
- ASUS TUF
- Lenovo LOQ
- Acer Nitro
- Casper Excalibur
- MSI (Genellikle ekran kartı watt değeri düşük oluyor)
- Gigabyte (Watt değeri MSI kadar düşük değil ama genelde 75W civarı oluyor – RTX 4060/5060 için 105W daha ideal gibi)
- Monster
Neredeyse tüm modellerin 15 ve 16 serilerine tek tek baktım. Her modelde az da olsa bir sorun yaşayan çıkmış ama bu teknoloji ürünlerinde normal. Benim hedefim, bu sorunlara rağmen fiyat/performans açısından en mantıklı seçeneği bulmak.
(Uygun bir fırsat olması tercihim.)
Görüşleriniz, tavsiyeleriniz ve varsa yaşadığınız sorunları yazarsanız çok yardımcı olursunuz.
Teşekkürler!
Son düzenleme: