Soru Hangi Monitör Daha Iyi? Fast Ips Rapid Ips Farkı Nedir

danteklein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Merhaba başlıkta belirttiğim monitörler

Hangi monitörü almalıyım Fast ips rapid ips farkı nedir yardımlarınızı bekliyorum

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
207

Hangi monitörü almalıyım Fast ips rapid ips farkı nedir yardımlarınızı bekliyorum
ASUS :
ASUS FastIPS teknolojisi, geleneksel IPS panellere göre 4 kat daha çabuk açılıp kapanabilen likit kristal bileşenlerden yararlanarak tepki süresini azaltıyor. 1 ms griden griye tepki süresiyle hareket bulanıklığı neredeyse tamamen ortadan kalkıyor. Ekran, %95 DCI-P3 renk gamı ve 1000:1'lik muhteşem kontrast oranı sayesinde olağanüstü renklere sahip üst düzey görüntüler sunuyor. 178 derecelik geniş izleme açıları sayesinde en uç konumdan bile baktığınızda minimum bozulma ve renk değişimi sağlanıyor.
MSI :
Rapid IPS, normal bir IPS panele göre 4 kat daha hızlı tepki süresine sahip en yeni panel teknolojisidir. Sıvı kristallerin dizilişi IPS panele benzer, ancak sıvı kristal katmanın inceltilmesi sayesinde daha hızlı bir tepki süresi elde edilir.
Özellikleri kendi sitelerinden inceleyip aklına takılan yerleri sorabilirsin.
Bilgileri kendi sitelerinden aldım.

KS

danteklein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
ASUS :
ASUS FastIPS teknolojisi, geleneksel IPS panellere göre 4 kat daha çabuk açılıp kapanabilen likit kristal bileşenlerden yararlanarak tepki süresini azaltıyor. 1 ms griden griye tepki süresiyle hareket bulanıklığı neredeyse tamamen ortadan kalkıyor. Ekran, %95 DCI-P3 renk gamı ve 1000:1'lik muhteşem kontrast oranı sayesinde olağanüstü renklere sahip üst düzey görüntüler sunuyor. 178 derecelik geniş izleme açıları sayesinde en uç konumdan bile baktığınızda minimum bozulma ve renk değişimi sağlanıyor.
MSI :
Rapid IPS, normal bir IPS panele göre 4 kat daha hızlı tepki süresine sahip en yeni panel teknolojisidir. Sıvı kristallerin dizilişi IPS panele benzer, ancak sıvı kristal katmanın inceltilmesi sayesinde daha hızlı bir tepki süresi elde edilir.
Özellikleri kendi sitelerinden inceleyip aklına takılan yerleri sorabilirsin.
Bilgileri kendi sitelerinden aldım.
Anlamadığım için soruyorum hangisi daha iyidir

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
207
Anlamadığım için soruyorum hangisi daha iyidir
Hemen hemen ikiside aynı buradaki faktörler HD 2K 4K 144Hz 165 Hz 180Hz gibi özellikler öne çıkıyor.
Bu arada iki monitörde FHD 180 Hz . Asus 23.8" MSI 24.5" Msı biraz daha büyük.
Attığın Asus da AMD FreeSync var. Amd ekran kartı ile uyumlu versiyon gibi düşünebilirsin.
Msı da Adaptive sync var hem Nvidia hemde amd ekran kartıları için kullanabilirsin.

Kalenderadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Hocam ben de PC toplamak istiyorum fakat henüz monütöre gelemedik.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
207
Hocam ben de PC toplamak istiyorum fakat henüz monütöre gelemedik.
Sisteminize göre monitörünüzü seçin. Karar verdiğinizde sisteminize göre monitör alın. 2K sistem yaparsanız 2K monitör ile daha iyi performans alırsınız. Nvidia ekran kartı için G-Sync li monitör kullanın. 2K 144 Hz 24" gibi .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri