HDD Seçiminde Yardım

UgurG

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
133
elimde alabiliceğim iki seçenek var baya ucuza alıcam hangisini almalıyım sizce?
ilki bu
ikincisi bu

ikiside 1 tb toshiba 2015 üretim yılı samsung 2011 ve samsung olan 7200 rpm toshiba olan 5400 rpm

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
birisi 3.5" birisi 2.5"

2.5" genellikle laptoplarda kullanılır. Masaüstü uyumu hakkında bir bilgim yok kontrol etmelisiniz. 3,5" olan ise laptopsa uymaz bilginize

KS

UgurG

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
133
birisi 3.5" birisi 2.5"

2.5" genellikle laptoplarda kullanılır. Masaüstü uyumu hakkında bir bilgim yok kontrol etmelisiniz. 3,5" olan ise laptopsa uymaz bilginize
masaüstü bilgisayar için alıyorum. sizce hangisi daha iyidir normal fiyatının çok çok altına alıcam

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
toshiba sata 3, samsung sata 2

Her ne kadar rpm olarak samsung yüksek dursada yılı baya eski eğer toshiba uyuyorsa ben onu alırdım fiyat aynı ise

KS

UgurG

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
133
toshiba sata 3, samsung sata 2

Her ne kadar rpm olarak samsung yüksek dursada yılı baya eski eğer toshiba uyuyorsa ben onu alırdım fiyat aynı ise
ikisindede sata 2.0 yazıyor. yıl konusu benide şüphelendiriyor ama toshiba çoook yavaş kalır gibi geliyor ikiside ikinci el olucak bu arada

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
ikisindede sata 2.0 yazıyor. yıl konusu benide şüphelendiriyor ama toshiba çoook yavaş kalır gibi geliyor ikiside ikinci el olucak bu arada
mağazaya girersen toshibada 3 yazıyor. 2 else eski tarihli olan daha çok kullanılmıştır diyip daha güncel olanı tercih ederdim yinede tabi size kalmış

KS

UgurG

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
133
mağazaya girersen toshibada 3 yazıyor. 2 else eski tarihli olan daha çok kullanılmıştır diyip daha güncel olanı tercih ederdim yinede tabi size kalmış
çok kullanılmış olması ne gibi bi sorun çıkarabilir performans açısından

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
çok kullanılmış olması ne gibi bi sorun çıkarabilir performans açısından
düz mantık düşünün yaşlanmış bir insan

şuanki ssd depolamarı göz önünde bulundurun kullanımı arttıkça yıllar geçtikçe ilk alındığı günkü hızı vermeyecektir. yaz sil yaz sil kullan derken ömrü azalacaktır. Nasıl kullanıldığına göre değişecektir ama zaten bu diskler çok çok önce piyasadaydı 2. el çok bir fiyatları yok herhangi birini almanız aşırı hız farkı yaratmayacaktır. hdd den m2 ye geçmediğinizi sürece bence ihtiyacınız olanı alın geçin derim.

KS

UgurG

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
133
düz mantık düşünün yaşlanmış bir insan

şuanki ssd depolamarı göz önünde bulundurun kullanımı arttıkça yıllar geçtikçe ilk alındığı günkü hızı vermeyecektir. yaz sil yaz sil kullan derken ömrü azalacaktır. Nasıl kullanıldığına göre değişecektir ama zaten bu diskler çok çok önce piyasadaydı 2. el çok bir fiyatları yok herhangi birini almanız aşırı hız farkı yaratmayacaktır. hdd den m2 ye geçmediğinizi sürece bence ihtiyacınız olanı alın geçin derim.
normalde ssd kullanıyorum zaten ama 1 tb ssd alamadım zamanında 512de bazı durumlarda yetmeyebiliyor o yüzden bu ikiside bir şirkette çalışan arkadaşımın söylediği hddler ikiside eskiden şirkette kullanılmış ve şuan ssdye geçiş yapılmış boşta duruyormuş bunlar. tahminimce şirkette aşırı yoğun bir kullanımı olmamıştır ikisininde office programları falan dışı çok yoğun kullanıldığını zannetmiyorum ama en azından bi tık daha hızlı olması açısından 7200lüğü tercih edicem gibi duruyor. bilgiler için teşekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri