Hangi laptop alınmalı?

ipekşakar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
Aslında direkt masaüstü toplayacaktım ancak şu anda bunu ertelemek zorundayım. Acil olarak laptop almam gerekli. İki fikrim var ya çok uçmadan idarelik bir laptop alıp masaüstünü toplayana kadar kullanacağım ya da direkt iyi bir laptop alıp masaüstünden vazgeçeceğim. Önerileriniz varsa belirtin lütfen. Ultra ayarlarda saatlerce oyun oynayan biri değilim ama oynadığımda güzel performans almak isterim bu yüzden 3050 altı olmasın. Android Studio ve Unity kullanıyorum.

İdarelik olarak şunlar:
Lenovo IdeaPad Gaming 3
Acer Nitro 5

Masaüstü yerine alabileceklerim:
Acer Nitro 5 AN515-58
Acer Nitro 5 AN517-41
Acer'in servisi hakkında kötü yorumlar var bu yüzden isteksizim.
Monster'ı sevmesem de servis hizmeti için alınır gibi ama bu fiyata alınır mı bilemedim.
Tulpar T7 V20.5

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Ertelemek zorunda olduğunuz ve idareten 17k verebiliyorsanız idareten olan dizüstülerden tdp si 95w olanı seçin . Çünkü 25 30 k arası 3060 dizüstü bilgisayara vermek içime sinmedi ileri de masaüstüne geçecekseniz o zaman daha iyi setup kurabilirsiniz o paralara.
İlla 3060 alacaksanız tulpar 30 k verilmez 115w+15 tdp diyor ama 27 olan 3060 nitro 140w tdp ile geliyor direk onu alırdım ama bir de kod yazıyorsanız büyük ekran olsun diye ekran kartından kısayım demeyin işi yapan kart zaten.
Servis olayına gelirsek monster ile de çok sorun yaşayan var diğerleriyle bu da farklı servisler ve farklı işleyişler olrak değişiyor falanca yerde ki servis iyiyken filanca yerde ki aynı markanın servisi kötü olabiliyor bizim ülkede bunlarda bir standart yok malesef.

Son düzenleme:

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Aslında direkt masaüstü toplayacaktım ancak şu anda bunu ertelemek zorundayım. Acil olarak laptop almam gerekli. İki fikrim var ya çok uçmadan idarelik bir laptop alıp masaüstünü toplayana kadar kullanacağım ya da direkt iyi bir laptop alıp masaüstünden vazgeçeceğim. Önerileriniz varsa belirtin lütfen. Ultra ayarlarda saatlerce oyun oynayan biri değilim ama oynadığımda güzel performans almak isterim bu yüzden 3050 altı olmasın. Android Studio ve Unity kullanıyorum.

İdarelik olarak şunlar:
Lenovo IdeaPad Gaming 3
Acer Nitro 5

Masaüstü yerine alabileceklerim:
Acer Nitro 5 AN515-58
Acer Nitro 5 AN517-41
Acer'in servisi hakkında kötü yorumlar var bu yüzden isteksizim.
Monster'ı sevmesem de servis hizmeti için alınır gibi ama bu fiyata alınır mı bilemedim.
Tulpar T7 V20.5
Merhaba,

Acer Nitro 5 AN515-58

daha iyi bir seçim bence. Laptop ve masaüstü kullanan birisi olarak, mobilite çok önemli. Yani eğer sürekli seyahat ya da konum değiştirme durumlarınız varsa, laptop kesinlikle en iyi seçenek.

Unity ve android studio için, bu laptop fazlasıyla yeterli.

KS

ipekşakar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
Ertelemek zorunda olduğunuz ve idareten 17k verebiliyorsanız idareten olan dizüstülerden tdp si 95w olanı seçin . Çünkü 25 30 k arası 3060 dizüstü bilgisayara vermek içime sinmedi ileri de masaüstüne geçecekseniz o zaman daha iyi setup kurabilirsiniz o paralara.
İlla 3060 alacaksanız tulpar 30 k verilmez 115w+15 tdp diyor ama 27 olan 3060 nitro 140w tdp ile geliyor direk onu alırdım ama bir de kod yazıyorsanız büyük ekran olsun diye ekran kartından kısayım demeyin işi yapan kart zaten.
Servis olayına gelirsek monster ile de çok sorun yaşayan var diğerleriyle bu da farklı servisler ve farklı işleyişler olrak değişiyor falanca yerde ki servis iyiyken filanca yerde ki aynı markanın servisi kötü olabiliyor bizim ülkede bunlarda bir standart yok malesef.
Evet servis olayında haklı olabilirsiniz. Ekran kartı olarak 3050 95w mı diyorsunuz?
Masaüstünü min. 10 ay sonra toplayabilirim. Bu kadar süre o laptop beni idare edebilir mi? 4 gb vram mevcut ve ben 3d modelleme yapıyorum.
Masaüstünü yenisini toplamak için sattım şu anda laptobum var ancak pilinde sıkıntı mevcut. Zaten değiştireceğim için tamiriyle uğraşmak istemiyorum. Çünkü ekran kartı gtx 1650ti ve baya sorunlu bir laptop. Elden çıkarmam lazım.
Sonuç olarak 10 ay boyunca beni idare edebilecek bir laptoba ihtiyacım var veya uzun soluklu da olabilir. İdarelik bir laptop alırsam masaüstünü kurar kurmaz laptobu satıp 40** ekran kartlı laptop alıcam ya da şimdiden uzun süre kullabileceğim 30** ekran kartlı laptop alıcam. Ne olursa olsun laptobum olmak zorunda yani. Türkiye'de yaşadığımızı düşününce şimdiden almak daha mantıklı gibi geliyor. Eğer 3050 yeterli derseniz 17k'ya satın alacağım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Veya şu ikisinden biri
ASUS Rog Strix G15
Acer Nitro 5

KS

ipekşakar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
Merhaba,

Acer Nitro 5 AN515-58

daha iyi bir seçim bence. Laptop ve masaüstü kullanan birisi olarak, mobilite çok önemli. Yani eğer sürekli seyahat ya da konum değiştirme durumlarınız varsa, laptop kesinlikle en iyi seçenek.

Unity ve android studio için, bu laptop fazlasıyla yeterli.
Teşekkür ederim. Acer veya ASUS Rog Strix G15 arasında kaldım. Eğer 3050 yeterliyse direkt onu alayım ama sonrasında satışıyla uğraşağım. Yine de şu an beni maddi anlamda fazla zorlamayacağı için iyi bir seçenek. En kısa sürede almam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

Acer nitro 5 bence monsterin sadece adı var.
Rog strix nasıl? veya başka öneriniz var mı?

Son düzenleme:

Kadir6465

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Teşekkür ederim. Acer veya ASUS Rog Strix G15 arasında kaldım. Eğer 3050 yeterliyse direkt onu alayım ama sonrasında satışıyla uğraşağım. Yine de şu an beni maddi anlamda fazla zorlamayacağı için iyi bir seçenek. En kısa sürede almam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

1 yıllık excalibur i7 11800 h rtx 3070 li laptopum var NE KADAR EDER ?

Son düzenleme:

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
burada 2. el satış yasak mı bilmiyorum ama 1 yıllık excalibur i7 11800 h rtx 3070 li laptopum var maddiyattan dolayı satmam gerekecek model düşüreğim oynadığım pubg mobil için çok yüksek kalıyor.
Satmaya çalışmak yasak ama satmak için ne kadar eder diye sorarsanız 25-26k ya koyun bence.

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537

Acer daha iyi bence, laptopta intel daha iyi bir seçim.

İkisinde de 3060 var, yanlış mı görüyorum?

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Hocam 30k ya 11800h 3070 önerdim, alınacaksa o alınmalı.
W olarak fazla kısılmış bir 3070, ancak 3060 kadar performans verebilir. :(

Haliyle,

İ7 12th gen
3060 140w daha iyi bir seçimdir. (BENCE)

syberias

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Android studioda fark olacağını düşünüyorum
6800H ta çok fazla drop ve spike sorunu yaşayan kullanıcı var özellike rog strix modelinde bence uzak durun derim yazılım ve render işlemleri için mobilde intel özellikle i7-12700H performansının yanınada yaklaşamaz o işlemcinin dengi i5-12500H neredeyse

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri