GM 5 Plus hakkında bilgiler.

Ömer Özyılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
General Mobile 5 Plus alalı 1 ay oldu. 2. serisini kullanıyorum yani yeni versiyonunu. İnanın hiç bir sıkıntısı yok. 45 Dakika aralıksız Aspalth 8 oynadım normal bir şekilde ısındı(Sonuçta telefon ağır bir uygulama oynuyor 1 kaç derece atması normal değil mi ? :)

Ayrıca telefonun kendi RAM boşaltma , Ön Bellek temizleme ve telefonda yer açma gibi özellikleri var. Kamerası hakkını veriyor aşırı şekilde beğendim. Ancak menüsü Samsung gibi değil aşağıya doğru kaydırarak gezinim yapılıyor bu özellik hoşuma gitmedi en azından kişiye göre ayarlanabilir olmalıydı bu. 2 gün önce Andorid 7.0 Nougat güncellemesi yaptım. 

İlk açtığımda ilk girdiğim dosyalarda 5 6 saniyelik kasmalar oldu ancak ondan sonra geçti. Şuan telefon 0 sıkıntı alacaklara kesinlikle tavsiye ederim 1.100 TL'lik Samsung Galaxy J5'den 1000 kat daha iyi bir telefon. Kutu içinden kulaklık, 2 tane kablo , ve bir tane parça çıktı. Bu parça normal Samsung şarj aleti girişini de kullanabilmemizi sağlıyor. 

Bu arada telefondaki şarj girişindeki dil biraz hassas gibi bunu satıcıda söyledi biraz yavaş takmamız gerekebilir. Sorusu olan sorabilir. Ha bu arada koruyucu cam takarken bir sıkıntı var telefonun köşeleri kavisli olduğu için kenarlarda göze batan bir boşluk kalıyor eğer tam boyut koruyucu cam takılırsa köşelerine hava giriyor ve en fazla 1 hafta sonra çıkıyor. Hiç yoktan iyidir boşlukta kalsa mecbur ekran koruması için takmamız lazım :D

Telefon : General Mobile 5 Plus

[attachment=96]

Ekli dosyalar

• 125075825-6-general_mobile_gm5_plus_black_akilli_telefon.jpg
    125075825-6-general_mobile_gm5_plus_black_akilli_telefon.jpg
    113.3 KB · Görüntüleme: 672
KS

Ömer Özyılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1060-1080 TL civarı tam emin değilim Turkcell'den aldım. Bu arada eklemeyi unutmuşum hoparlörü yeterince iyi bence İnternette testleri var izleyebilirsiniz.

Bişey soracağım bu flaş açık gözüküyor ancak flaş patlamıyor bazende flaş çalışıyor bunun olayı ne çözemedim HDR ile alakası yok onu söyleyeyim baştan. Çok saçma bir çözüm buldum bunu bildireceğim. HDR modunu aç kapa yaptım flaş çalışmaya başladı :( düşündürücü.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,372
İlginç GM daha önceden kullanmadığım için bilmiyorum araştırdın mı GM için açılan forumlarda böyle bir şeyin olup olmadığını ? Fiyatı anlattıklarına göre çok iyi, diğer arkadaşlardan da fikrini alırız sosyal medyada paylaşıp :)

KS

Ömer Özyılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu arada internette görülen gm 5 plusun sorunları hepsi eski seride kaldı. Yeni seride bu sorunlar çözüldü. Yeni seri olup olmadığını anlamak istiyorsanız arka planda kapadokya resmi olmalı. Zaten resmi yerlerde büyük ihtimalle yeni seri satılıyordur. Bu arada yaptığım bir testte saat akşam 8'den gece 2 buçuğa kadar film video oyun karışık oynadım uykum geldiğinde yüzde 33 şarjım kalmıştı parlaklık yüzde 10 falan açıktı tabi gece saati gözü yoruyor parlaklık açık olunca. Ve flaş şuan sorunsuz kullanılıyor geri bildirim gönderdim saçma bişeymiş bu anlayamadım :D

Mesajımı düzenleyip resmini koymuşsunuz ancak bu eski serisi. Yeni serisini koysanız alacaklar için daha iyi olur bence. Bu arada bende beyazı var kenarları altın.
Teknik özellikleri:
General Mobile 5 Plus Teknik Özellikleri
Ekran: 5.5 inç. (1080 x 1920) Corning Gorilla Glass 4 ile korunuyor.

İşletim Sistemi: Android 6.0.1 Marshmallow ( 7.0 Güncellenebiliyor ben güncelledim.

İşlemci: 1.8 GHz hızında Snapdragon 617

Grafik birimi: Adreno 405

Ram: 3 GB LPDDR3

Kamera: 13 Megapiksel arka, 13 Megapiksel ön kamera ( HDR özellikli )

Batarya: 3.100 mAh

Depolama: 32 GB (microSD kart ile 128 GB’a kadar artırılabilir)

MustafaOzkurkcu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben de aynı telefon kullanıyorum ama telefonu komple sessize aldığımda kameranın sesi genede geliyor bunu nasıl engelleyebilir yoksa özelliği bumudur

KS

Ömer Özyılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Siteye çıkmışım inanamıyorum :DDD
Mustafa aynı sorun bende de var özelliği bu ama ilerde güncellemelerle olabiliyorsa sorunu çözebilirler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri