Harici SSD Tavsiye Arıyorum ^^

Hopeless Fly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Laptopumda sadece 1 tane slot olduğu için harici disk almak zorundayım.
Oyun oynadığım ve kod yazdığım için 1 tb ssd lazım.Harici ssd arıyorum ^^
Bütçem en fazla 5500 tl olabilir.

Son düzenleme:
KS

Hopeless Fly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
arkadaşımız üst segment hızlı bir hazır taşınabilir tavsiye etmiş. incelemeleri var ve güzel. tbw yazma ömrünü bulamadım sadece 3 yıl garantiden bahsediyor. gördüğüm incelemesinde de aynı şeyden bahsediyor. bütçe izin veriyorsa arkadaşımızın önerdiği ssd gayet uygundur başkasına yönelmene gerek yok. team firmasınıda işinde beğenirim.

diğer bir yöntem şayet bütçe rahatlaması ve hızı birlikte arıyorsan taşınabiliri kendin yapmak. nasıl ? sata yada nvme ssd yi gerekli usb adaptöre takıyorsun bitiyor.(du) inceledim. mevcut ssd fiyatlarıyla bu seçenekde benim açımdan rafa kalktı. arkadaşın önerisi gayet güzel.

KS

Hopeless Fly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
arkadaşımız üst segment hızlı bir hazır taşınabilir tavsiye etmiş. incelemeleri var ve güzel. tbw yazma ömrünü bulamadım sadece 3 yıl garantiden bahsediyor. gördüğüm incelemesinde de aynı şeyden bahsediyor. bütçe izin veriyorsa arkadaşımızın önerdiği ssd gayet uygundur başkasına yönelmene gerek yok. team firmasınıda işinde beğenirim.

diğer bir yöntem şayet bütçe rahatlaması ve hızı birlikte arıyorsan taşınabiliri kendin yapmak. nasıl ? sata yada nvme ssd yi gerekli usb adaptöre takıyorsun bitiyor.(du) inceledim. mevcut ssd fiyatlarıyla bu seçenekde benim açımdan rafa kalktı. arkadaşın önerisi gayet güzelarkadaşımız üst segment hızlı bir hazır taşınabilir tavsiye etmiş. incelemeleri var ve güzel. tbw yazma ömrünü bulamadım sadece 3 yıl garantiden bahsediyor. gördüğüm incelemesinde de aynı şeyden bahsediyor. bütçe izin veriyorsa arkadaşımızın önerdiği ssd gayet uygundur başkasına yönelmene gerek yok. team firmasınıda işinde beğenirim.
diğer bir yöntem şayet bütçe rahatlaması ve hızı birlikte arıyorsan taşınabiliri kendin yapmak. nasıl ? sata yada nvme ssd yi gerekli usb adaptöre takıyorsun bitiyor.(du) inceledim. mevcut ssd fiyatlarıyla bu seçenekde benim açımdan rafa kalktı. arkadaşın önerisi gayet güzel.
Hocam o atılan modeli inceledim de çok videosunu göremedim.Güvenilir midir ? Pek bilemedim şimdi ya

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Hocam o atılan modeli inceledim de çok videosunu göremedim.Güvenilir midir ? Pek bilemedim şimdi ya

arkadaşın gönderdiği link f/p. epeyce bir incelemesi var birini seçip sana sunayım.

chrome ile açıp translate ile türkçeye çevirtebilirsin. yapay zeka geliştikçe çevirilerde eskiye göre baya iyi oldu.

şu şekilde arama yaptığında istemediğin kadar incelemesi var

sadece tbw yazma ömrü hakkında bir bilgi yok. oda sabah akşam veri yazıp silip cihazın üstünde tepinmeyeceksen pek önemli değil.

KS

Hopeless Fly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
arkadaşın gönderdiği link f/p. epeyce bir incelemesi var birini seçip sana sunayım.

chrome ile açıp translate ile türkçeye çevirtebilirsin. yapay zeka geliştikçe çevirilerde eskiye göre baya iyi oldu.

şu şekilde arama yaptığında istemediğin kadar incelemesi var

sadece tbw yazma ömrü hakkında bir bilgi yok. oda sabah akşam veri yazıp silip cihazın üstünde tepinmeyeceksen pek önemli değil.
Hocam hep telefon ile incelemişler ama hadi hayırlısı.Windows incelemesini bulamadım.Daha çok telefonlar için harici depolama işlevi görüyormuş gibime geldi.Ben oyun ve yazılım projelerimi depolayacağım için işime yarayan bir inceleme göremedim

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Hocam hep telefon ile incelemişler ama hadi hayırlısı.Windows incelemesini bulamadım.Daha çok telefonlar için harici depolama işlevi görüyormuş gibime geldi.Ben oyun ve yazılım projelerimi depolayacağım için işime yarayan bir inceleme göremedim

uyumluluk:

Windows 7 veya sonrası
Mac OS 10.6 veya sonrası
Linux 2.6 veya sonrası
Chrome OS
iOS 17.1.2 veya sonrası
Android 10 veya sonrası

yazma ve okuma hızlarıda en fazla 2000 mb/sn

3 senede garantisi var burda durumunu bilmiyorum.

burdaki testler windows 11 ile

için rahat olsun. hiç bir ssd için %100 güvenlik, kurtarma garantisi yok. en olmazssa olmaz verilerini cloud'a yüklersin.

eskiden uygun bir ssd bulup adaptörle taşınabilir hale getiriyordum. şuanki fiyatlarla bu ürün varken değmez.

asla bulut depolama kullanmam, veri güvenliği yada bir sorun olduğunda kurtarabilme ihtimali istiyorum hızda önemli değil dersen taşınabilir hdd yada taşınabilir hale getirilmiş hdd önerelim.

KS

Hopeless Fly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

uyumluluk:

Windows 7 veya sonrası
Mac OS 10.6 veya sonrası
Linux 2.6 veya sonrası
Chrome OS
iOS 17.1.2 veya sonrası
Android 10 veya sonrası

yazma ve okuma hızlarıda en fazla 2000 mb/sn

3 senede garantisi var burda durumunu bilmiyorum.

burdaki testler windows 11 ile

için rahat olsun. hiç bir ssd için %100 güvenlik, kurtarma garantisi yok. en olmazssa olmaz verilerini cloud'a yüklersin.

eskiden uygun bir ssd bulup adaptörle taşınabilir hale getiriyordum. şuanki fiyatlarla bu ürün varken değmez.

asla bulut depolama kullanmam, veri güvenliği yada bir sorun olduğunda kurtarabilme ihtimali istiyorum hızda önemli değil dersen taşınabilir hdd yada taşınabilir hale getirilmiş hdd önerelim.
Hocam peki şey mantıklı mı: Ya ismini bilmiyorum ama ssd kutusu alıp içine m2 ssd takıyorlarmış.Böylelikle taşınabilir ssd yapılabiliyormuş.Ayrıca ssd'nin boyutu yükseltilebilinebiliyormuş.Ne kadar mantıklı şuanki vakitte ?

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Hocam peki şey mantıklı mı: Ya ismini bilmiyorum ama ssd kutusu alıp içine m2 ssd takıyorlarmış.Böylelikle taşınabilir ssd yapılabiliyormuş.Ayrıca ssd'nin boyutu yükseltilebilinebiliyormuş.Ne kadar mantıklı şuanki vakitte ?
eski ssd fiyatlarıyla mantıklıydı. tam teklif edecektim vazgeçmiştim. yazımda görmüşsündür

uygun fiyatlı performanslı m2 ve makul bir m2 kutusu.

toplam fiyat 6000 Tl yi geçiyor.

hem daha pahalı olacak. hemde 10 gpbs en fazla hızla sana önerilen harici ssd den en fazla hız bazında yavaş olacak. tabi takacağın usb portu gerekli standartı sağlıyor mu oda etken.

extra güvenlik (veri kurtarma/kurtarabilme) istiyorsan harici hdd. bunlar 2nci plandaysa hız önemliyse arkadaşın belirttiği taşınabilir ssd yerli piyasada alınabilecek en iyi ürün olarak gözüküyor.

Son düzenleme:
KS

Hopeless Fly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
eski ssd fiyatlarıyla mantıklıydı. tam teklif edecektim vazgeçmiştim. yazımda görmüşsündür

uygun fiyatlı performanslı m2 ve makul bir m2 kutusu.

toplam fiyat 6000 Tl yi geçiyor.

hem daha pahalı olacak. hemde 10 gpbs en fazla hızla sana önerilen harici ssd den en fazla hız bazında yavaş olacak. tabi takacağın usb portu gerekli standartı sağlıyor mu oda etken.

extra güvenlik (veri kurtarma/kurtarabilme) istiyorsan harici hdd. bunlar 2nci plandaysa hız önemliyse arkadaşın belirttiği taşınabilir ssd yerli piyasada alınabilecek en iyi ürün olarak gözüküyor.
Hocam peki

Lexar ES3 Harici SSD 1TB​

KIOXIA EXCERIA PLUS G2 1TB nasıl ?​

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
kioxia için yazıyorum. max okuma yazma transfer hızları 1050/1000.
lexar'ında aynı

2 taşınabilir ssd de amazonun seçimi olmuş.

bizim önerdiğimizin (gerekli usb portuna takılırsa) en fazla transfer hızları daha yüksek.

amazon üzerinden takibinde ikisininde yorumları güzel. lexar çok satmış yorum puanı daha yüksek. tbw ömürleri hakkında bilgi bulamadım.

işi taş gibi yapmak için ne yaparım biliyor musun ?

kioxia ucuz ve bu işlerde tecrübeli marka. toshibanın devamı. kioxia'yı alırım ikinci sağlam yedek içinde bir taşınabilir hdd alırım yada usb adaptörle yaparım (yanlız adaptörün düzgün olması gerek). en önemli olmazsa olmaz verilerimi hdd ye atarım. çok çalışacağım hız gerektirecek verileride usb portable ssd ye atarım. yani çift dikiş giderim biri giderse biri yedek olur. ondan sonrada karada ölüm yok.

kioxia'yı alırsın. 4000 TL amazonda. sonrada 1 tb taşınabilir hdd alırsın 2500 Tl gibi

çift dikiş gidersin. ssd de verilere bişi olursa karalar bağlamassın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri