GİGABYTE GTX 550 Tİ Overlock nasıl yapılır?

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhaba arkadaşlar, daha önceden de konu açmıştım ekran kartımın fanı kırıldı bende eski işlemci fanımı taktım şu anda buz gibi çalışıyor tabii bunun bir de kötü yanı var maalesef fan çok gürültülü çalışıyor ve bu kart soğuk çalışıyor diye ben bu karttan tam verimlilik almak istiyorum daha önce bu kartı kullanmış ya da şu anda kullanan biri varsa bu kart için overclock hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim:

İşlemci: i5 2400 3.1 GHz 4 çekirdek 4 thread

Anakart: p8h61m lx r2.0

Ram: 6 gb 1333 mhz DDR 3

Ekran Alıntısı.PNG

KS

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
OC yapmanızı önermem.
Shadow of war ya da Shadow of mordor oynamak istiyorum. ama ekran kartım yeterli değil bu oyunlar için bende kademe kademe değerleri yükseltmek istiyorum ama daha önce hiç ekran kartına voltajlı bir şekilde overlock yapmadım nasıl yapılacağını gösterirseniz sevinirim performansından memnun kalmazsam eski ayarlarına geri döndürebilirim.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Shadow of war ya da Shadow of mordor oynamak istiyorum. ama ekran kartım yeterli değil bu oyunlar için bende kademe kademe değerleri yükseltmek istiyorum ama daha önce hiç ekran kartına voltajlı bir şekilde overlock yapmadım nasıl yapılacağını gösterirseniz sevinirim performansından memnun kalmazsam eski ayarlarına geri döndürebilirim.
Hocam kartı yakarsınız zaten herhalde tek fanlı bir kart ben oc önermiyorum diğer arkadaşlar yardımcı olabilirler.Birazdan bakarlar zaten.

KS

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Hocam kartı yakarsınız zaten herhalde tek fanlı bir kart ben oc önermiyorum diğer arkadaşlar yardımcı olabilirler.Birazdan bakarlar zaten.
MSI AFTERBURNER yazılımı ile sıcaklıklara bakıyor olacağım en azından bu karttan tam verimlilik alırsam 5-10 fps daha yüksek olursa iyi benim için.

hocam yakacağımı düşünmüyorum tek fanlı fakat üzerinde 3000-3100 rpm hızında dönen bir işlemci fanı var :)

batuhan11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
hocam ısı değerlerini sürekli takip edeceğim kartı yakma derecesine gelirsem ayarları eski haline çevireceğim zaten.
Tamamdır. Sen bak o zaman hocam. Yani ben senin yerinde olsaydım çok fazla arttırmazdım. Kontrollü bir şekilde dene deneyeceksen.

KS

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Tamamdır. Sen bak o zaman hocam. Yani ben senin yerinde olsaydım çok fazla arttırmazdım. Kontrollü bir şekilde dene deneyeceksen.
hocam yani çok arttırmadım ama sıcaklıklar bariz bir şekilde arttı fps'de baya arttı metro 2033 redux oyununda 1920x1080 en düşük ayarlarda yüzeyde 30 fps alırken şuanda 37-39 fps alıyorum sıcaklıklarda Stok halindeyken 61 derece iken 73 dereceye kadar çıktı diyebilirim.

hocam voltajı 1087'den 1083'e düşürmeye çalışıyorum fakat olmuyor voltajı nasıl düşürebilirim?

KS

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
hocam peki ben core clock'u 1000'e memory clock'u 2250'ye çeksem bu şekilde kullansam stabil olur mu voltaj vermem gerekir mi?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri