Öneri Hava Sogutucu Onerisi

MxFrozen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
İ5 14600k
Ekran Kartı
Rx 6700xt
İ5 14600k için soğutucu bakıyorum sıvı soğutucu biraz korkutuyor bakımları kaçak olma riski ve pompa sorunları yüzünden daha önceden hiç sıvı soğutma kullanmadım bu işlemciyi soğutmak için kule tipi yeterli mi yeterliyse 3000tl en fazla olcak şekilde ne önerirsiniz sıvı soğutma da alabilirim en iyisi hangisi olacaksa kasam

Rampage MAJESTY​

Son düzenleme:

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
13600k kullanıyorum. scythe mugen 6 gibi bir üst seviye fan soğutucu ve mx6 macun kombinasyonuyla istediğimi elde edebildim. 14600k'nın daha az ısındığına dair ( çok güvenilir olmasada ) veriler gördüm. ama fark hava soğutma kalitesini 2nci plana atacak kadar değildi. 14600k 125w pl1 tdp li. pl2'si 181w.

kasa tam modelini öğrenirsin yada biliyorsundur. takılabilen cpu soğutucu max uzunluğunu öğrenirsin. alacağın hava soğutmayı öyle seçersin.

7 ısı borulu yüksekliği hakkında çelişkili bilgiler var. güzel ama bir araştır.

7 ısı borulu argb istersen 154mm yükseklikle buda olur:

daha uygun fiyatlı 6 ısı borulu (155mm) istersen:

buda olabilir 6 ısı borulu (152mm) :

fiyatına göre şu çok güzel 6 ısı borulu ama 160mm:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,434
İ5 14600k için soğutucu bakıyorum sıvı soğutucu biraz korkutuyor bakımları kaçak olma riski ve pompa sorunları yüzünden daha önceden hiç sıvı soğutma kullanmadım bu işlemciyi soğutmak için kule tipi yeterli mi yeterliyse 3000tl en fazla olcak şekilde ne önerirsiniz sıvı soğutma da alabilirim en iyisi hangisi olacaksa kasam

Rampage MAJESTY​

Kasan MAX 150mm destekliyor yukarıdaki ürünlerden sadece SE 207 XT uyar diğerleri kasana uymaz

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
sağolsun yunus kasa açıklaması konusunda uyardı. ona göre önerileri güncelliyorum.

(135mm yüksekliği olmalı)

(argb ve bütçe için)
bütçe için ( okadarda gönül rahatlığıyla önermedim ama)

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,434
sağolsun yunus kasa açıklaması konusunda uyardı. ona göre önerileri güncelliyorum.

(argb istenirse)

(argb ve bütçe için)

Endorfy Fortis 5 ARGB İşlemci Soğutucu (EY3A010) 159MM yüksekliğinde​

KS

MxFrozen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

(argb istenirse)

(argb ve bütçe için)

Hocam bütçem kısıtlı bu fiyata da çok iyi birşey beklemiyorum zaten ama 90 dereceleri görmek istemiyorum şuan iki fanlı küle tipi soğutucu kullanıyorum ama çok ısınıyor 95 dereceyi görüyor testlerde

KS

MxFrozen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
13600k kullanıyorum. scythe mugen 6 gibi bir üst seviye fan soğutucu ve mx6 macun kombinasyonuyla istediğimi elde edebildim. 14600k'nın daha az ısındığına dair ( çok güvenilir olmasada ) veriler gördüm. ama fark hava soğutma kalitesini 2nci plana atacak kadar değildi. 14600k 125w pl1 tdp li. pl2'si 181w.

kasa tam modelini öğrenirsin yada biliyorsundur. takılabilen cpu soğutucu max uzunluğunu öğrenirsin. alacağın hava soğutmayı öyle seçersin.

7 ısı borulu yüksekliği hakkında çelişkili bilgiler var. güzel ama bir araştır.

7 ısı borulu argb istersen 154mm yükseklikle buda olur:

daha uygun fiyatlı 6 ısı borulu (155mm) istersen:

buda olabilir 6 ısı borulu (152mm) :

fiyatına göre şu çok güzel 6 ısı borulu ama 160mm:
Dediniz CPU veya kasa hakkında bir bilgim yok sadece kasayı biliyorum kasam https://www.akakce.com/bilgisayar-k...fanli-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,303436232.html

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
fikir sahibi olup yönelimini daha net belirlemen açısından

10 dakikalık tam çekirdek cinebench 23 testi

1769010346361.png

1769010423494.png

işlemcinin bu hava şartlarında tepe noktası 77c. yazın en sıcak havalarda en fazla 85 oluyor. işlemci throttling'e (ısınmayı düşürmek için hız azaltma) asla girmiyor.

bunu sağlayan konfigirasyonda 13600k+ z690 anakart + bios ayarları + thermaltake contact frame + scythe mugen 6 ve mx 6 termal macun. bu işi yaparken contact frame konusunuda bir araştır.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Hocam bütçem kısıtlı bu fiyata da çok iyi birşey beklemiyorum zaten ama 90 dereceleri görmek istemiyorum şuan iki fanlı küle tipi soğutucu kullanıyorum ama çok ısınıyor 95 dereceyi görüyor testlerde
2 fanlı kule tipi ama hangi soğutucu bilmiyorum. çift blok mu tek blok mu kaç tane ısı borusu var ?

gördüğüm biçok incelemeye göre contact frame çok işe yarıyor.

incelemeside burda:

tek tek incelemek istemessen testin ekran görüntüsünüde buraya bırakıyorum:
(anakartı yanlış yazmışlar. testte kullandıkları anakart o değil)

1769028636506.png

konunun özetinide yapayım. 13600k (senin işlemcinin öncüsü daha az gelişmişi ama benzeri) yaklaşık 95w güç kullanırken 3 derece, 125w güç kullanırken tamı tamına 12 derece, 200w civarı güç kullanırken ise 6 derece farketmiş.

500 tl birşey. içinde güzel macunda var.

Son düzenleme:
KS

MxFrozen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2 fanlı kule tipi ama hangi soğutucu bilmiyorum. çift blok mu tek blok mu kaç tane ısı borusu var ?

gördüğüm biçok incelemeye göre contact frame çok işe yarıyor.

incelemeside burda:

tek tek incelemek istemessen testin ekran görüntüsünüde buraya bırakıyorum:
(anakartı yanlış yazmışlar. testte kullandıkları anakart o değil)

Ekli dosyayı görüntüle 45736
konunun özetinide yapayım. 13600k (senin işlemcinin öncüsü daha az gelişmişi ama benzeri) yaklaşık 95w güç kullanırken 3 derece, 125w güç kullanırken tamı tamına 12 derece, 200w civarı güç kullanırken ise 6 derece farketmiş.

500 tl birşey. içinde güzel macunda var.
Hocam araştırdım biraz da bütçe attırdım Thermalright Frozen Magic 360 Digital Argb Black V2 360Mm aldım ön tarafa takicam üste sığmıyor üste iki alta bir birde eksoz fanı takicam bir iki ay sonra da daha iyi bir kasaya geçiş sağlamayı düşünüyorum üste takmak için sıvı soğutucuyu. Herkes üste durması gerektiğini düşünüyor eğer bir sorun olmazsa bu şekilde belki de almam pompa ömrü filen azalır diyorlar bilginiz varsa yazarsanız sevinirim

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Hocam araştırdım biraz da bütçe attırdım Thermalright Frozen Magic 360 Digital Argb Black V2 360Mm aldım ön tarafa takicam üste sığmıyor üste iki alta bir birde eksoz fanı takicam bir iki ay sonra da daha iyi bir kasaya geçiş sağlamayı düşünüyorum üste takmak için sıvı soğutucuyu. Herkes üste durması gerektiğini düşünüyor eğer bir sorun olmazsa bu şekilde belki de almam pompa ömrü filen azalır diyorlar bilginiz varsa yazarsanız sevinirim
En iyisini yapmışsın. Pompa ömrü konusunda kesin bişi diyemem ama üstten montaj daha iyi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri