Soru Gaming Laptop 2025/2026 - 15 Tatile Doğru Kardeşime Laptop Almayı Düşünüyorum. Fikrinize Ihtiyacım Var

Hangi marka tercih edilmeli ? (3 oy hakkı)

• HP VICTUS

Kullanılan: 0 0.0%
  • LENOVO LOQ

• ACER NITRO

• CASPER EXCALIBUR

• GIGABYTE

• MONSTER

• DİĞER (Yorumda belirtin lütfen)

• Kullanılan toplam oy
    2

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Merhaba arkadaşlar,
Piyasadaki laptop modelleri az çok belli, bu yüzden konuyu daha çok kullanıcı deneyimlerine ve sizin fikirlerinize dayandırmak istedim. Kendi araştırmalarımı yaptım ama son kararı sizin yorumlarınız doğrultusunda, fiyat/performans açısından en mantıklı seçeneği bularak vermek istiyorum.

🔧 Tercih Kriterlerim:
  • Ekran kartı olarak RTX 4060 veya RTX 5060 tercih edeceğim.
    (Daha alt veya üst segmentleri düşünmüyorum.)
  • Satıcı güvenilir olmalı (Hepsiburada / Amazon / Vatan gibi yerlerden satılan modeller).
  • F/P odaklı, sorun çıkarmayan bir model arayışındayım.
💻 Genelde Önerilen Modeller:
  • HP Victus
  • ASUS TUF
  • Lenovo LOQ
  • Acer Nitro
📌 Alternatifler (fiyat/performans durumuna göre bakılabilir):
  • Casper Excalibur
  • MSI (Genellikle ekran kartı watt değeri düşük oluyor)
  • Gigabyte (Watt değeri MSI kadar düşük değil ama genelde 75W civarı oluyor – RTX 4060/5060 için 105W daha ideal gibi)
  • Monster

📝 Genel İzlenimim:

Neredeyse tüm modellerin 15 ve 16 serilerine tek tek baktım. Her modelde az da olsa bir sorun yaşayan çıkmış ama bu teknoloji ürünlerinde normal. Benim hedefim, bu sorunlara rağmen fiyat/performans açısından en mantıklı seçeneği bulmak.

📉 Geçtiğimiz Ağustos ayında 4060’lı ASUS A15 modelini 40K civarına kaçırdım, şu an fiyatlar yükseldi. Ancak yılbaşına doğru daha oturaklı fiyatlar görmeyi umuyorum. O yüzden şimdilik araştırma aşamasındayım.

💰 Bütçem: 30.000 TL – 50.000 TL arası
(Uygun bir fırsat olması tercihim.)

🗨️ Siz hangi modeli kullanıyorsunuz? Memnun musunuz?
Görüşleriniz, tavsiyeleriniz ve varsa yaşadığınız sorunları yazarsanız çok yardımcı olursunuz.

Teşekkürler!

Son düzenleme:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Selam.
- Hp Victus serisinin Hall sensör arızasını duymuşsundur, kullanım halindeyken birden uyku moduna geçiyor özellikle intel modellerinde daha yaygın, Omen serisi Amd işlemciler de yok diyecek kadar az görülüyor.
- Lenovo 15IAX9 seri numarası ile biten modellerde Anakart yanma problemi var ona dikkat etmen gerekli, adaptörü 170 Watt olan modellerin de 230 Watt adaptöre yükseltilmesi öneriliyor.
- Msi ve Asus Tuf hakkında çok donanımsal kronikler yok çözümü olan yazılımsa durumlar mevcut.
- Monster yerine GameGaraj Slayer daha mantıklı, diğer modellere göre de kıyasla slayer yüksek özelliği biraz ucuz veriyor, fan sesi ve ısınma durumu var ama normal karşılanıyor.
- Acer laptoplar da tek fan çift fan muhabbeti var ona dikkat et, 15 inç serisi kasa küçük deniliyor, bu sebepten hava akışının biraz zayıf olduğu muhabbeti var, 16-17 İnç kasası büyük modeller tercih ediliyor.

Şu an en iyi alternatiflerin Msi, Slyer, Asus Tuf, Hp Omen serisi. Kesin bir modele karar verip kodu ile araştırma yapman daha doğru olur.

KS

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Selam.
- Hp Victus serisinin Hall sensör arızasını duymuşsundur, kullanım halindeyken birden uyku moduna geçiyor özellikle intel modellerinde daha yaygın, Omen serisi Amd işlemciler de yok diyecek kadar az görülüyor.
- Lenovo 15IAX9 seri numarası ile biten modellerde Anakart yanma problemi var ona dikkat etmen gerekli, adaptörü 170 Watt olan modellerin de 230 Watt adaptöre yükseltilmesi öneriliyor.
- Msi ve Asus Tuf hakkında çok donanımsal kronikler yok çözümü olan yazılımsa durumlar mevcut.
- Monster yerine GameGaraj Slayer daha mantıklı, diğer modellere göre de kıyasla slayer yüksek özelliği biraz ucuz veriyor, fan sesi ve ısınma durumu var ama normal karşılanıyor.
- Acer laptoplar da tek fan çift fan muhabbeti var ona dikkat et, 15 inç serisi kasa küçük deniliyor, bu sebepten hava akışının biraz zayıf olduğu muhabbeti var, 16-17 İnç kasası büyük modeller tercih ediliyor.

Şu an en iyi alternatiflerin Msi, Slyer, Asus Tuf, Hp Omen serisi. Kesin bir modele karar verip kodu ile araştırma yapman daha doğru olur.
msilar genelde watt değieri olarak 35+10w sunuyorlar bu can sıkıcı buda haliyle fps farkı yaratıyor :/ . Yorumunuz için teşekkür ederim. Göz önünde bulunduracağım.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
msilar genelde watt değieri olarak 35+10w sunuyorlar bu can sıkıcı buda haliyle fps farkı yaratıyor :/ . Yorumunuz için teşekkür ederim. Göz önünde bulunduracağım.
Msi Thin ve Cyborg serisi mecbur öyle soğutma yetersiz olduğu için 35+10 ya da 4060 serisinde max 65w. Katana 17 serisi ve Crosh. serisi tercih etmen gerekli.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri