Görseldeki kasaya H81M-K anakart takılır mı?

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhaba arkadaşlar, anakart işlemci RAM üçlüsü almak istiyorum geçici olarak kasa değişimi yapmayacağım aşağıya şu an kullandığım kasanın görüntülerini bırakıyorum, alacağım anakart H81M-K modelidir. Sakın bu anakartı alma bu anakart kötü bu
WhatsApp Image 2022-10-09 at 15.05.15.jpeg
anakartı alırsan pişman olursun gibi yorumlar yapmayin almak istiyorum. Bütçem buna el veriyor.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Merhaba arkadaşlar, anakart işlemci RAM üçlüsü almak istiyorum geçici olarak kasa değişimi yapmayacağım aşağıya şu an kullandığım kasanın görüntülerini bırakıyorum, alacağım anakart H81M-K modelidir. Sakın bu anakartı alma bu anakart kötü buEkli dosyayı görüntüle 8955 anakartı alırsan pişman olursun gibi yorumlar yapmayin almak istiyorum. Bütçem buna el veriyor.
Takılır dostum sorun yaşamazsın. Anakartların bağlantı noktaları zaten hepsinde aynı. Daha başka veya daha yeni anakart alsan bile bu kasaya uyar. Sorun olmaz.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Merhaba arkadaşlar, anakart işlemci RAM üçlüsü almak istiyorum geçici olarak kasa değişimi yapmayacağım aşağıya şu an kullandığım kasanın görüntülerini bırakıyorum, alacağım anakart H81M-K modelidir. Sakın bu anakartı alma bu anakart kötü bu anakartı alırsan pişman olursun gibi yorumlar yapmayin almak istiyorum. Bütçem buna el veriyor.
Sorun yaşamazsınız. Soldaki şu anda kullandığınız kartın ölçüsü, sağdaki almayı planladığınız kartın ölçüsü.
1665324570394.png
1665324592546.png

KS

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
birde güç kaynağımın 20 pin güç bağlantısı var bu anakartta 24 pin bu bir sorun çıkartır mı zaten aldıktan 1 ay sonra kadar güç kaynağımı değiştireceğim.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
birde güç kaynağımın 20 pin güç bağlantısı var bu anakartta 24 pin bu bir sorun çıkartır mı zaten aldıktan 1 ay sonra kadar güç kaynağımı değiştireceğim.
Takabilirsiniz ama kimse bunu tavsiye etmeyecektir. Ben de etmem.
PSU çok eski olduğu için bir süre sonra voltajdan dolayı anakartta sorun yaşanacaktır.
Siz neden bu kartı almak için bu kadar ısrarcısınız?

KS

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Takabilirsiniz ama kimse bunu tavsiye etmeyecektir. Ben de etmem.
PSU çok eski olduğu için bir süre sonra voltajdan dolayı anakartta sorun yaşanacaktır.
Siz neden bu kartı almak için bu kadar ısrarcısınız?
hocam staj görüyorum işyeri bana bilgisayar alabilir misin diye sordu bende alabilirim dedim ve ilk maaşımda ufak tefek oyunları oynatan ama çok hızlı beni üzmeyecek şöyle 2-3 sene götürecek bir pc almayı dşünüyorum.

KS

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
alacağım bilgisayar parçaları şunlar,

Anakart: h81m-k.

İşlemci: İ5 4570k ya da 4690k.

RAM: 2x4 corsair vengance 8 gb 1600 mhz .

Ekran kartı: İntel HD 4600 Graphics.

NOT: yanında 120 gb'lık ssd'de almayı düşünüyorum 240 gb'da HDD var.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
hocam staj görüyorum işyeri bana bilgisayar alabilir misin diye sordu bende alabilirim dedim ve ilk maaşımda ufak tefek oyunları oynatan ama çok hızlı beni üzmeyecek şöyle 2-3 sene götürecek bir pc almayı dşünüyorum.
Yani iş yeriyle aranızdaki ekonomik anlaşma nasıl bilmiyorum.
Ama iş için alacaksanız, en azından iş yeri ile anlaşıp maaş yerine uygun bir sistem ayarlayabilirsiniz.
Şöyle söyleyeyim;
Örneğin aylık 2.500 alıyorsanız, patron size 4.000~5.000 TL'lik bir sistem alma imkanı versin.
Siz de bunun karşılığında staj döneminde nakit olarak bir ücret almazsınız. Ya da daha az ücret alırsınız.
Bir nevi avans-taksit gibi. Aylık 2.500 yerine 1.000 TL alırsınız. Her ay aldığınız -1.500 TL sistem taksidi olur.

KS

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Yani iş yeriyle aranızdaki ekonomik anlaşma nasıl bilmiyorum.
Ama iş için alacaksanız, en azından iş yeri ile anlaşıp maaş yerine uygun bir sistem ayarlayabilirsiniz.
Şöyle söyleyeyim;
Örneğin aylık 2.500 alıyorsanız, patron size 4.000~5.000 TL'lik bir sistem alma imkanı versin.
Siz de bunun karşılığında staj döneminde nakit olarak bir ücret almazsınız. Ya da daha az ücret alırsınız.
Bir nevi avans-taksit gibi. Aylık 2.500 yerine 1.000 TL alırsınız. Her ay aldığınız -1.500 TL sistem taksidi olur.
yani durumumu sordular alabilir misin diye zaten şuan elimde bulunan sistem autocad için yeterli fakat hem sürekli sıkıntı çıkarıyor hemde çok hantal kalıyor bu yüzden böyle bir sistem tercih ediyorum.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
yani durumumu sordular alabilir misin diye zaten şuan elimde bulunan sistem autocad için yeterli fakat hem sürekli sıkıntı çıkarıyor hemde çok hantal kalıyor bu yüzden böyle bir sistem tercih ediyorum.
Eğer sordularsa belki yardımcı olmak istemiş olabilirler.
Patronla bir görüşün, en azından almışken iki tarafın da işi görülmüş olur.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Eğer sordularsa belki yardımcı olmak istemiş olabilirler.
Patronla bir görüşün, en azından almışken iki tarafın da işi görülmüş olur.
@White Ravens haklı dostum. Bu tip iş için kullanılacak yerlerde bunu senin alman değil onların alması gerekir. Sana bir laptop vermeleri lazım. Onların işini yapmak için sen kendini niye zora sokuyorsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri