Merhaba, bilgisayarım yaklaşık 5 aydır oyunlarda fazla FPS alınca çöküyor. Bende artık sorunu bulmak istedim ve bazı testler yaptım. Bütün parçalara tek tek donanım testi yaptıktan sonra sorunun ekran kartında olduğunu fark ettim. Ekran kartını stres testine sokunca en fazla %6 kullanıyor ve sonra çöküyor. Bunun sebebi ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum. (format attım; Windows 11, Windows 10 denedim; sürücüler güncel.)
Bazen bir anda %100'e falan çıkıyor çok garip.
Ayrıca Donanıma ayrılmış belleğin 153MB olması normal mi?
Update:
BIOS sürümü 5601 x64, 7/10/2022
Bazen bilgisayar masaüstüne gelir gelmez her şey donuyor 2-3 saniye sonra da fare donuyor. RAM'in soketini değiştirince düzeliyor ama. Çok garibime gitti çünkü testlerde RAM'lerde sorun çıkmamıştı.
Şu an tekrardan stres testi yapıyorum, GPU %1-%6 arası kullanılıyor ama sıcaklığı artıyor. Şu anda 60 derece.
Ayrıca stres testinde AVG fps 2.09
Bazen bir anda %100'e falan çıkıyor çok garip.
Ayrıca Donanıma ayrılmış belleğin 153MB olması normal mi?
Update:
BIOS sürümü 5601 x64, 7/10/2022
Bazen bilgisayar masaüstüne gelir gelmez her şey donuyor 2-3 saniye sonra da fare donuyor. RAM'in soketini değiştirince düzeliyor ama. Çok garibime gitti çünkü testlerde RAM'lerde sorun çıkmamıştı.
Şu an tekrardan stres testi yapıyorum, GPU %1-%6 arası kullanılıyor ama sıcaklığı artıyor. Şu anda 60 derece.
Ayrıca stres testinde AVG fps 2.09
Son düzenleme: