gpu kullanım sorunu

basar48

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar hepsiburada üzerinden 3 gün önce bir laptop aldım Acer predator helios 300 nh.qavey.002 kodlu özellikleri şu şekilde:

RTX 3080 8GB (85-100W)

İ7-10750H (45W)

16GB RAM 2933MHZ

1TB M2 SSD

300HZ 1080P EKRAN

Şöyle bir sıkıntı yaşıyorum benchmark değerleri normal ekran kartına göre işlemciye göre ortalama değerler ikiside çünkü benchmarkta tam çalışıyorlar fakat oyunlarda sıkıntı yaşıyorum şöyleki gpu ve cpu kullanımları düşüyor tüm oyunları hem ultra hemde düşüklerde denedim (valorant,fortnite,gta5,forza4) şimdilik ayarları düşürsemde fpsler artmıyor çünkü gpu kullanımım ve tdp değerleri düşüyor bunun yerine hatta şu şekilde örnekleyeyim gta5 ultrada ortalama 100fps alıyorum çünkü ekran kartı kullanımı genelde %90 üstü ve 85w tdp değerlerinde ama ayarları düşürdüğümde ortalama 80fpslerde kalıyor gpu kullanımı %50 altlarına düşüyor ve 40w tdp değerlerine geliyor hatta ve hatta valorantta da 100fps alıyorum düşünün yanı gta5 ultra 100fps valorant 100fps orada gpu kullanımı %25lerde ve ortalama 30w altında çalışıyor darboğaz olmuyor çünkü gpu kullanımıda genelde 100de 60larda genel olarak bilgisayar tam performansta çalışmıyor gibi ben zorlamadıkça driverlar güncel ve nvidia denetim masasından ekran kartım seçili güç tasarrufunda vs değil laptop prize takılı haldeki değerleri bilgisayarıda sıfırladım tekrar kurdum sıkıntım düzelmedi pc geldi 3 gündür bununla uğraşıyorum varmı yardımcı olabilecek tecrübesi teknik bilgisi olan servise yollamak istemiyorum pcyi en kötü değişim için zorlayacağım ama basit bir ayarı varsa yapılabilecek daha iyi olur​

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri