gpu-cpu 70+

Cemalettin Bayraktar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
Need for Speed Payback 
oynuyorum
gpu-cpu oyun açıkken 70 üzerine çıkıyor
ultra ayarda 150-170 fps ile oynuyorum
sizce 70 dereceye çıkması normal mi
arka planda açık bir şey yok

sistemim :
i7 7700k
gtx 1060 6gb
msi z170 anakart

monitör :
1600x900

oynadığım çözünürlük :
1280x800

durum normal mi sizce ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
E.kartı ,normal. E.kartları bu değerlerde hatta daha yüksek değerlerde çalışabilir

İşlemcilerin sıcaklık sınırları,her işlemciye göre değişiklikler gösterse bile,genel olarak ,e.kartlarından aşağıdadır.

Sizin işlemciniz olan 7700K işlemcisi ise fazla ısınan bir işlemci. Sıcaklık yükselmesi olarak , konu ve yorumlar var.

Ne kullanıyorsunuz,soğutucu olarak..

KS

Cemalettin Bayraktar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
met 61' Alıntı:
E.kartı ,normal. E.kartları bu değerlerde hatta daha yüksek değerlerde çalışabilir

İşlemcilerin sıcaklık sınırları,her işlemciye göre değişiklikler gösterse bile,genel olarak ,e.kartlarından aşağıdadır.

Sizin işlemciniz olan 7700K işlemcisi ise fazla ısınan bir işlemci. Sıcaklık yükselmesi olarak , konu ve yorumlar var.

Ne kullanıyorsunuz,soğutucu olarak..

https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-seidon-120mm-sivi-sogutma-sistemi.html

bunu kullanıyorum.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
O soğutucuyu zamanında kullanmıştım. 7700K için pek yeterli değil, bu tip olanlar.
.
 O işlemci ile bu sıcaklıklarda kullanacaksınız. Yapılacak kesin bi çözüm  var ama,biosa hakim değilseniz,bunu önermiyorum. İŞlemcinin peak voltajını tesbit edip,-0,025 kademelerle çalışma voltajını stabiliteyi bozmayacak değere kadar düşürmek. Fakat biraz profesyonellik gerektiriyor.

Yoksa,pahalı bi 240 mm radyatörlü sıvı soğutma almanız ,cebinize zarar. Bence ,masrafa girmeyin,böyle kullanın.

Ayrıca, Eğer kullandığınız macun kaliteli değilse,noctua  NT -H1 gibi bi macun kullanıranız ,3-4 derece daha düşebilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri