Soru Gigabyte H510M H (Rev 1.1) – Q-Flash Bios Güncelleme Sorunu

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Ayın Üyesi
Tepki
1,266
Merhaba arkadaşlar,

Anakartım Gigabyte H510M H (Rev 1.1) ve resmi web sitesinden en güncel BIOS sürümünü indirerek sistemi güncellemek istiyorum ama bir türlü başarılı olamıyorum. Aşağıda denediğim tüm adımları özetliyorum:

-USB belleği FAT32 olarak biçimlendirdim.
-BIOS dosyasını (örneğin H510MH.F8) USB'nin kök dizinine yerleştirdim.
-Farklı USB bellekler (8, 16, 32 GB) ve farklı USB portlar denedim (ön, arka).
-Dosya adını bios.f7, gigabyte.bin, H510M.F8 gibi farklı isimlerle de denedim.
-Ancak Q-Flash BIOS dosyasını hiç görmüyor, listede hiçbir şey çıkmıyor.

Alternatif olarak:

-Gigabyte App Center içindeki @Bios yazılımı ile güncellemeyi denedim.
-Program hata vermiyor ama BIOS da güncellenmiyor.
-BIOS içindeki Secure Boot, BIOS Flash Protection gibi ayarları kontrol ettim; devre dışı.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
394
gigabyte anakartlar en günceli kurdurmayabılıyor sırayla bazı bıos guncellemelerını kurman lazım mesela 2020 tarıhlı varsa sende 2023 kur sonra 2025 kur . tarihlere takılma örnek yol bu sekılde dene

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Ayın Üyesi
Tepki
1,266
gigabyte anakartlar en günceli kurdurmayabılıyor sırayla bazı bıos guncellemelerını kurman lazım mesela 2020 tarıhlı varsa sende 2023 kur sonra 2025 kur . tarihlere takılma örnek yol bu sekılde dene
Yazmayı unutumuş kardeşim, UEFI Shell üzerinden manuel güncellemeyi de denedim ancak o yöntemle de başarsız oldu.

fs0:
ls
flash.nsh

bunlar da denedim %100 olunca, UEFI Shell komutunu tekrar atıyor beni. Yok yani benim anakarta mi? Sorun var yoksa gözümden kaçan birşey mi? Var bir türlü çözemedim.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
394
valla bugun msı anakart vardı benım b550 onu guncelledım dırek usb ye attım mflash dan sectım bıttı gıttı. peki başka bir usb bellek denedınızmı

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Ayın Üyesi
Tepki
1,266
valla bugun msı anakart vardı benım b550 onu guncelledım dırek usb ye attım mflash dan sectım bıttı gıttı. peki başka bir usb bellek denedınızmı
Evet denedim kardeşim, elimde 125GB'lik vardı bellek vardı ilk onu taktım denedim olmadı. Sonra biraz araştırdım. (Gigabyte'ın Q-Flash sistemi eski bir yazılam dayanır.) diye bir yazı okudum gittim 16GB'lik bellek satın aldım ama o da görmedi.

Biraz orada küfür ettim, Gigabyte yapan kişiye Youtube'de videoları izliyorum millet takır takır yapıyor. Video bakar yapayım bari dedim. adamlarda oluyor bende nafile olmuyor. Baya deli oldum bu yüzden.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
428
Yanlış versiyon numaralı karta ait bios'u indiriyor olabilir misiniz?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri