Hangi Telefonu Almalıyım 2016

pccoach

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hangi Telefonu Almalıyım diye kararsız kalanlar için 2016 yılında tercih edebilecekleri telefonları listeledik. Akıllı telefon sektörü geliştikçe kullanıcıların da kafası karışmakta. Daha yeni bir model yeni yeni popüler olmaya başlamışken pat yeni bir model daha geliyor. Hal böyle olunca teknoloji severler bir çok telefon modeline sadece bakıp kalıyor. Şimdi gidin bir Teknoloji marketine o kadar telefonu modeli var ki, araştırma yapmadan almak biraz garibe kaçar bence.

Hangi Telefonu Almalıyım sorusunu gidip de teknoloji marketlerinde sorabilirsiniz ancak tam bir ayrıntı vermeyecektir. Bunun için telefon almadan önce araştırma yapmanız sizin için faydalı olacaktır. Hangi Telefonu Almalıyım sorusuna cevap bulabilmeniz için belirli bir bütçe belirlemelisiniz ve bütçe ile beraber aklınızda 2-3 marka belirlemelisiniz. 2016 Telefon önerileri aşağıda ki başlığın altında olacaktır.

Marka belirlemesinin yanında Hangi Telefonu Almalıyım sorusuna cevap bulabilmek için sistem belirlemesi de yapmalısınız. Android telefon mu yoksa iOS telefon mu alacağınıza karar vermelisiniz. Eğer Apple’ın iOS işletim sisteminden yanaysanız iPhone modellerinden 5, 5s, 6 gibi modellerini tercih etmenizde fayda var. Ama Android almak istiyorsanız Android sektöründe seçebileceğiniz telefon yelpazesi daha fazla. Android telefon alacaksanız Hangi Telefonu Almalıyım sorusunu kendinize daha çok sormanız gerekecektir.

Hangi Telefonu Almalıyım ?

İlk olarak telefon tavsiyelerine başlamadan önce Google’ın sunmuş olduğu servisten bahsetmek istiyorum. Google sunmuş olduğu Which Phone servisi ile size belli başlı soruları sorarak sizden aldığı cevaplara göre telefon önerisi sunmakta. Hangi Android telefonu almalıyım sorusuna bu sayede Google ile cevap bulabilirsiniz. 

Samsung Galaxy Note 5

Eğer Marka olarak Samsung düşünüyorsanız size Note modellerini almanızı tavsiye ederiz. Samsung Galaxy Note 5, 5.7 inç ekranı, 4 GB RAM, 3000 mAH batarya ve QHD çözünürlük ile iyi bir Samsung tercihi olacaktır. 4,5 G’de destekleyen bu modelde hızlı şarj özelliği de yer almakta.

iPhone 6S Plus

Eğer tercihiniz Android sistemi değilde iOS sistemi ise iPhone 6S Plus almanızı tavsiye ederiz. İlla ha ki benim bir iPhone’um olsun derseniz en son çıkan iPhone 6S modelini tercih etmeniz sizin için faydalı olacaktır.
2 GB Ram ve FHD ekranın yer aldığı iPhone 6S Plus modelinde inceliğin yanı sıra iOS deneyimini de yaşamış olursunuz.

Sony Xperia Z5 Premium

Samsung’un nasıl Galaxy amiral gemisi var ise Sony’de de Xperia serileri yer almakta. Xperia Z1 ile başlayan Xperia serisi Z5’e kadar geldi. Sony en son çıkardığı Xperia Z5 modelini 3’e bölmüş. Xperia Z5, Xperia Z5 premium ve Xperia Z5 Compact.

Eğer bütçeniz kısıtlı değil ise Sony Xperia Z5 Premium öneririz. 3 GB Ram’in yer aldığı bu modelde 3430 mAH batarya yer almakta. 4k ekran çözünürlüğünün yer aldığı bu modelde iyi bir ekran deneyimi yaşarsınız ancak şarjınızı ekran çabuk bitirecektir.

Sony Xperia Z5 Compact

“Ben öyle kocaman telefonları sevmem” diyenlerdenseniz Sony Xperia Z5 Compact modeli ile tanışmaya karar vermelisiniz bence. Telefonu cebinde taşımaktan zorlananlar veya eli 5 inç üstü telefonlar için küçük olanlar Compact modeli ile daha iyi bir telefon deneyimi yaşayabilir.

4.6 inç ekran boyutunda olan bu telefon modelinde 2 GB Ram‘in yanı sıra 2700 mAH batarya ve HD ekran yer almakta. Qualcomm Snapdragon 810 işlemcinin yer aldığı bu Sony modelinde 8 çekirdekli işlemci bulunmakta.

Hangi Telefonu Almalıyım sorusuna bu sayfamızda cevap vermeye çalıştık. Umarım gönül rahatlığı ile karar verebilirsiniz.

phantom

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Samsung Galaxy C5 çıkacak bu ay. 246 dolarlık fiyatı var. 750-800 TL civarı olması gerek. Donanım olarak da çok iyi. Ama vergiler vb.. derken 1000-1500 TL civarı yaparlar onu. Yapmazlarsa almayı düşünüyorum

Şuan kullandığım GM Discovery. İşimi görüyor ama bir ihtimal işte belki alırım belki almam  :)

Ehveniser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Zenfone 3'ü bekleyebilirsin, Zenfone 2 de harikalar önümüze sunmuştu Asus aynısının fazlasını Zenfone 3'ten bekliyorum.

ProofStriker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Z5 compact kullanıyorum iyi güzel telefon ancak yerinde iPhone SE varken bunu almayın ben telefonu Şubat ayında almıştım SE çıkmadan listede SE de olmalı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri