Hangi Rami Tercih Etmeliyim

:GHOST:

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
Arkadaşlar aklım çok karışık patriot nasıl bir marka ddr5 6600mhz cl34 RGB 2x16=32gb ram 3.600 TL ye geliyor

Xpg spetricks 6000mhz cl30 RGB sedece 16gb 2.200tl civarı 2tane alıcam nays ile 4000 geliyor sizce 400 daha verip xpg mi almalıyım patriot sunduğu değerleri vermiyor diyorlar sizce ne yapmalıyım xpg fiyat olarak nasıl

cukkaSG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
Formül basit. CL değeri x 2000/mhz değeri yapıp hangisi düşük çıkacaksa onu alacaksın. Patriotlar daha mantıklı duruyor. Dediği değeri veriyor mu vermiyor mu orasını bilmiyorum, YouTube vs araştırma yapılabilir.

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
Formül basit. CL değeri x 2000/mhz değeri yapıp hangisi düşük çıkacaksa onu alacaksın. Patriotlar daha mantıklı duruyor. Dediği değeri veriyor mu vermiyor mu orasını bilmiyorum, YouTube vs araştırma yapılabilir.
Çoğu kişi yorumlarda patriot ram için söylüyorum çok sıkıntılı almayın kullanmayın gibi şeyler söylüyordu

cukkaSG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
Çoğu kişi yorumlarda patriot ram için söylüyorum çok sıkıntılı almayın kullanmayın gibi şeyler söylüyordu
Ram ler genelde uyumluluk problemleri hariç sorunsuz bileşenlerdir. SSD ler gibi değildir. Ben sizin yerinizde olsam alırdım ancak kefil olamam. Anakartınızın uyumluluk listesine bakın, uyumu var mı kontrol edin.

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
Ram ler genelde uyumluluk problemleri hariç sorunsuz bileşenlerdir. SSD ler gibi değildir. Ben sizin yerinizde olsam alırdım ancak kefil olamam. Anakartınızın uyumluluk listesine bakın, uyumu var mı kontrol edin.
Hocam ben tam anlamıyorum size model söylesem bakarmisiniz

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28

cukkaSG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
Asrock b650 livemixer ATX sarı kırmızı anakart

Ram patriot
Patriot Viper Venom RGB DDR5 32GB (2 x 16GB) 6600MHz UDIMM Masaüstü Oyun Bellek KIT - PVVR532G660C34K https://amzn.eu/d/4SnzJe5

Ram xpg
Şuan için uyumluluk gözükmüyor ancak anakart sayfalarının güncellenmesi gecikebiliyor. CL40 için olanında uyum gözüküyor. Büyük ihtimalle bunun için de uyum yoksa bile ilerleyen süreçte gelecektir.

Bu linkten uyumlu ram modellerine bakabilirsiniz.

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
Şuan için uyumluluk gözükmüyor ancak anakart sayfalarının güncellenmesi gecikebiliyor. CL40 için olanında uyum gözüküyor. Büyük ihtimalle bunun için de uyum yoksa bile ilerleyen süreçte gelecektir.

Bu linkten uyumlu ram modellerine bakabilirsiniz.
Cl 30 uyumlu mu hocam şimdi ben anlamadım

cukkaSG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
Uymasa çalışmazmi
Uymazsa da çalışır ancak stabil bir sistem olmaz. Mavi ekran hatası verebilir sürekli, gereksiz kendisini yeniden başlatabilir vs. Ama ben de kendi ram imi alırken uyumlu ramler listesinde yoktu, 6000mhz cl30 aldım ben de, listede 6000 mhz cl32 var diye aldım. Uymazsa satarım dedim, şansıma sorun yaşamadım.

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
Aradaki fiyat farkını düşünüyorsam Patriot alırım, bana koymayacaksa XPG alırım ama ben teknolojik ürünlerde risk almayı severim.
Knk bişey soracağım bı ram buldum bir sürü ödülü var 4k 7200mhz RGB 32gb cl34

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri