selamun aleykum değerli forum üyeleri bugün yarın şu hddyi almak istiyorum https://www.amazon.com.tr/dp/B01LNJ...e=380333&creativeASIN=B01LNJBA2I&linkCode=asn fakat kasamda tam olarak nereye montaj edeceğim yardım edebilirimisiniz fotoğraf ektedir.
Kanka orda sürgülü gibi yerler var hddyi koyacan kabloları bağlayacan iş bitti çok basitselamun aleykum değerli forum üyeleri bugün yarın şu hddyi almak istiyorum https://www.amazon.com.tr/dp/B01LNJ...e=380333&creativeASIN=B01LNJBA2I&linkCode=asn fakat kasamda tam olarak nereye montaj edeceğim yardım edebilirimisiniz fotoğraf ektedir.
sürgülü olacak yer boş hocam işte sürgülü yer yok ne yapacağımKanka orda sürgülü gibi yerler var hddyi koyacan kabloları bağlayacan iş bitti çok basit
Hocam gözükmücek şekilde bi yere koysanız bile olur kasanın herhangi bir yerine kasanızın içini bilmediğimden söylüyorum da hemen bakıp yazıcamsürgülü olacak yer boş hocam işte sürgülü yer yok ne yapacağım
gozukende burasi surgulu yer buraya koyacaksinizsürgülü olacak yer boş hocam işte sürgülü yer yok ne yapacağım
hocam hangi kabloları takıcam psunun bi ucunu hddyemi takıcam hdd de öyle bir giriş mi var farklı bişi mi almam lazımHocam gözükmücek şekilde bi yere koysanız bile olur kasanın herhangi bir yerine kasanızın içini bilmediğimden söylüyorum da hemen bakıp yazıcam
Hocam baktımda sürgü yok zaten sizin kasanızda o çıkıntıların üstüne gelcek şekilde durucak diye düşünüyorum harddisk
hocam hangi kabloları takıcam psunun bi ucunu hddyemi takıcam hdd de öyle bir giriş mi var farklı bişi mi almam lazım
hocam nereye vidalıcamkasalarda hdd yuvası genelde yatak olur yatağa koyarsın kızağını itersin kablosunu takarsın bitti. eğer bu sistem yoksa hddyi vidalaman lazım. hdd disk çalışırken sallantı olmaması lazım sabit durmalı. sağlam vidalamazsan hdd zarar görebilir aklında olsun. hdd nın yanında gelecek kabloyu anakarta (sata kablo yerıne) ve hdd ye takacaksın. psu daki kablo da bu.
Ekli dosyayı görüntüle 23418
Genelde hdd plastik kızağa sağlam oturur, vidan varsa (kasa poşetlerinden çıkar) denk gelen deliklerden kızağa vidalayabilirsin hddyi. Sonra kızağı yuvasına ittireceksin. Psu'dan sata power kablosunu ve anakartla birlikte gelen sata kablolarından biri ile de anakarta bağlayınca olay bitmiş olacak.hocam nereye vidalıcam
kasa modelın nedır foto atıyım daha rahat olur senın ıcınhocam nereye vidalıcam
Msi mag forge m100akasa modelın nedır foto atıyım daha rahat olur senın ıcın
Kızaklar yok işte hocam ora boşEkli dosyayı görüntüle 23438
hdd montajını buraya yapacaksın
Ekli dosyayı görüntüle 23439
şimdi dikkatimi çekti kablolardan fark edememişim. senın kasa kızaklı yapıda.
beyaz içindeki mandallardan tutup cekıyorsun yatagı, içine hdd koyup geri takıyorsun sonra kabloları takıyorsun bu kadar.
direkt kasadan cıkmadı mı? cıkmadıysa yine oraya vidalayacaksınKızaklar yok işte hocam ora boş
yok çıkmadı hocam tamam orda vida yeri varsa vidalarımdirekt kasadan cıkmadı mı? cıkmadıysa yine oraya vidalayacaksın