valorant - pubg - gta5 (çoğunlukla fivem) - BF2042 - ETS2 , oyunlarını oynuyorum genellikle ve kablosuz mouse kullanıcısıyım son zamanlarda özellikle son bir aydır filan mouse atlama yapıyordu oyunlarda (bazen sadece masaüstünde olmama rağmen yapıyordu) mousepad değiştim, fare kabloluda kullanılabiliyodu kablosunu taktım denedim, hatta en son indirimde mouse yakalayınca onu aldım, yeni farede de yapmaya başladı, aynı şeyleri denedim ama yinede yapıyordu "acaba windowstan kaynaklımı filan" diye düşünürken forumlarda araştırdım (valorantta oyunu tam ekrana alsamda pencereli modda kalsada fps 120-130 civarındayken öyle bir droplar oluyoduki, bu mouse atlamasının yanı sıra onun için araştırma yapıyodum) msconfig kısmından windows hizmetleri hariç hizmetleri devre dışı bıraktım baktım sorun çözüldü sonra ney sebep oluyo diye yavaş yavaş hizmetleri açıp deneme yaptım ve farkettimki 3 tane nvdia hizmeti var bunlar açık olduğunda oyuna girdikten 2 - 3 dakika sonra mouse atlama yapıyor (kısa bir süre sonrada, sadece valorantta bu drop sorunu oluyordu) bende oyunlara girerken bu üç hizmeti kapatıp pcye res atıp öyle giriyordum ama bu seferde experience çalışmıyor doğal olarak, ekstra olarak maksimum 10 fps filanda artıyor ve hiç bi sorun olmuyor anlamadığım şey şu: Hadi dropa sebep oldu tamamda farenin atlama yapmasıyla ne alakası var experience' ın diye düşünüyorum bi sorayım dedim bilen varsa diye, ve kusura bakmayın biraz uzun oldu
Bu arada sistem şu :
R5 6600H
3050 4gb (rework yapılmış 2023 serisi diye biliyorum pcyi almadan önce araştırdığım kadarıyla)
16GB 4800Mhz samsung marka dual kit ram (8 x 2)
fabrika çıkışı 512GB 3500 - 3500 Gen4 m2 + Corsair MP600 1Tb Gen4 m2 (5000read - 3500write)
Önceki mouse : Gamepower devour (kablosuz)
Şimdi kullandığım : Steelseries Rival 650 wireless
ikiside hem kablolu hem kablosuz kullanılabilen modeller
direkt google da "79Y92EA" yada "16-e1015nt" diye aratarak laptopa ulaşabilirsiniz, 2023 kasım ayında aldım pcyi stok kalmamış olsa bile net olarak özelliklerini görürsünüz diye bırakıyorum bunu HP Victus 16 ailesinden
bahsettiğim nvidia hizmetleri :
NVIDIA LocalSystem Container
NVIDIA Display Container LS
NVIDIA FrameView SDK se
Bu arada sistem şu :
R5 6600H
3050 4gb (rework yapılmış 2023 serisi diye biliyorum pcyi almadan önce araştırdığım kadarıyla)
16GB 4800Mhz samsung marka dual kit ram (8 x 2)
fabrika çıkışı 512GB 3500 - 3500 Gen4 m2 + Corsair MP600 1Tb Gen4 m2 (5000read - 3500write)
Önceki mouse : Gamepower devour (kablosuz)
Şimdi kullandığım : Steelseries Rival 650 wireless
ikiside hem kablolu hem kablosuz kullanılabilen modeller
direkt google da "79Y92EA" yada "16-e1015nt" diye aratarak laptopa ulaşabilirsiniz, 2023 kasım ayında aldım pcyi stok kalmamış olsa bile net olarak özelliklerini görürsünüz diye bırakıyorum bunu HP Victus 16 ailesinden
bahsettiğim nvidia hizmetleri :
NVIDIA LocalSystem Container
NVIDIA Display Container LS
NVIDIA FrameView SDK se
Son düzenleme: