Öneri Hangi Ekran Kartı

StalinGradOF

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Ryzen 5 5600G işlemcim var eski ekran kartı 2060 6gb 16gb ram var ekran kartı arızalandı diye yeninisi alacağım 3ay önce 4060ti aldık bilgisayarımda aşırı darboğaz yaptığı için geri iade ettim sizce hangi ekran kartını almam gerek önerdiğiniz model varmı

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Anakart modeliniz nedir ona göre öneride bulunalım.

kronik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Ekran kartı uyumu için Slot özellikleri PCİ girişinin versiyonu önemli 2.0 ya da 3.0 gibi, geneli 3.0 PCİ versiyonudur.
5600g işlemcim var demiş ki
amd kanadında pci gen3 ve gen4 anakartlar var bu işlemciye uyumlu

siz pci gen 4 arabiriminde gen3 arabiriminde farklı özellik gösteren pci gen4 de daha iyi çalışan bir ekran kartı önermek istediğiniz için acaba anakartı pci gen4 müdür diye sormak isteseniz dahi

yani anakartı b550 olsa pci gen4 olsa dahi
işlemcisi pci gen3 olduğu için yine tam performans alamaz

yani işlemcinin pci gen3 olduğunu gördüğümüz için
pek bir önemi kalmıyor anakartın

Ryzen 5 5600G işlemcim var eski ekran kartı 2060 6gb 16gb ram var ekran kartı arızalandı diye yeninisi alacağım 3ay önce 4060ti aldık bilgisayarımda aşırı darboğaz yaptığı için geri iade ettim sizce hangi ekran kartını almam gerek önerdiğiniz model varmı
öncelikle max limitiniz nedir
ve ikinci ele kapalımısınız uygun bulduktan sonra alır mısınız onu söylerseniz
daha iyi olur

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
4060
AMD olarak da RX7600XT ve RX7600

rohleder00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
4060ti bu işlemciyle darboğaz yaptı bir de aşırı mı darboğaz yaptı? Sanmıyorum, başka bir sorun olmasın? Normalde darboğaz olacak bir durum yok, olsa bile hiç fark edilmeyecek minimal düzeyde olurdu bu işlemci ve 4060ti ile.

KS

StalinGradOF

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
anakart modelinin önemi nedir
Msı B550-A pro

siz pci gen 4 arabiriminde gen3 arabiriminde farklı özellik gösteren pci gen4 de daha iyi çalışan bir ekran kartı önermek istediğiniz için acaba anakartı pci gen4 müdür diye sormak isteseniz dahi

daha iyi olur
2. El düşünmüyorum piyasa sıfır ile aynı satıyorlar ve 2.el de hep dilim yandı max 13-15 arası daha üstüne çıkmak istemiyorum çalışan biriyim arada canım sıkılınca arakadaşlarla kafa dağıtacak seviye olsun isterim

Son düzenleme:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246

daha iyi olur
Sonuç olarak öneriniz nedir.

KS

StalinGradOF

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
4060ti bu işlemciyle darboğaz yaptı bir de aşırı mı darboğaz yaptı? Sanmıyorum, başka bir sorun olmasın? Normalde darboğaz olacak bir durum yok, olsa bile hiç fark edilmeyecek minimal düzeyde olurdu bu işlemci ve 4060ti ile.

Ne ve hangi bileşenden sorun olabilir açıklayın lütfen?!

rohleder00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Ne ve hangi bileşenden sorun olabilir açıklayın lütfen?!
Keşke test ettiğin dönem Afterburner tarzı bir programla kaydetseydin. %10-15 kadar bir darboğaz olabilir de öyle göze çarpacak cinsten bir şey yaşanacağını zannetmiyorum. Bununla beraber ben yerinde olsam kartı iade etmek yerine işlemciyi satıp sattığım fiyata düz 5600 modelini alırdım. Böylece ekran kartını daha düşük bir model almamış olurdum.

KS

StalinGradOF

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Hem işlemci hem ekran kartı deniştirmek beni şuan bozar taksitli alacağım zaten kartım şişik bu aralar yeni yıl gelmeden alıp koymak istedim

Keşke test ettiğin dönem Afterburner tarzı bir programla kaydetseydin. %10-15 kadar bir darboğaz olabilir de öyle göze çarpacak cinsten bir şey yaşanacağını zannetmiyorum. Bununla beraber ben yerinde olsam kartı iade etmek yerine işlemciyi satıp sattığım fiyata düz 5600 modelini alırdım. Böylece ekran kartını daha düşük bir model almamış olurdum.
İşlemciyi ekran kartını almadan önce satmayı denedim ama nebir ciddi alıcı buldum ve çok ölücü ile karşılaşınca elimde kaldı bundan önce 5 5600x vardı elektrik kesintisi sonucu yandı iade yaptım işlemci ararken anakartlı çok uygun bir fiyata satan birini denk geldim o şekil aldım

rohleder00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Hem işlemci hem ekran kartı deniştirmek beni şuan bozar taksitli alacağım zaten kartım şişik bu aralar yeni yıl gelmeden alıp koymak istedim

İşlemciyi ekran kartını almadan önce satmayı denedim ama nebir ciddi alıcı buldum ve çok ölücü ile karşılaşınca elimde kaldı bundan önce 5 5600x vardı elektrik kesintisi sonucu yandı iade yaptım işlemci ararken anakartlı çok uygun bir fiyata satan birini denk geldim o şekil aldım
Yakın zamanda ben bir 5600G aldım ikinci el. 3000TL'ye. Aynı fiyatlara 5600 de satılıyordu. Ondan dedim. Gelecekte 2070 Superle beraber çalıştıracağım. Neyse meseleye dönersek sıfır bir kart alacaksan düz 4060 alabilirsin belki. AMD tarafında 6700XT olabilir, 6650XT olabilir. Elektrik kesintisi sonucu yandı ise kaliteli de bir PSU almayı düşünebilirsiniz. Tekrar aynı senaryolar yaşanmaması adına.

kronik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Msı B550-A pro

2. El düşünmüyorum piyasa sıfır ile aynı satıyorlar ve 2.el de hep dilim yandı max 13-15 arası daha üstüne çıkmak istemiyorum çalışan biriyim arada canım sıkılınca arakadaşlarla kafa dağıtacak seviye olsun isterim
hocam açıkcası ben de aşırı bir darboğaz olacağını sanmıyorum 4060 ti ile
rahat besler demiyorum bak
illaki darboğaz olacaktır
ama oyun performansını baltalayacak seviyede değil

driver kurulumları ile ilgili bir problem mi vardı
işlemci sıcaklığınız çok mu yüksekti

bilemiyoruz tabi

siz şimdi ikinci ele hayır dediniz

şu an için yine en iyi tercih 4060ti duruyor ama şöyle
alın 4060 ti ı
takın sisteme kullanmaya devam edin darboğaz yaşadığınız yerlerde grafik ayarlarını iyice yükseltin

ekran kartınız gelip kullanmaya başladığınız anda
işlemcininizi ikinci ele koyun
satıldıktan sonra da üstüne para koyup 5600 alın

eğer ki şu an stok soğutucu ile kullanıyorsanız
5600 ü ucuz tray olarak alın
uygun fiyatlı 600-750 tl bandında da kule tipi soğutma alın
5600 işlemci pci gen4 anakart 4060 ti
şu an 1080p için çok ideal bir 3lü

KS

StalinGradOF

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15

bilemiyoruz tabi

alın 4060 ti ı
takın sisteme kullanmaya devam edin darboğaz yaşadığınız yerlerde grafik ayarlarını iyice yükseltin

Sıvı soğutma var işlemciden 240mm

bilemiyoruz tabi

alın 4060 ti ı

Şuan Rtx 3060 düşdündüm
Msı ventus 2x 12gb

kronik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Sıvı soğutma var işlemciden 240mm

Şuan Rtx 3060 düşdündüm
Msı ventus 2x 12gb
ben olsam tercih etmem
4060 ti da yine aynı problemleri yaşarım diye korkuyorsanız 4060 alın daha iyi

ama ben 4060 ti alıp
kısa bir süre 5600g satılana kadar idare edip 5600 aldıktan sonra hiç probleminiz olacağını düşünmüyorum
zaten 15k bütçeniz vardı 8 GB LIK VERSİYONU 14K
1K cebinizde kalır işlemciniz satıldıktan sonra işlemci parasının üstüne 1k koyup 5600 alırsınız

KS

StalinGradOF

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
ben olsam tercih etmem
4060 ti da yine aynı problemleri yaşarım diye korkuyorsanız 4060 alın daha iyi

ama ben 4060 ti alıp
kısa bir süre 5600g satılana kadar idare edip 5600 aldıktan sonra hiç probleminiz olacağını düşünmüyorum
zaten 15k bütçeniz vardı 8 GB LIK VERSİYONU 14K
1K cebinizde kalır işlemciniz satıldıktan sonra işlemci parasının üstüne 1k koyup 5600 alırsınız
Fikirler için teşekkür ediyorum hayırlı geceler

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Msi RTX 3060 serisi güzel bir ekran kartı @StalinGradOF iş yerimizdeki bilgisayarlarda gündelik kullanıyoruz deneme amaçlı 4060 serisi aldık birtane sisteme ; takılmalar donmalar sebebiyle iptal ettik, yani 4060 üst seri diye istenilen sonuçları tam vericek anlamına gelmiyor tercih meseledir. Bütçe sıkıntısı yoksa Asus RTX 3060 serisi alabilirsiniz Msi ile sıcaklık değerleri arasında 6-7 derece oynuyor daha verimli. Asus ekran kartını ilk çıktığı zamanlardan bu zamana kullanıyoruz daha sorun çıkartmadı.

KS

StalinGradOF

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Msi RTX 3060 serisi güzel bir ekran kartı @StalinGradOF iş yerimizdeki bilgisayarlarda gündelik kullanıyoruz deneme amaçlı 4060 serisi aldık birtane sisteme ; takılmalar donmalar sebebiyle iptal ettik, yani 4060 üst seri diye istenilen sonuçları tam vericek anlamına gelmiyor tercih meseledir. Bütçe sıkıntısı yoksa Asus RTX 3060 serisi alabilirsiniz Msi ile sıcaklık değerleri arasında 6-7 derece oynuyor daha verimli. Asus ekran kartını ilk çıktığı zamanlardan bu zamana kullanıyoruz daha sorun çıkartmadı.
Vallaha ben bu gidişle kasayı satıp yerine ya sıfır f/p bir kasa yada konsol düşüneceğim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri