Selamlar dostlar. 1.5 hafta önce itopya.com üzerinden RTX 2060'lı bir sistem almıştım. Fakat sistem yükteyken sistemden inanılmaz rahatsız edici tiz bir ses (gıcırdama da diyebilirim) geliyordu. Coil whine olduğunu düşündüm. Ekran kartı ve güç kaynağından şüphelendim. İlk olarak güç kaynağını değiştirmek istedim ve yeni bir güç kaynağı sipariş ettim. Hatta geçen gün bu problem hakkında bir konu açmıştım. Bugün yeni sipariş ettiğim güç kaynağı geldi ve taktım. Ama o tiz veya gıcırdama diyebileceğim ses devam etti. Ben de sesin tam olarak nereden geldiğini anlamak için anakartı kasadan söktüm ve uzay montaj yaptım. Ne yazık ki, ses ekran kartından geliyor. Hatta ve hatta şüphelendiğim güç kaynağım (corsair cv550) coil whine yok denecek kadar az ses çıkartıyor fakat yeni aldığım güç kaynağında (sharkoon v2 650 80+) fazlaca coil whine çıktı. Yarın, yeni aldığım güç kaynağını iade edeceğim ve ekran kartımı değişim için teknik servise yollayacağım. Ve bu süreci burada anlatmak istedim, gelişme oldukça güncelleyeceğim.
@"Androeat" yardımın için çok teşekkürler, sorun ne yazık ki ekran kartındaymış.
@"Androeat" yardımın için çok teşekkürler, sorun ne yazık ki ekran kartındaymış.