Soru Hangi Termal Macunu Almalıyım Sıvı Soğutucu İçin

Gorkem eskn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
msı sıvı sogutucu aldım msı mag CORELIQUID A15 240mm içindeki termal macunun cok beğenmedım katıydı iyice süremedim ona ragmen sıcaklıklar iyi ama pompayı 1 gün sonra söktüğümde işlemciye cok az macun değdiğini gördüm amd yazısı görünüyordu ve termal macun arayışına girdim ne almalıyım diye youtubede bi tane inceleme vardı onu izledim ondan başka bişey bulamadım her kaynak farklı macun en iyisi diyor bende almışken en iyisini almak istediğimden yazıyorum yardımcı olursanız sevinirim

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
785
msı sıvı sogutucu aldım msı mag CORELIQUID A15 240mm içindeki termal macunun cok beğenmedım katıydı iyice süremedim ona ragmen sıcaklıklar iyi ama pompayı 1 gün sonra söktüğümde işlemciye cok az macun değdiğini gördüm amd yazısı görünüyordu ve termal macun arayışına girdim ne almalıyım diye youtubede bi tane inceleme vardı onu izledim ondan başka bişey bulamadım her kaynak farklı macun en iyisi diyor bende almışken en iyisini almak istediğimden yazıyorum yardımcı olursanız sevinirim
En sevdiğim macun türüdür koyu kıvamlı macunlar. Katı macun sürerken ortaya mermicek tanesi kadar macun sıkarsın ve yaymakla uğraşmazsın, sonra montaja geçersin ve pompanın vidalarını sıkarken kendiliğinden yayılır (istediği kadar katı olsun mutlaka yayılır). Yayılırken hava boşluğu kalmayacak şekilde merkezi kaplar. Bu da soğutma performansı için gayet ideal bir sürüş şekli.
İşlemci yüzeyinde aslında pek ısınmayan köşelere macun değmiyor diye endişeliyseniz çok dert etmeyin, zira asıl işlemcinin sıcaklığı merkezden olur. Ortaya mermicek tanesi kadar bıraktığınız macun ile köşelerin arasına (ikisinin ortasına) ufak nokta kadar macun eklemesi yaparsanız köşeleri de macunla kaplarsınız. Bu sürme şeklini kendim için yaparım, montajına yardımcı olduklarıma da nasıl isterlerse öyle yaparım. Kimisi 9 nokta bırakıyor, kimisi her yerine sürmeden rahat etmiyor, kimisi en iyisi X şeklinde diyor, bir tanesine ortasına sık yeter dedi. Ortada boşluk kalmadıktan sonra hepsi aynıdır. Macun oranını iyi ayarlarsan problem olmaz, özellikle çok taşırmamaya dikkat etmek gerek. Macun miktarı ne az olacak ne çok olacak.

1 gün sonra söktüğünüzde AMD yazısının görünmesi orada macun olmadığına işaret ise, kendiniz macunu sürerken hata yapmış olabilirsiniz. Yoksa o şekilde macun sonradan arazi olup kaybolmaz. Hele ki 1 günde hiç olmaz. Belki de sökerken macun sakız gibi birbirine tutunup belirli bir alanı boşaltmış olabilir.

Asıl olayı söyleyim: macunu sürdünüz, montajı yaptınız ve sonra PC açılınca sıcaklık testlerine bakın. İşlemci sıcaklıkları olması gereken düzeydeyse problem olmaz, yani montaj hatası yapmamışsınızdır.

Kryonaut, Cryofuze7, Mx7, TF7 benzer performansları verirler hangisi hesaplıysa onu alabilirsiniz. Aralarında çok oynasa 1-2 derece sıcaklık oynar. Geri kalan sıcaklık farkları oluştuğu iddiası muhakkak montaj hatasıdır.
Açık söyleyim bu kaliteli macunlardan kullanınca 3-4 seneye kadar macun yenilemesi yapmıyorum, macuna bağlı soğutma performansında bir düşüş gözlemlemedim. Düzenli toz temizliğini radyatöre yaparım ve pompayı sökmem bile. Anca parça (işlemci, sıvı soğutma) değiştireceksem mecburen macun yenileniyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri