Hacklendi̇m

Arda Göksu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Desteklerinizi fikirlerinizi bekliyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.

KS

Arda Göksu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yazdığı yazılarda kısaca güya mastürbasyon yapıyorken kayıt etmiş pegasus yazılımı kurmuş diye anlatıyor ve 1550 dolar istiyor.

turk512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Öncelikle video gizli, belirtmek isterim ki bu tarz yazılarla size Phishing(oltalama) yapıyor olabilir. Elinde herhangi bir delil olmadan sizlere bu bilgilerin olduğuna dair bir mail veya mesaj atar. Umursamayan kişilerde işleme devam etmezken ciddiye alıp geri dönüş yapanları inandırmak için elde ettiği bilgilerle kandırmaya çalışıyor olabilir. Bu durumda gerçekten hacklendiniz mi bunu teyit etmeniz gerekmekte. Hacklenmiş olsan ve bu video arkadaşın elinde olsada talep ettiği ücreti vermek HİÇ BİR çözüm getirmez 2 ay sonra yeniden bir ücret talep eder sen "ama ben sana para gönderdim paylaşmayacağım demiştin" demenin hiç bir etkisi olmaz tek çözüm hacklendiğinden ve videonun şahısta olduğundan emin olduğun durumda ailene konuyu açman ve siber suçlara başvurman olacaktır.

KS

Arda Göksu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Öncelikle video gizli, belirtmek isterim ki bu tarz yazılarla size Phishing(oltalama) yapıyor olabilir. Elinde herhangi bir delil olmadan sizlere bu bilgilerin olduğuna dair bir mail veya mesaj atar. Umursamayan kişilerde işleme devam etmezken ciddiye alıp geri dönüş yapanları inandırmak için elde ettiği bilgilerle kandırmaya çalışıyor olabilir. Bu durumda gerçekten hacklendiniz mi bunu teyit etmeniz gerekmekte. Hacklenmiş olsan ve bu video arkadaşın elinde olsada talep ettiği ücreti vermek HİÇ BİR çözüm getirmez 2 ay sonra yeniden bir ücret talep eder sen "ama ben sana para gönderdim paylaşmayacağım demiştin" demenin hiç bir etkisi olmaz tek çözüm hacklendiğinden ve videonun şahısta olduğundan emin olduğun durumda ailene konuyu açman ve siber suçlara başvurman olacaktır.
Reis öncelikle vakit ayırdığın için sağ olasın tehdidinden zerre korkum yok sadece hesaplarım önemli zaten istediği para kadar param da yok :) olsada mal değilim ama https://answers.microsoft.com/tr-tr/outlook_com/forum/all/hello-pervert-adli-spam-kutuma-kendİ/c0f4f986-07f8-4079-a83d-08f9a896ef29?page=1 bu konuyu aynı mesaj şeklinde çok yaşayan var orda yetkili sağ tıklayıp ıp kimin gönderdiğini görebilirisiniz yazmış ama eposta aynı kendim de başka eposta mail atıp kıyaslama yaptım sadece ıp ler farklı. Eposta aynı olması beni biraz gerdi ama ıpler farklı ne yapacağımı şaşırdım. tek isteğim acaba hesap güvende mi değil mi?giriş çıkışta yapılmamış. hesap geçmişinden başka aletlere.

turk512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Hesaplarını kurtarmak için e postaların olduğu cihazların hepsini sıfırlayıp telefon numaran üstünden kurtarmak ve ardından güçlü bir şifre (büyük, küçük harfler, semboller ve sayı içeren) koymak en doğrusu oluyor bu durumlarda. Çünkü sen şifre değiştirip tekrar girdiğinde eğer virüsten kurtulamamışsan veya güçsüz bir şifre seçtiysen yine ağlarına düşebilirsin.

Son düzenleme:

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
680
Dolandırıcı spam mail gibi düşünebilirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri