Hangi RTX 2060'lı Sistem Daha Mantıklı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cemrekrz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
RTX 2060 ekran kartlı İki sistemden hangisi tercih ederdiniz? Bu fiyat aralığında farklı tavsiyeniz var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Oyun performansında Intel Core i3-12100F ve AMD Ryzen 5 4500 bazen kafa kafaya ama genelde 12100F 5-6 FPS ile geçiyor. Ancak aradaki farkı vermeye gerek var mı? Bence yok. İtopya'daki sistem daha mantıklı.

KS

Cemrekrz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Oyun performansında Intel Core i3-12100F ve AMD Ryzen 5 4500 bazen kafa kafaya ama genelde 12100F 5-6 FPS ile geçiyor. Ancak aradaki farkı vermeye gerek var mı? Bence yok. İtopya'daki sistem daha mantıklı.
İtopyadaki sistemin ram + ssdsi konusunda soru işaretlerim var sadece. SSD sadece windows yüklemek için kullanacağım. HDD almayı düşünüyorum sizce 1TB yeterli olur mu yoksa 2TB almalı mıyım?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
İtopyadaki sistemin ram + ssdsi konusunda soru işaretlerim var sadece. SSD sadece windows yüklemek için kullanacağım. HDD almayı düşünüyorum sizce 1TB yeterli olur mu yoksa 2TB almalı mıyım?

G.Skill Flare X modelleri AMD serisi ile tam uyumlu. 300 TL fark ile yükseltilebilir. HDD konusunda depolamanız fazlaysa M2 yetmez tabii ki.

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
İtopya sistem daha mantıklı ve ucuz. Aynı fiyat olsa derim ki Gamin gen tr deki ürünü al ama değmez.

KS

Cemrekrz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
itopyadaki sistemin ssd’si yükseltilebilir. Ram tarafında en az 3200 yada tavsiyem 3600mhz seçmeniz yönünde
Hocam kingston yapmak için 300tl istiyor ama aralarındaki fark 60tl o yüzden yapmayacağım. Ram konusunda da aynı şekilde fiyatları aynı olmasına rağmen 3200mhz için 400 liraya yakın bir fark alıyor. 2 ram arasında 400 liraya değecek bir fark olur mu sizce ?
Gamingdeki sistem daha mantıklı geldi bana
Nedeni nedir?

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Tercihimi 12100f li sistemden yana yapardım . Anakart daha güncel , SSD daha iyi , ram daha iyi , ekran kartı daha iyi bir model . İşlemci oyun performansı da daha iyi . Kasa 2 sinde de kötü . Tercih sizin.

sercilong

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
78
12100f sistem kesinlikle aradaki fiyat farkına değer. 4500'den güçlü bir işlemci ve yeni nesil soket anakarta sahip olacaksın. Onun dışında diğer parçalarda da gaming.gen'deki sistem daha kaliteli.

Son düzenleme:
KS

Cemrekrz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
G.Skill Flare X modelleri AMD serisi ile tam uyumlu. 300 TL fark ile yükseltilebilir. HDD konusunda depolamanız fazlaysa M2 yetmez tabii ki.
Peki gaminggen sitesindeki kasa + psu konusunda ne düşünüyorsunuz?
Tercihimi 12100f li sistemden yana yapardım . Anakart daha güncel , SSD daha iyi , ram daha iyi , ekran kartı daha iyi bir model . İşlemci oyun performansı da daha iyi . Kasa 2 sinde de kötü . Tercih sizin.
12100f sistem kesinlikle aradaki fiyat farkına değer. 4500'den güçlü bir işlemci ve yeni nesil soket anakarta sahip olacaksın. Onun dışında diğer parçalarda da gaming.gen'deki sistem daha kaliteli.
Teşekkür ederim, 12100f'li sistemin kasa+psu biraz soru işareti sadece sizce problem yaratır mı ve 550w sizce yeterli midir?

sercilong

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
78
Peki gaminggen sitesindeki kasa + psu konusunda ne düşünüyorsunuz?

Teşekkür ederim, 12100f'li sistemin kasa+psu biraz soru işareti sadece sizce problem yaratır mı ve 550w sizce yeterli midir?
550w bu sistem için yeterli. Vento kasa daha önce kullanmıştım orta seviye bir kalitesi vardı ama bu modelini kullanmadım ve canlı görmedim o yüzden bir yorum yapamayacağım ama çok kötü olacağını sanmıyorum.

KS

Cemrekrz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
550w bu sistem için yeterli. Vento kasa daha önce kullanmıştım orta seviye bir kalitesi vardı ama bu modelini kullanmadım ve canlı görmedim o yüzden bir yorum yapamayacağım ama çok kötü olacağını sanmıyorum.
Hocam bir arkadaş 12100f'li sistemdeki ramlerin voltaja dayanamayıp yandığını söyledi sizin böyle bir bilginiz var mı? Ayrıca 3200mhz olarak değil 3000mhz olarak çalıştığını okudum bir kaç yerde.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Ram voltaja mı dayanamamış . 1.35 hangi ddr4 e versen sorun yaşamazsın . İçin rahat olsun . O voltajın da psu ile alakası yok . Vento kasa psu kullanmadım , yapı ve kalite itibari ile girişin de giriş seviyesi kalıyor o yüzden kötü dedim. Aerocool Aero one alırsın 650 liraya 4 adet rgb fanlı mesh tasarımlı , keyfine bakarsın . Eğer spec delta kasayı alırsan o ekran kartı bu yazın sıcağında 75-80 arası çalışacak oyun içi , 2 hafta sonra ekran kartım çok mu ısınıyor diye başlık açacaksın .

sercilong

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
78
Vento kasa ben kullandım. Nzxt, Lian li ile kıyaslarsan bu kadar gömebilirsin ama girişin de giriş seviyesi derken hangi kasaları baz alıyorsunuz? Böyle f/p hazır sistemlerinde maalesef kullanılan kasaların standartı bu şekilde.

KS

Cemrekrz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Ram voltaja mı dayanamamış . 1.35 hangi ddr4 e versen sorun yaşamazsın . İçin rahat olsun . O voltajın da psu ile alakası yok . Vento kasa psu kullanmadım , yapı ve kalite itibari ile girişin de giriş seviyesi kalıyor o yüzden kötü dedim. Aerocool Aero one alırsın 650 liraya 4 adet rgb fanlı mesh tasarımlı , keyfine bakarsın . Eğer spec delta kasayı alırsan o ekran kartı bu yazın sıcağında 75-80 arası çalışacak oyun içi , 2 hafta sonra ekran kartım çok mu ısınıyor diye başlık açacaksın .
Teşekkür ederim hocam ilk sistemi alacağım muhtemelen. Dediğim gibi sadece kasa + psu konusunda soru işaretim var ancak onu da biraz zaman geçtikten sonra değiştirmeyi düşünüyorum.
Vento kasa ben kullandım. Nzxt, Lian li ile kıyaslarsan bu kadar gömebilirsin ama girişin de giriş seviyesi derken hangi kasaları baz alıyorsunuz? Böyle f/p hazır sistemlerinde maalesef kullanılan kasaların standartı bu şekilde.
Hocam yıllardır laptop kullanıyorum en son masaüstü kullanmamın üzerinden 5-6 sene geçti o yüzden bana kötü geleceğini düşünmüyorum. Çalışırken çok ısınmaması ve psu'nun sorun çıkartmaması ( en azından 1-2 sene içerisinde) yeterli benim için.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Nzxt kasaların 10/8 ine de aynı yorumu yaparım dostum. Ne olursa olsun kaliteliyse kaliteli , değilse değildir benim için. Lian li 215 mesh sence nedir ? Orta seviye mi ? Üst seviye mi ? Giriş seviyesi iyi bir kasadır . Corsair 4000x mesh giriş seviyesi iyi bir kasadır. Türkiye şartlarına bakarsan bunların hepsi üst seviye sayılır. Ama malesef durum öyle değil. Corsair Spec delta için şahsi fikrim şu , görünüşünü çok beğeniyorum , fanları kaliteli fanlarla değişse üst panel uzunluğu arttırılsa , genişliği arttırılsa ( çok değil 5 er cm) ön panel de mesh ya da cam olsa çoğu kasadan iyi ya da F/P diye överim ama durum buyken 4. ay sonrası kullanımda tozlandığı anda içindeki tüm bileşenler ateştopu oluyor. Yaz sıcağında aynı şekilde...

sercilong

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
78
Nzxt kasaların 10/8 ine de aynı yorumu yaparım dostum. Ne olursa olsun kaliteliyse kaliteli , değilse değildir benim için. Lian li 215 mesh sence nedir ? Orta seviye mi ? Üst seviye mi ? Giriş seviyesi iyi bir kasadır . Corsair 4000x mesh giriş seviyesi iyi bir kasadır. Türkiye şartlarına bakarsan bunların hepsi üst seviye sayılır. Ama malesef durum öyle değil. Corsair Spec delta için şahsi fikrim şu , görünüşünü çok beğeniyorum , fanları kaliteli fanlarla değişse üst panel uzunluğu arttırılsa , genişliği arttırılsa ( çok değil 5 er cm) ön panel de mesh ya da cam olsa çoğu kasadan iyi ya da F/P diye överim ama durum buyken 4. ay sonrası kullanımda tozlandığı anda içindeki tüm bileşenler ateştopu oluyor. Yaz sıcağında aynı şekilde...
Saydığın ve giriş seviyesi dediğin kasaların güç kaynaksız fiyatları yaklaşık 2000 lira, bu kadar kalite istiyorsan alacağın psu'da yaklaşık 1000 tl olacaktır. Kasa ve psu 3000 lira oldu. 10 bin liraya Rtx 2060 sistem nasıl toplayabileceğiz? Ben bunlardan ödün vermem minimum bu kalitede olacak ama bütçem 10k diyorsak Gtx 1650 veya 6500 xt sistem toplayacağız arkadaşa aynı fiyata. Keşke 3000 lira bizim de elimizin kiri olsa.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri