Soru Goat Sistem Dar Boğaz Mı Yapıyor?

OgiX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar sistem çok güzel ancak işlemci olarak aklıma bir şey takılıyor

İnternet üzerinde dar boğaz için test yaptığım zaman %16,2 gibi bir dar boğaz çıkıyor ben mi yanlış yapıyorum yoksa gerçekten sonuç böyle mi? Sistem toplama yada parçalar anlamın da çok bilgili biri değilim izlediğim şeylere göre araştırma yapmaya çalışıyorum bilgilendirebilir misiniz?

Preyf

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18

İnternet üzerinde dar boğaz için test yaptığım zaman %16,2 gibi bir dar boğaz çıkıyor ben mi yanlış yapıyorum yoksa gerçekten sonuç böyle mi? Sistem toplama yada parçalar anlamın da çok bilgili biri değilim izlediğim şeylere göre araştırma yapmaya çalışıyorum bilgilendirebilir misiniz?
Darboğaz korkutmasın gözünü darboğaz dediğimiz şey kısaca işlemcinin ekran kartının tam performansını verememelidir 5600 ile 3070 alsan çok bir sorun olmaz

silentflex

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
209

İnternet sitelerindeki darboğaz hesaplamalarına inanma %3-5 darboğaz var o da önemli değil

elymuinium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
sen elinde bulunan bir sistem için mi soruyorsun yoksa yapmak istediğin pc hakkında mı? özellikleri belirtirsen daha faydalı olur

KS

OgiX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Darboğaz korkutmasın gözünü darboğaz dediğimiz şey kısaca işlemcinin ekran kartının tam performansını verememelidir 5600 ile 3070 alsan çok bir sorun olmaz
Aynı sonucu veriyor 14,5 gibi bir sonuç veriyor pc build de

Preyf

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Aynı sonucu veriyor 14,5 gibi bir sonuç veriyor pc build de
darboğaz yapar fakat gözünü korkutmasın dddiğim gibi darboğaz dediğimiz şey işlemcinin ekran kartını tam besleyememesidir fakat bunu kötü birşey olarak düşünme çok 3070 ile 5600 uyumludur %16 darboğaz göstermesi birşey ifade etmez , ayrıca sistemi henüz almadıysan PCH goat ın stokları bitti

KS

OgiX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
darboğaz yapar fakat gözünü korkutmasın dddiğim gibi darboğaz dediğimiz şey işlemcinin ekran kartını tam besleyememesidir fakat bunu kötü birşey olarak düşünme çok 3070 ile 5600 uyumludur %16 darboğaz göstermesi birşey ifade etmez , ayrıca sistemi henüz almadıysan PCH goat ın stokları bitti
Aldım sistemi darboğaz sonucu fps drop ve fps düşüşü fazla ısınma gibi sonuçlar oluşmaz mı?

Preyf

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Aldım sistemi darboğaz sonucu fps drop ve fps düşüşü fazla ısınma gibi sonuçlar oluşmaz mı?
Eğer darboğaz çok büyük olsaydı işlemciye cok yük bineceği için işlemci ısınırdı o yüzden drop yerdin fakat 3070 ve 5600 le drop yemezsin
Benım bi arkadaşım var 3080 ile 2600x kullanıyor hiçbir sorunu yok yani kafaya dert etme çok
ileride 1000 TL civarı bir hava soğutma alırsan çok iyi olur (darboğazla alakası yok 5600 e stok fan yetmeyebiliyor)

Laws

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
135

Sıkıntı çıkmaz bende 5600 kullaniyorum 4070 ile(biliyorum biraz sacma bir ikili) ama 2k da darbogaz soz konusu olmuyor gecici olarak 1080p kullaniyorum suanlik bir fark göremedim şahsen drop vb.
(%5-10 darbogaz vesire normal diye biliyorum)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri