Gtx 1060 / Anakart ?

Furkan Can Koçoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi Günler Beyler Ben 3 / 3.5 Tl ye sistem toplamak istiyordum bu sistemi araştırarak yaptım her şey çok hoşuma gitti . ama biraz daha pahalı oluyor özellikle vatanda her neyse aklımda tek bir soru var oda Anakart . Daha düşük fiyatlara bakıyorum destekledikleri ram'lar 2.400 e kadar bence yetersiz kalıyor. biraz daha bütçe koyuyorum bu seferde 3.800 e kadar ram destekliyor şöyle orta düzey güncel bir anakart fikri olan var mı . Birde sistemin artıları + eksileri - nelerdir önerisi olanlar lütfen bilgi paylaşırsa sevinirim. 
ok27A2.png

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eğer intel istiyorsan işlemcide k yoksa B veya H serisi anakart alınır. Sana önerim ekran kartını Galax alıp işlemciyi R5 1600 alman ve anakartı B350 AM4 olan bir anakartla beraber alırsın. Bunun üstüne eğer bütçe artarsa ssd yi 250 lik samsung 850 evo alman. Ram CL değeri o frekansa göre yüksek daha düşük CL değeri olanlara bak.

KS

Furkan Can Koçoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
Eğer intel istiyorsan işlemcide k yoksa B veya H serisi anakart alınır. Sana önerim ekran kartını Galax alıp işlemciyi R5 1600 alman ve anakartı B350 AM4 olan bir anakartla beraber alırsın. Bunun üstüne eğer bütçe artarsa ssd yi 250 lik samsung 850 evo alman. Ram CL değeri o frekansa göre yüksek daha düşük CL değeri olanlara bak.

Kanka verdiğin öneri için teşekkür ederim başta bende işlemcide r5 1600x düşünüyordum ama amd renderlar için araştırmasını çok yaptım onlarda baya önde kalıyor intel bende zaten grafik render youtuber pc si değilde oyun oynamak için topladığım için intel seçtim . önce dedim 19 mb önbelleği 8 çekirdek işlemcisi felan oo dedim amd ye bak ama 7500 oc ile 4.1 olurken amd 3.6 oluyor aradaki fark oyunlarda baya etkiliyor . o yüzden tercihim intel oldu . bence suan sistem iyi gibi ama bir değişiklikle daha iyi olucagını sanıyorum ramleri 2666 8gb yeride 2400 8+8 16 gb yapmayı planlıyorum daha cok iyi olur sanırım tek sorunum anakart suan .Şöyle güncel ve iyi bir marka orta düzey anakartlar arasında kaldım en iyisi msi 270 a pc mate gibi .

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ama dediğim gibi anakart alırken dikkat etmen gereken kısım işlemcinde k ibaresi yok ise Z170, Z270 alınmaz k ibareli olanlar o.c için ve anakartta ona göre seçiliyor ram frekansı z170 ve z270 de yüksek ama 2400 mhz alacağım diyorsun gerek yok b250 modellerinden bütçene uygun olanı almalısın. Bu arada ben R5 1600 serisi dedim i5 7500 onla kıyaslanır R5 1600X daha üstün kalıyor ondan ve  
1600 ve 1600x 6 Core, 12 Threads yanlış işlemciye baktın sanırım. AMD biraz daha güncellemeden sonra baya oturaklı hale gelir. Aralarında işlemcide oyun performansına bakacak olursak yüzde 1 intel önde oluyor. Aşağıda paylaştığım linkte gerçek kullanıcılar tarafından oluşturulmuş değer vardır kararını ver. Diğer modelleri de karşılaştırabilirsin.

TIKLAYIN

INTEL Resmi web sayfasından i5-7500.
Processor Base Frequency 3.40 GHz 
Max Turbo Frequency 3.80 GHz

AMD Resmi web sayfasından R5 1600.          R5 1600X in bir alt modeli.
Base Clock Speed 3.2GHz
Max Turbo Core Speed 3.6GHz

Web sayfalarında olandan ziyade gerçek kullanıcılar tarafından test edilen GHz değerlerine bak.

KS

Furkan Can Koçoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Verdiğin Biligiler , Öneriler , Desteğin çok teşekkür ederim . Dahada Çok Aydınlanmış oldum.
Şimdi bu sistem için Bana güzel bir b250 modellerinden anakar önerir misin ?
Vereceğin tavsiye ile sistemi toplicam allahın izniyle.
jWLRAL.png

Hangisi daha fiyat performans ürünü hangisi daha çok iş görür bu konudada verceğin tavsiye ile sistemi kurucam allahın izniyle
birde sistemi vatan bilgisayardan toplamı düşünmüyorum . itopya.com dan düşünüyorum biliyorsan itopyayı o site hakkındada iyi veya kötü bilgin varsa payalaşırmısın vatan bilgisayar pahalı olduğu için verebileceğin herhangi başka bir site varsa o fikrinede her türlü açığım 

Prpzad.png
Anakartlar

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İntel almakta karar kıldıysan PC MATE anakartı alabilirisin hala bu sisteme karşı olarak AMD önermekteyim.
Site olarak itopyadan alabilirsin problem olmaz başka web sitesi teknobiyotik.com var buralardan alabilirsin.

KS

Furkan Can Koçoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
İntel almakta karar kıldıysan PC MATE anakartı alabilirisin hala bu sisteme karşı olarak AMD önermekteyim.
Site olarak itopyadan alabilirsin problem olmaz başka web sitesi teknobiyotik.com var buralardan alabilirsin.

Tekrardan verdiğin bilgiler için tekrardan çok teşkkür ederim sen bu sisteme karşılık ne önerirdin işlemciyi 1600x yaptık diyelim ekran kartı aynı kalır mıyıdı yoksa rx 580 mi koyardın . peki anakart ne olurdu ?:)

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle işlemci 1600x ise anakartı ASUS PRIME B350M alabilirsin ekran kartı aynı şekilde kalabilir. Eğer işlemci olarak 1600x pahalı kaçarsa 1600 de alabilirsin.

KS

Furkan Can Koçoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
Öncelikle işlemci 1600x ise anakartı ASUS PRIME B350M alabilirsin ekran kartı aynı şekilde kalabilir. Eğer işlemci olarak 1600x pahalı kaçarsa 1600 de alabilirsin.

verdiğin bütün bilgiler için teşekkür ederim .

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Furkan Can Koçoğlu' Alıntı:
onur.firatt' Alıntı:

verdiğin bütün bilgiler için teşekkür ederim .

Rica ederim kardeşim ne demek görevimiz.

Tihilu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasa ile güç kaynağını ayrı al. O kasanın içindeki güç kaynağı sıkıntılı bir model. Benden sana tavsiye.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri