Soru Güncel Bir Sistem Toplamak Istiyorum. Güncel Parça Ve Özellikleri Performans Değerlerini Bilmiyorum.

halil010

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
konu kapatılabilir. o kadar yardımınız dokundu ki anlatamıyorum. pc yi toplayamadık eski pc ile yola devam.

Son düzenleme:

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
hocam 2070 ekran kartınız var ise bence suan gayet yeterlı bır kart. ısınızı uzun yıllar tabıkıde pc ıle render kurgu vs gıbı ıslemler yapıyorsanız sızı bır kac sene sonra uzecektır ama bence suan ıcın gayet performanslı bır kart .

size
işlemci
anakart
ram
ssd
işlemci sogutucu ve kasa

olucak sekılde bır sıstem toplayalım dırek ekran kartınızı bu kasaya takarak kullanmaya devam edın

Merhaba. Güncel bir sistem toplamak istiyorum. Güncel parça ve özellikleri performans değerlerini bilmiyorum. Biraz internette gezindim. Yeni teknolojik gelişmeler olmuş. Bende bu ürünlerden bir pc toplamak istiyorum. Ekran kartım rtx 2070 elimde mevcut (bir dönem daha idare eder diye düşünüyorum.) termaltek 1 li sıvı işlemci soğutmam var. Termaltek 750w psu da mevcut (bunu 4 ay önce aldım) . Elimdeki kasa hala sorunsuz çalışmaktadır. Lakin windows 11 kurulamamaktadır. Bu elimdeki kasayı tamamen satıp. Sıfırdan bir kasa mı toplasam mantıklı olur. Bu saydığım parçaları sabit tutup diğer parçaları güncellemek mi mantıklı olur. Elimdeki parçaları tutup güncellersem. Bir tane kasa , anakart, işlemci, ram, ssd m2 olanlardan alsam işlem tamam gözüküyor. Şimdi benim en zorlandığım nokta amd işlemciler ile intel işlemciler arasında fiyat performans hakkında bilgim yok. Ana kartı işlemciyi biraz ortalama üstünde tutup uzun yıllar iş görmesini istiyorum. ram ddr5 6000 7200 32 gb düşünüyorum. 1 tb m2 ssd olsun istiyorum.
pekı butcenız nedir?

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
Hocam güncel ve uzun vadeli kasa toplamak isterseniz suan amd almak mantıklı ama siz bir bütçenizi belirleyin derim ona göre hareket edelim

AFŞİN EDREMİTLİ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Amd ile intel ve anakart serileri hakkında bilgim yok. Öğrenmem için çok zaman ayırmam lazım. Amd 2 seri anakart var am5soket ddr 5ram 6000mhz ram lik. Farkı nedir onu anlayamadım. Wifi auro sync m2 5 yuvası vs diye şeyler var.5-8bin İşlemci olaram ryzen 9 x li olanlar 10 12bin. Ram ddr 5 6000mhz 2x16 (32gb) 3.5bin. M2 5 destekli 6000yazma okuma 2bin. Kasa 2. 3bin 20 ile 25bini bulacak sanırsam
Kafanızı karıştıran donanım parçalarını alt alta yazarsanız tek tek, size yardımcı olayım. Tek paragraf içinde çok karışık olmuş

AFŞİN EDREMİTLİ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20

MSI MPG B650 CARBON WIFI AMD B650 Soket AM5 DDR5 6600(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart 8bin ile​

MSI MPG X670E CARBON WIFI AMD X670 Soket AM5 DDR5 6600(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart 12bin arasındaki fark nedir. Bakınca bir fark yok gibi​

X serisi chipset ile B serisi arasında ciddi farklılıklar var. Overclock yatkınlığı, veri yolu bant genişliği vb. İmkan var ise X serisi tabii ki de. İşlemcinin boost hızı bile değişkenlik gösterir. Mosfet dediğimiz beslemelerin sayısı ve kalitesi de farklıdır. Bu da performansını olumlu/olumsuz etkiler.

AFŞİN EDREMİTLİ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Peki 5bin 5.5bin fiyat farkı için extra bir bütçe ayırmak istemiyorum. Ben cok bosst yapabilen biri değilim. Çok büyük bir kayıp sayılır mı yada x cipset olan daha uygun fiyatlı kartlara bakmak mı mantıklı olur.
Bütçenize göre temel markalardan uzaklaşmadan X chipsetli markalara bakabilirsiniz. Boost yapmak zaten otomatik bir durum. Sizin elle bir ayar yapmanız şart değil. Bence fiyatı daha uygun ama chipseti X olan bilindik bir anakart bulun derim.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Sağolasın. Oyun oynuyorum.Günlük kullanım için. İleri yönelik. Ortalama üstü bir pc toplamak istiyorum. Bulabilidiğim parçaları yazdım. İntel pcimi 8 9 yıl kullandım hala sorun yok. Güncellemek istiyorum.
Sistem parçalarını bütçenizi söyleyin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri