60.000 TL ve üstü Hazır Sistem/Toplama Sistem Öneri

Warlock

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
-
Ekran Kartı
-
Herkese merhaba. Benim bu konu da bilgi sahibi arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. 70/80k gibi limitim var. Sadece oyun için kullanacağım bir PC'ye ihtiyacım var. Hazır sistem mi almalıyım yoksa toplama mı bakmalıyım önerilerinize açığım. Teşekkür ederim.

PixedMertt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok aciliyetiniz yoksa hazır sistemleri araştırın bütçeniz düşük bir bütçe değil çünkü eğer güzel bir hazır sistem yakalarsanız çok daha mantıklı kullanmış olursunuz paranızı bence.. :)

KS

Warlock

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
inceliyorum 2 gündür sitelere bakıyorum çok fazla seçenek var. bilgili birisi değilim bu konu da benim için ne iyi gider bilemiyorum. 5070ti istiyordum ama 90 a dayanıyor neredeyse. 9070xt daha uygun bir sistem gibi duruyor ama yine de önerilere açığım.

Takus25

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam selam,

Ben de bir süredir aynı bütçe için arayıştayım. 5070 Ti ve 9070 xt olarak iki model arasında kaldım. İki sistem için de çok güzel yorumlar aldım. Ekran kartına karar verdikten sonra ikisinden biriyle devam edebilirsin.

9070 xt (76.000₺): https://www.incehesap.com/hyper-bla...24609,1787841,1787844,2211364,2211340,2488413
5070 ti (86.000₺): https://www.gamegaraj.com/product-custom/tavsiye-sistemler/thundercore-7a/

Aradaki 10k farka değer dersen 5070ti, yoksa 9070xt de oldukça iyidir. Hatta daha iyi olduğu yönleri de olacaktır. Ben de henüz karar vermiş değilim. İki sistemden birini alacağım kesin ama :D

1755855558064.png
1755855565280.png

robin32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hazır sistemler genelde zaman kazandırıyor ve garanti avantajı oluyor ama fiyat/performans açısından toplama sistem daha esnek oluyor.
Bütçeye göre parçaları kendin seçersen hem yükseltme imkânın daha fazla olur hem de daha iyi soğutma ve kalite yakalanabilir.
Uzun vadede toplama sistem her zaman daha mantıklı bir tercih.

KS

Warlock

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
9070xt
Hocam selam,

Ben de bir süredir aynı bütçe için arayıştayım. 5070 Ti ve 9070 xt olarak iki model arasında kaldım. İki sistem için de çok güzel yorumlar aldım. Ekran kartına karar verdikten sonra ikisinden biriyle devam edebilirsin.

9070 xt (76.000₺): https://www.incehesap.com/hyper-bla...24609,1787841,1787844,2211364,2211340,2488413
5070 ti (86.000₺): https://www.gamegaraj.com/product-custom/tavsiye-sistemler/thundercore-7a/

Aradaki 10k farka değer dersen 5070ti, yoksa 9070xt de oldukça iyidir. Hatta daha iyi olduğu yönleri de olacaktır. Ben de henüz karar vermiş değilim. İki sistemden birini alacağım kesin ama :D

Ekli dosyayı görüntüle 43746Ekli dosyayı görüntüle 43747
9070xt olarak birde pc hocası gg-15 sistemi var gaming gen de. ona baktınız mı hiç?

Hazır sistemler genelde zaman kazandırıyor ve garanti avantajı oluyor ama fiyat/performans açısından toplama sistem daha esnek oluyor.
Bütçeye göre parçaları kendin seçersen hem yükseltme imkânın daha fazla olur hem de daha iyi soğutma ve kalite yakalanabilir.
Uzun vadede toplama sistem her zaman daha mantıklı bir tercih.
parça sistem toplayacak bilgi birikime sahip değilim maalesef. bir kaç gündür araştırıyorum ancak herkes farklı şeyler dile getiriyor ama herkesin mütabık olduğu tek bir şey var ki o da 7800X3D :)) herkes her sisteme bu işlemciyi öneriyor

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228
geçmişte
tek tek toplamak hazır sistemlere göre çoğunlukla avantajlı olabiliyordu
ancak youtuber işbirliği ile çok ciddi fiyatlı ürünler tek tek toplamaya göre avantajlı olabiliyordu

özellikle pandemi dönemi ve çip krizinden sonra bu avantaj çoğunlukla hazır sistem yönünde olmaya başladı

LAKİN
Şöyle de bir durum var
hazır sistemler çoğunlukla ilk sunuldukları ham hali ile çok uygun fiyata gelebiliyor
işin içine özelleştirme girdiğinde

bazen yine avantajlı olabiliyor
perekende fiyat farklarına göre biraz fark olsa da yine avantajını koruyabiliyor
fiyat performanstan uzaklaşabiliyor

anlatmak istediğim ne

misal 7500f işlemci var sistemde 50k diyelim
sen bunu 7700 e yükseltmek istiyorsun

7500f perakendede ne kadar 6k diyelim
7700 de 9.5k diyelim
perakende de ikisi arasındaki fiyat farkı 3.5k

şimdi özelleştirmede bir sitede bu fiyat farkını 3k görebilirsin ki
perakende farka göre bile avantajlı gayet iyi seçim olur

başka bir sitenin sisteminde özelleştirmede 3,75k görürsün
perakendeye göre 250 tl pahalıdır ama çok ta önesenecek bir durum değil
total fiyatı çok etkilemez alırsın

ama başka bir sitede özelleştirmede 4,50k görürsün
işte bu işin fiyat cazibesini yitirmesine yol açar

sadece işlemcide bu kazığı yesen yine +1k seni etkilemez 50-60k lık üründe
ama bu tarz bir hakedilmeyen fiyat farkı büyük ihtimal diğer ürünlerde de yansıyınca total fiyat farkına yansıyan fark
işin cazibesini yitirmesine yol açabilir

en basidinden 10k altı işlemci örneği üzerinden gittik ama

30-40k bandındaki ekran kartı modellerini özelleştirmelerinde fark daha da büyük olabiliyor

BU YÜZDEN SEÇİMLERİ DÜZGÜN YAPMAK LAZIM

Bazen de
50-60k bandındaki üründe
kendim toplama veya bir yere götürüp toplatma şansım yok
zaten toplayacak bir iş yeri olsa 1k filan maliyet ister

tek tek toplamaya göre 3k filan fark çıkarsa mecbur alacam
zaten toplatsaydım 1k gideceği için aradaki 2k yı önemseyecek bir durumum yok mecbur
gibi düşünce yapısında olanlar var böyle bir durumun varsa yine hazır sistem öne çıkacak

KS

Warlock

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
çok güzel
geçmişte
tek tek toplamak hazır sistemlere göre çoğunlukla avantajlı olabiliyordu
ancak youtuber işbirliği ile çok ciddi fiyatlı ürünler tek tek toplamaya göre avantajlı olabiliyordu

özellikle pandemi dönemi ve çip krizinden sonra bu avantaj çoğunlukla hazır sistem yönünde olmaya başladı

LAKİN
Şöyle de bir durum var
hazır sistemler çoğunlukla ilk sunuldukları ham hali ile çok uygun fiyata gelebiliyor
işin içine özelleştirme girdiğinde

bazen yine avantajlı olabiliyor
perekende fiyat farklarına göre biraz fark olsa da yine avantajını koruyabiliyor
fiyat performanstan uzaklaşabiliyor

anlatmak istediğim ne

misal 7500f işlemci var sistemde 50k diyelim
sen bunu 7700 e yükseltmek istiyorsun

7500f perakendede ne kadar 6k diyelim
7700 de 9.5k diyelim
perakende de ikisi arasındaki fiyat farkı 3.5k

şimdi özelleştirmede bir sitede bu fiyat farkını 3k görebilirsin ki
perakende farka göre bile avantajlı gayet iyi seçim olur

başka bir sitenin sisteminde özelleştirmede 3,75k görürsün
perakendeye göre 250 tl pahalıdır ama çok ta önesenecek bir durum değil
total fiyatı çok etkilemez alırsın

ama başka bir sitede özelleştirmede 4,50k görürsün
işte bu işin fiyat cazibesini yitirmesine yol açar

sadece işlemcide bu kazığı yesen yine +1k seni etkilemez 50-60k lık üründe
ama bu tarz bir hakedilmeyen fiyat farkı büyük ihtimal diğer ürünlerde de yansıyınca total fiyat farkına yansıyan fark
işin cazibesini yitirmesine yol açabilir

en basidinden 10k altı işlemci örneği üzerinden gittik ama

30-40k bandındaki ekran kartı modellerini özelleştirmelerinde fark daha da büyük olabiliyor

BU YÜZDEN SEÇİMLERİ DÜZGÜN YAPMAK LAZIM

Bazen de
50-60k bandındaki üründe
kendim toplama veya bir yere götürüp toplatma şansım yok
zaten toplayacak bir iş yeri olsa 1k filan maliyet ister

tek tek toplamaya göre 3k filan fark çıkarsa mecbur alacam
zaten toplatsaydım 1k gideceği için aradaki 2k yı önemseyecek bir durumum yok mecbur
gibi düşünce yapısında olanlar var böyle bir durumun varsa yine hazır sistem öne çıkacak
çok güzel anlattın dostum. fiyat farkı baya oluyor bu durum da. ama genel de hazır sistemler çok kırpılmış oluyor 2 3 eklentiyi yükseltmeye kalktığında fiyat alıp başını gidiyor. aslında toplama PC hesaplı olma olasılığı yüksek fakat bunun için bileşenleri tanımak biraz anlamak gerekiyor. piyasada çok seçenek var insan kararsız kalıyor

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228
çok güzel

çok güzel anlattın dostum. fiyat farkı baya oluyor bu durum da. ama genel de hazır sistemler çok kırpılmış oluyor 2 3 eklentiyi yükseltmeye kalktığında fiyat alıp başını gidiyor. aslında toplama PC hesaplı olma olasılığı yüksek fakat bunun için bileşenleri tanımak biraz anlamak gerekiyor. piyasada çok seçenek var insan kararsız kalıyor
siz alacağınız zaman net bütçenizi tekrar belirtin
biz alternatif ürünler veya sistemler atarız zaten

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri