Görüntü gelmiyor

Ozgurk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Gigabyte A520m h
Ryzen 5 2600x
1060 ekran kartı
Zpg 8 3200mhz
Ssd 256 gb
Fsp 650w 80 plus
Bilgisayar çalışmıyor ekran kartının fanlar
Çalışıp duruyor ama diğer kasa fanları çalışıyor görüntü gelmiyor
Sonradan ram takviyesi yapcam

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Gigabyte A520m h
Ryzen 5 2600x
1060 ekran kartı
Zpg 8 3200mhz
Ssd 256 gb
Fsp 650w 80 plus
Görüntü kablosunu ekran kartına mı taktınız yoksa anakarta ?

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Sisteminiz çalışıyor görüntü gelmiyorsa görüntü kablosuyla tv de deneyin eğer ki tv de görüntü alıyorsanız monitör de sorun olabilir yok görüntü gelmiyorsa kullandığınız hdmı kabloysa farklı bir hdmi kabloyla deneyin sorun çözülmediyse kablo veya monitörde olabilecek hatayı elemiş oluruz.
İkinci kısım anakartınızda tüm kablolar tam olarak yerine oturmamış olabilir bu yüzden bilgisayarınız kapalıyken fişini çekip tüm kablolarını ve varsa ekran kartına takılı kablo PCIe 6 pin ya da 6+2 ya da 2x8 pin onları da taktığınızdan emin olun tam sökün geriye tekrardan tam olarak takın sistemi yeniden başlatın açıldıysa tamamdır.

Eğer açılmadıysa sistemi kapatıp güçten çekin fişini , sonrasında ekran kartınızı yuvasından söküp tekrar takın anakartınız 2 veya 4 ram slotluysa (bunu belirtin önce çünkü 4 ram slotluysa iki ram takarken ikisini yan yana takarsanız görüntü gelmez 1 dolu 1 boş olarak yapacaksınız 4 slotta)

2 slotlu diyelim öncelikle 2 ram ise ikisini sistemden sökün birini ilk slota takıp sistemi çalıştırın eğer görüntü gelirse sistemi tekrar kapatın ve her defasında fişten çekin sonra o ilk slota taktığınız rami çıkarıp ikinci slota takıp tekrardan çalıştırın görüntü geliyorsa tekrar sistemi kapatıp fişi çekin ilk ramı bir köşeye bırakıp ikinci rami da aynı şekilde 1 ve ikinci slotta deneyin ilkini yaptığınız şekilde oda çalışırsa ikisini tekrardan tam oturup sistemi çalıştırın bakalım ikisi birlikte görüntü verecekmi?
4 slotlu ram yuvası var ise elinde ki iki rami sırayla yukarı da anlatılan şekliyle ama teker teker yapıp çalışıyorsa 1,2,3,4, ram takma 1,3 - 2,4 şeklinde takılır deneyip sonuçları yazın.

Uyarı olarak bu işlemlerin hiç birini sistem açıkken fiş takılı iken yapmayın sistem kapalı fişleri çıkarılmışken yapın sökme takma işlemleri için diyorum.

Huso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Gigabyte A520m h
Ryzen 5 2600x
1060 ekran kartı
Zpg 8 3200mhz
Ssd 256 gb
Fsp 650w 80 plus
Bendede aynı sorun olmuştu şu şekilde düzelttim
kasanın fişini çek monitörünkinide çek 5 dk 10 dk bekle sonra tak düzelmesi lazım monitörü de açtıgından emin ol kasayı da

KS

Ozgurk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Sisteminiz çalışıyor görüntü gelmiyorsa görüntü kablosuyla tv de deneyin eğer ki tv de görüntü alıyorsanız monitör de sorun olabilir yok görüntü gelmiyorsa kullandığınız hdmı kabloysa farklı bir hdmi kabloyla deneyin sorun çözülmediyse kablo veya monitörde olabilecek hatayı elemiş oluruz.
İkinci kısım anakartınızda tüm kablolar tam olarak yerine oturmamış olabilir bu yüzden bilgisayarınız kapalıyken fişini çekip tüm kablolarını ve varsa ekran kartına takılı kablo PCIe 6 pin ya da 6+2 ya da 2x8 pin onları da taktığınızdan emin olun tam sökün geriye tekrardan tam olarak takın sistemi yeniden başlatın açıldıysa tamamdır.

Eğer açılmadıysa sistemi kapatıp güçten çekin fişini , sonrasında ekran kartınızı yuvasından söküp tekrar takın anakartınız 2 veya 4 ram slotluysa (bunu belirtin önce çünkü 4 ram slotluysa iki ram takarken ikisini yan yana takarsanız görüntü gelmez 1 dolu 1 boş olarak yapacaksınız 4 slotta)

2 slotlu diyelim öncelikle 2 ram ise ikisini sistemden sökün birini ilk slota takıp sistemi çalıştırın eğer görüntü gelirse sistemi tekrar kapatın ve her defasında fişten çekin sonra o ilk slota taktığınız rami çıkarıp ikinci slota takıp tekrardan çalıştırın görüntü geliyorsa tekrar sistemi kapatıp fişi çekin ilk ramı bir köşeye bırakıp ikinci rami da aynı şekilde 1 ve ikinci slotta deneyin ilkini yaptığınız şekilde oda çalışırsa ikisini tekrardan tam oturup sistemi çalıştırın bakalım ikisi birlikte görüntü verecekmi?
4 slotlu ram yuvası var ise elinde ki iki rami sırayla yukarı da anlatılan şekliyle ama teker teker yapıp çalışıyorsa 1,2,3,4, ram takma 1,3 - 2,4 şeklinde takılır deneyip sonuçları yazın.

Uyarı olarak bu işlemlerin hiç birini sistem açıkken fiş takılı iken yapmayın sistem kapalı fişleri çıkarılmışken yapın sökme takma işlemleri için diyorum.
Çok sağol herşeyi denedim olmadı maalesef

Bendede aynı sorun olmuştu şu şekilde düzelttim
kasanın fişini çek monitörünkinide çek 5 dk 10 dk bekle sonra tak düzelmesi lazım monitörü de açtıgından emin ol kasayı da
Maalesef oda olmadı

Huso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
İlk aldığım PSU vardı ve kırık gelmişti bende anlamadım direk taktım açmaya çalıştım açılmadı sonra fark ettim kırık mış bir tane daha PSU fsp yukardaki PSU acaba diyom omu zarar verdi

Yeni aldım
aldığın yeri ara büyük ihtimalle onlarda çözemiyecekler kasayı bizim yanımıza getir dicekler bana da öle söylemişlerdi yeni aldığımda kendim fişleri çıkararak çözmüştüm yani dicem üşenmiyosan ara götür ztn başka şansında yok gibi

KS

Ozgurk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
aldığın yeri ara büyük ihtimalle onlarda çözemiyecekler kasayı bizim yanımıza getir dicekler bana da öle söylemişlerdi yeni aldığımda kendim fişleri çıkararak çözmüştüm yani dicem üşenmiyosan ara götür ztn başka şansında yok gibi
Ayrı ayrı aldım

Huso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Ayrı ayrı aldım
farklı farklı yerlerdenmi aldın her parçayı yoksa atıyorum vatandan toplamamı yaptın eğer farklı farklı yaptıysan başkabir monitör işlevi görücek cihazda dene görüntü gelmezse sorun kasada ve bu çok büyük bir sorun arkadaşının fln bi kasası varsa onun powersupply i yle fln dene yada ekran kartını onun kasasına tak öyle dene bak bakalım sorun hangi parçada sorunun olduğu parçayı bul iade et yenisini al eğer powersupply kırık oldugundan dolayı bütün sisteme zarar geldiyse o zmn powersupply i satan firmaya sistemimi bozdunz gibi bi şikayet aç müşteri hizmetlerini fln ara bi şekilde hakkını alırsın yada TANIDIK Bir Bilgisayar Tamircisi Varsa Ona Götür Eğer Tanıdık Değilse ASLA AMA ASLA Götürmemeni Tavsiye Ederim aksi taktirde işlemcin bi anda ryzen 3 e düşebilir :C

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Çok sağol herşeyi denedim olmadı maalesef

Maalesef oda olmadı
Size dediklerimi harfi harfine denediyseniz ve olmadıysa son olarak fotoğrafta kırmızı halka içinde gösterdiğim bios pilini çıkarıp garanti olsun diye bi 10 - 15 dakika bekletin sonra geri takıp sistemi deneyin.
Eğer olmazsa son çare basit seviyede olduğunuz için düzgün bir internet kafe veya bilgisayar servisine gidip sadece her şey çalışıyor ama görüntü gelmiyor deyin sakın eski güç kaynağı kırık bozuktu değiştirdim demeyin sizin parçaları gözünüzün önünde kontrol etsin genelde yanıltıcı oluyorlar parçalar değişebiliyor.

Ekli dosyalar

• bios pili.png
    bios pili.png
    667.1 KB · Görüntüleme: 14

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Parçaları sıfır mı aldınız ikinci el mi?

KS

Ozgurk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Sıfır

Sıfır

Bis
Size dediklerimi harfi harfine denediyseniz ve olmadıysa son olarak fotoğrafta kırmızı halka içinde gösterdiğim bios pilini çıkarıp garanti olsun diye bi 10 - 15 dakika bekletin sonra geri takıp sistemi deneyin.
Eğer olmazsa son çare basit seviyede olduğunuz için düzgün bir internet kafe veya bilgisayar servisine gidip sadece her şey çalışıyor ama görüntü gelmiyor deyin sakın eski güç kaynağı kırık bozuktu değiştirdim demeyin sizin parçaları gözünüzün önünde kontrol etsin genelde yanıltıcı oluyorlar parçalar değişebiliyor.
Bişey diyimmi belki 5 tanesine götürdüm hepside dediki olmuyor

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Anakartın işlemcinize desteği var mı yoksa direkt bios update istiyor olabilir mi? Kontrolü yapıldı mı acaba?
Büyük ihtimalle bios ben anlattığı yoldan eski güç kaynağı çalışırken bozuldu sonra yenisini taktı da görüntü gelmedi diye acaba parçalarda bir sıkıntı mı oldu dedim. Sistemin sıfır olduğunu geç yazdı :)

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Ben bu gün iyi değilim sanırım iyi de işlemci geriye yönelik uyumlu olmadığı için resmi olarak o yüzden çalışmıyor olabilir yani bios yüklemekle alakalı olmayabilir bende b550 aldığımda 3000 serisi ve üstüne destek var denildi şuan destek yok mesela ama şansa destek olmadan benim ki çalışıyor 2300x :)
2600x içinde geçerli sitesinden desteğe baktığımda yok zaten zen2 mimarili işlemcileri a520 ve b550 resmi olarak desteklemiyor 3000 serisi normal işlemci ile 4000 serisi g apu işlemcilerden başlıyor
  • Supports AMD Ryzen™ 5000 Series/ Ryzen™ 5000 G-Series/ Ryzen™ 4000 G-Series and Ryzen™ 3000 Series Processors
Ya anakrtınızı b450 gibi bir anakartla değiştirin ya da işlemciniz en az Ryzen 3 3100 3300x ve üstü işlemcilere yönelin .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri