Desteklemiyor diye korktum bir an fakat sanırım destekliyor. Çünkü sitesinde ARGB soketi 1x olarak gözüküyor, fakat hangisine takacağımı bilmiyorum. 6 Argb olarak geçiyorsa büyük ihtimal oraya takmam gerekecektir çünkü soğutucu özelliklerinde 5V / 3pin bağlantısı olduğu yazıyor ve bu soketlere tam uyuyor.,
Ekli dosyayı görüntüle 39184
1 x CPU fan header
2 x system fan headers
1 x addressable LED strip header
1 x RGB LED strip header
6) D_LED
7) LED_C
Bu ikisinden birine takılacak. Soğtucunun kılavuzuna bakın bağlantı şemesı olarak
-----------------------------------------------------------------------
Yada arkadaşlar vardır mutlaka aynı tür soğutucu kullanan.
Soğutucu fan RGB lerinin kesin olarak hangisine takılacağını paylaşırlar.
---------------------------------------------------------------------------------------
6) D_LED (Adreslenebilir LED Şerit Başlığı)
Başlık, maksimum güç derecesi 5A (5V) ve maksimum 1000 LED sayısı olan standart 5050 adreslenebilir LED şeridi bağlamak için kullanılabilir.
Adreslenebilir LED şeridinizi başlığa bağlayın. LED şeridinin güç pimi (fişte üçgenle işaretlenmiştir) adreslenebilir LED şerit başlığının
1. pimine bağlanmalıdır. Yanlış bağlantı LED şeridin
hasar görmesine
neden olabilir.
7) LED_C (RGB LED Şerit Başlığı)
Başlık, maksimum güç derecesi 2A (12V) ve maksimum uzunluk 2m olan standart 5050 RGB LED şeridini (12V/G/R/B) bağlamak için kullanılabilir.
RGB LED şeridinizi başlığa bağlayın. LED şeridinin güç pimi (fişte üçgenle işaretlenmiştir) bu başlığın
1. pimine (12V) bağlanmalıdır. Yanlış bağlantı LED şeridinin hasar görmesine yol açabilir
Fanı CPU fan soketine bağlıyorsunuz,fanın ledini ise 5V/3 pinli ise D_LED kısmına bağlıyorsunuz.
Uyumludur hocam içiniz rahat etmediyse led bağlantı piminin uçları gözükecek şekilde fotoğrafını yükleyin bakalım.Ekli dosyayı görüntüle 39185sitede böyle belirtilmiş. Sanırım uyumlular, uyumlu değil diye üzülmüştüm.
Hocam sistemi dün mağazadan aldım, 3-4 gün montaj sürecek dediler. Bende boştayken soğutucuyu sipariş ettim başka bir siteden. Soğutucu yarın gelecek, yani anlayacağın 2side elimde yok şuan.Uyumludur hocam içiniz rahat etmediyse led bağlantı piminin uçları gözükecek şekilde fotoğrafını yükleyin bakalım.
Hayırlı olsun teslim aldıktan sonra hemen kasanın içini parçaları kontrol etmeyi unutmayın,güzel günlerde kullanın.Hocam sistemi dün mağazadan aldım, 3-4 gün montaj sürecek dediler. Bende boştayken soğutucuyu sipariş ettim başka bir siteden. Soğutucu yarın gelecek, yani anlayacağın 2side elimde yok şuan.![]()
Teşekkür ediyorum, iyi günler dilerim.Hayırlı olsun teslim aldıktan sonra hemen kasanın içini parçaları kontrol etmeyi unutmayın,güzel günlerde kullanın.
Hocam, rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Bu akşam kasamı aldım ve D_LED portuna bağlayarak rgbleri çalıştırabildim ve bilgisayar üzerinden kontrol edebiliyorum. Fakat kasanın rgblerini kontrol edemiyorum. O rgbleride mi hepsini birbirine bağlayarak bu porta bağlamam gerekiyor?,
Ekli dosyayı görüntüle 39184
1 x CPU fan header
2 x system fan headers
1 x addressable LED strip header
1 x RGB LED strip header
6) D_LED
7) LED_C
Bu ikisinden birine takılacak. Soğtucunun kılavuzuna bakın bağlantı şemesı olarak
-----------------------------------------------------------------------
Yada arkadaşlar vardır mutlaka aynı tür soğutucu kullanan.
Soğutucu fan RGB lerinin kesin olarak hangisine takılacağını paylaşırlar.
---------------------------------------------------------------------------------------
6) D_LED (Adreslenebilir LED Şerit Başlığı)
Başlık, maksimum güç derecesi 5A (5V) ve maksimum 1000 LED sayısı olan standart 5050 adreslenebilir LED şeridi bağlamak için kullanılabilir.
Adreslenebilir LED şeridinizi başlığa bağlayın. LED şeridinin güç pimi (fişte üçgenle işaretlenmiştir) adreslenebilir LED şerit başlığının
1. pimine bağlanmalıdır. Yanlış bağlantı LED şeridin
hasar görmesine
neden olabilir.
7) LED_C (RGB LED Şerit Başlığı)
Başlık, maksimum güç derecesi 2A (12V) ve maksimum uzunluk 2m olan standart 5050 RGB LED şeridini (12V/G/R/B) bağlamak için kullanılabilir.
RGB LED şeridinizi başlığa bağlayın. LED şeridinin güç pimi (fişte üçgenle işaretlenmiştir) bu başlığın
1. pimine (12V) bağlanmalıdır. Yanlış bağlantı LED şeridinin hasar görmesine yol açabilir
Kasam Xigmatek Gaming Y Pro modeli.Kasa nedir tam olarak, marka ve model?
^^ve D_LED portuna bağlayarak rgbleri çalıştırabildim^^
Yani soğtucu fan rgb lerini bağladınız. bu tamam?
Sistem hazır montajlı bir şekilde geliyor. Kasa fanlarını nasıl bağladıkları önemli. Kasayla gelen fanların özellikleri RGB destekleri, bağlantı pinleri
Anladım hocam, peki hepsi aynı pine sahipse kasadaki 4 fanı diğer kule soğutucudaki 2 fanın olduğu bağlantıya bağlayıp 6 fanı tek kabloyla D_LED portuna bağlasam sıkıntı yaratır mı acaba? Bunun hakkında bir bilginiz var mıdır?Yok estağfurullah, rahatsızlık yok.
Önce normal şekilde devam ederken, BIOS güncelleme sonrası değişmesi tabi biraz soru işareti
GIGABYTE Control Center ile kontrol ediyorsanız, bunun güncel versiyonda olmasına dikkat edin
Kasa hazır, bağlanmış toplanmış halde geldiği için.
Yarın kasa fan bağlantılarını nasıl yapmışlar, kasa fanları argb bağlantıları özellikle. Birde kasa fanları güç bağlantısı 3pin? 4pin? bunlara bir bakın.
Xigmatek sitesinde ve kasa kılavuzunda monteli fanlarla ilgili pek bilgi vermemişler
Buradaki siyah modellerden birini takmışlardır. Bunların hepsi Addressable RGB
Cooling Fan - XIGMATEK
www.xigmatek.com
Evet haklısınız sanırım bios update sonrası rgbler kendini resetledi veya başka bir modda çalışmaya başladı. Control Center'da sadece soğutucunun rgblerini değiştirebiliyorum, kasanın rgb seçeneği çıkmıyor.Şu videdaki bağlantı prensipleri işinize yarayabilir. Benzer videolar da var.
Burada sıvı soğtucu argb bağlantıları hakkında bilgi verse de (fanların rgb çalışması)
prensip olarak genel bir yöntem. Kasa fanları açısından eldekilerle karşılaştırın.
CPU FAN girişi sizde hava soğutucunuzun fanlarının güç bağlantısına bağlı olacak. Buna dokunmazsınız.
ARGB fan hubla bağlantıyı da anlatnış. Sizde buna gerek olmayabilir. Bunu dikkate almayın. Önce şu anki mevcut bağlantı durumunu incelemeniz gerek.
Fakat şu da var:
''Fakat kasanın fanları başta rgb olarak çalışıyordu ve bios update sonrası sadece beyaz ve yeşil yanmaya başladı.''
Gözden kaçırmayın. GIGABYTE Control Center ile bir ilişkisi
BİOS update sonrası BIOS ayarları sıfırlanıp fabrika ayarlarına dönüyor.
Hocam akşam üstü anca bakabildim kasaya, kasada rgb kontrolcüsü mevcutmuş. Üzerindeki butonlardan modunu falan değiştirebildim. Sonra bi kutulara bakayım dedim, anakartın kutusundan rgb kumandası çıktı.Şu videdaki bağlantı prensipleri işinize yarayabilir. Benzer videolar da var.
Burada sıvı soğtucu argb bağlantıları hakkında bilgi verse de (fanların rgb çalışması)
prensip olarak genel bir yöntem. Kasa fanları açısından eldekilerle karşılaştırın.
CPU FAN girişi sizde hava soğutucunuzun fanlarının güç bağlantısına bağlı olacak. Buna dokunmazsınız.
ARGB fan hubla bağlantıyı da anlatnış. Sizde buna gerek olmayabilir. Bunu dikkate almayın. Önce şu anki mevcut bağlantı durumunu incelemeniz gerek.
Fakat şu da var:
''Fakat kasanın fanları başta rgb olarak çalışıyordu ve bios update sonrası sadece beyaz ve yeşil yanmaya başladı.''
Gözden kaçırmayın. GIGABYTE Control Center ile bir ilişkisi
BİOS update sonrası BIOS ayarları sıfırlanıp fabrika ayarlarına dönüyor.
Kutular 2 gündür taburenin üzerinde duruyordu, bir bakayım içine ne varmış dedim. Tak diye kumanda düştü elime.''Hocam akşam üstü anca bakabildim kasaya, kasada rgb kontrolcüsü mevcutmuş.
Sonra bi kutulara bakayım dedim, anakartın kutusundan rgb kumandası çıktı''
Hiç olmazsa kaybolmadan parçaları bulabilmişsiniz diyelim.
Ekli dosyayı görüntüle 39304