Fiyat/Performans Güzel Bi̇r Sade Boş Kasa Öneri̇si̇ Ve Si̇stemi̇me Bi̇r Göz Atar Misiniz?

Ziwtin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
7500-F
Ekran Kartı
9060 XT
ANAKART : MSI PRO A620M-E 6800 MHz (OC) DDR5 (3K)
CPU : AMD RYZEN 5 7500F TRAY 3.7GHz 78MB AM5 (5.5K)
GPU : SAPPHIRE RADEON RX9060 XT GDDR6 16 GB 128 BIT FSR 4 (17.5K)

Sevgili arkadaşlar toplayacağım sistem bu parçalardan oluşacak anakartımı bunlara göre seçtim soğutucu ve ram arasında karar veremedim güzel bişeyler bulup önerirseniz çok müteşekkir olurum zaten ssd olarakta kendi ssd mi kullanmak durumunda kalıyorum eski bilgisayardan yenisine geçiyorum uyguna ssd bulursanız 1tb ona geçerim ama fiyatlar ortada mecbur eski ssd mi kullanmak zorunda kalacağım büyük ihtimalle dediğim gibi soğutucu ve ram kaldı güzel bişeyler bulamadım yardımcı olursanız çok memnun olurum

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,434

KS

Ziwtin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle çok teşekkür ederim sadece bunlara uyumlu boş kasa kaldı. Kingston ram önerdiğin çok iyi fakat 1x16 olsa daha iyi olmaz mıydı ileride 32 yapmak için vs. çünkü anakartın sadece 2 slotu var

Son düzenleme:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Öncelikle çok teşekkür ederim sadece bunlara uyumlu boş kasa kaldı. Kingston ram önerdiğin çok iyi fakat 1x16 olsa daha iyi olmaz mıydı ileride 32 yapmak için vs. çünkü anakartın sadece 2 slotu var
Tek Ram ile bazı oyun ve proğramlarda darboğaz yaşarsın, ileride elindekileri al sat yaparsın. Kasa olarak enermax 700W ya da bitfenix 750W modelini alabilirsin.

KS

Ziwtin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bak o darboğaz olayını bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim ama bu önerdiğiniz kasalar biraz tuzlu hocam sanki 4 bin tl alt tarafı boş kasa 2k bandı sade bişey olsa yeterli zaten kasanın pek bir önemi yok

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Son düzenleme:

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
Yok güç kaynağıyla beraber alacağım kasayı
KASA PSU DAHİL 5K SİZİN İÇİN UYGUNSA BU ÜRÜNÜ ALABİLİRSİNİZ

Ram için yakın zamanda bütçe oluşturacağınızı tahmin ediyorum
(takından kastım 1 2 gün 1 hafta değil elbette ama 9-10 ay 1 sene filan da olmaz)
bu yüzden tek 16 alın geçin
oluşturacağınız sistemde size sıkıntılar oluşturmaz
arkadaşın attığı twinmos olabilir

soğutucu kanadında
enermax
segotep
thermalright
1000-1300 tl bandındaki ürünler olabilir

anakarta bütçe yeterse bence bir tık daha iyi alın
asus b650m-r olabilir

1763938472956.png

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Yok güç kaynağıyla beraber alacağım kasayı
Kasa ve Psu ikisini ayrı ayrı alırsan bütçeni aşar, pahalıya gelebilir. Şu an kaliteli olarak en ucuza alabileceğin psu kasa ikilisi enermax.

KS

Ziwtin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasa ve Psu ikisini ayrı ayrı alırsan bütçeni aşar, pahalıya gelebilir. Şu an kaliteli olarak en ucuza alabileceğin psu kasa ikilisi enermax.

Bakın bu aksa hoşuma gitti fiyatı da abartı birşey değil bunu alabilirim
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KASA PSU DAHİL 5K SİZİN İÇİN UYGUNSA BU ÜRÜNÜ ALABİLİRSİNİZ

Ram için yakın zamanda bütçe oluşturacağınızı tahmin ediyorum
(takından kastım 1 2 gün 1 hafta değil elbette ama 9-10 ay 1 sene filan da olmaz)
bu yüzden tek 16 alın geçin
oluşturacağınız sistemde size sıkıntılar oluşturmaz
arkadaşın attığı twinmos olabilir

soğutucu kanadında
enermax
segotep
thermalright
1000-1300 tl bandındaki ürünler olabilir

anakarta bütçe yeterse bence bir tık daha iyi alın
asus b650m-r olabilir

Ekli dosyayı görüntüle 44883
Evet dediğiniz gibi dün gece uyurken anakartı biraz daha verip yükseltme fikiri gelmişti zaten şuan aklımda MSI PRO B650M-E ve B650M-B var ikisinin bi farkı olacağını zannetmiyorum zaten bunları alacağım soğutucuyu da thermalright olarak düşünüyorum bide ram kısmında nasıl yani 1x16 mı yapayım bir sıkıntı çıkarmaz mı diyorsunuz ben 2x8 yapmayı düşünüyordum darboğaz olayı fln için ordaki kinston 2x8 leri alacaktım normalde

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
Bakın bu aksa hoşuma gitti fiyatı da abartı birşey değil bunu alabilirim
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evet dediğiniz gibi dün gece uyurken anakartı biraz daha verip yükseltme fikiri gelmişti zaten şuan aklımda MSI PRO B650M-E ve B650M-B var ikisinin bi farkı olacağını zannetmiyorum zaten bunları alacağım soğutucuyu da thermalright olarak düşünüyorum bide ram kısmında nasıl yani 1x16 mı yapayım bir sıkıntı çıkarmaz mı diyorsunuz ben 2x8 yapmayı düşünüyordum darboğaz olayı fln için ordaki kinston 2x8 leri alacaktım normalde
bahsettiğim anakart ikisinden de daha iyi
rami 32 yapma planınız var tek 16 yapın geçin
belirttiğiniz kasa 9060xt li sistemde iş görür

KS

Ziwtin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim o zaman 500 tl farkla sizin dediğiniz anakartı alıyorum zaten pek bi fark yok kasa da hazır rami da o arkadaşın attığı 1x16 olanı alıyorum ama markası pek tanıdık değil sanki o yüzden pek sıcak bakamadım bide cl16 yazmışlar oraya yanlış yazılmış sanırım pek sıcak bakamadım yani yalan yok

KS

Ziwtin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Burda da yanlış yazılmış sanırım CL46 yazıoyr :Dqeokqwewqekpkopewq

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
Teşekkür ederim o zaman 500 tl farkla sizin dediğiniz anakartı alıyorum zaten pek bi fark yok kasa da hazır rami da o arkadaşın attığı 1x16 olanı alıyorum ama markası pek tanıdık değil sanki o yüzden pek sıcak bakamadım bide cl16 yazmışlar oraya yanlış yazılmış sanırım pek sıcak bakamadım yani yalan yok
yanlış yazmışlar cl36 ürün
satan sitenin güvenililirliğini bilmiyorum

güvensiz demiyorum bilmiyorum
bilen arkadaşlar cevaplar

bir tık pahalıya burda var

Burda da yanlış yazılmış sanırım CL46 yazıoyr :Dqeokqwewqekpkopewq
o benim hatam cl yi görmeden atmışım kusura bakma

KS

Ziwtin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yanlış yazmışlar cl36 ürün
satan sitenin güvenililirliğini bilmiyorum

güvensiz demiyorum bilmiyorum
bilen arkadaşlar cevaplar

bir tık pahalıya burda var

o benim hatam cl yi görmeden atmışım kusura bakma
Herşeyin siparişini verdim hocam bitek ram kaldı ram bulamıyorum 2x8 almaya karar verdim o kinstonları alacaktım stoğu bitti son saniye ile

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
RAM için bütçe ne kaldı?
Acele etmeyin. 2x8 almak için.
Şimdilik 16GB olarak alınsa ki kolay bulunana farklı satıcılarda stoğu bol olan...
Sonradan aynısından yine 16GB eklemeyi düşünmüyor musunuz?

KS

Ziwtin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam 5.5-6k civarı bişey kaldı şuanlık 2x8 yapıp 16 yapacağım 32 yapmayı düşünüyorum fakat 4x8 olarak

Son düzenleme:

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
Hocam 5.5-6k civarı bişey kaldı şuanlık 2x8 yapıp 16 yapacağım 32 yapmayı düşünüyorum fakat 4x8 olarak
hocam alın 16
bakın keyfinize
girmeyin 4x8 işlerine

alın b650m-r çift ram slotlu anakartı
alın tek 16
bütçeniz olduğunda alın bir tane daha 16

KS

Ziwtin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ya hocam 32 ye geçesim de pek yok zaten hem 4x8 e de neden girmeyeyim bir sıkıntı yapmayacak merak etmeyin 5200 taş çatlasın 5600 Mhz alacağım ramleri

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Ya hocam 32 ye geçesim de pek yok zaten hem 4x8 e de neden girmeyeyim bir sıkıntı yapmayacak merak etmeyin 5200 taş çatlasın 5600 Mhz alacağım ramleri
4x8 Ram ile iş fanteziye girer görüntü alamama durumun var uğraştırır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri