GPU ISINMASI

laiyto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
rx580 ekran kartım var oyuna girdiğim zaman gpu hem çok hızlı ısınıyor hemde %100de kullanılıyor

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oynadığınız oyun yüksek fps için kartınızı zorluyor ve güç tüketimini arttırıyor yani kartınız yük altına girmek için %100 kullanım seviyesine çıkıyor bu sebepten ısınması gayet doğal oynadığınız oyun ultra ayarlardaysa ve bu kullanım sizi rahatsız ediyorsa normal ayarlara çekebilirsiniz ve bu oyundan oyuna değişebilir örneğin bir RDR2 ile CS GO oyunlarında ekran kartı kullanımı eşit derecede olmaz farklılık göstermesi doğal sanıyorum sizde de öyledir.Isınma konusu için ise Kasanızın yapısına bağlı olarak ısınıyor olabilir söylediğiniz ısınma kaç derece belirtirseniz size normal değerler mi değil mi yardımcı olabilirim.80 derece ye kadar oynadığınızı oyun veya yaptığınız işleme göre normal sayılabilir.

KS

laiyto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ısı derecesi 70-75e çıkıyor 5dakikada bu ısıya ulaşıyor bide gpu kullanımı oyun fark etmeksizin %100 de çalşıyor ve çok hızlı düşüyor yani tutarsızlık var sürekli artıp iniyor

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Isı dereceniz olması gerektiği gibi normal 70-75 derece oyunlar için ve aktif kullandığınız dakika içinde normal bir değerdir fakat GPU %100 kullanımına nereden baktınız merak ettim.

MSI Afterburner programını vereceğim linkten indirim oyun içi SS alıp bana atar mısınız ? 

https://www.msi.com/page/afterburner

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri