Merhabalar, hepsiburada üzerinden aldın ve hala kargoya verilmediyse ürünü kendin iptal etmemen en iyi hareketin olacaktır. Çünkü türkiye piyasasında bir hafta önce aldığın ürünü 1 hafta sonra aynı fiyata bulamıyorsun.
Hepsiburada sipariş çalışma prensibi :
Sipariş verdin belirtilen süre içerisinde firma göndermez ise firmaya gecikme kaynaklı para cezası.
Belirtilen termin süresi içerisinde hala göndermediyse firmaya tekrar tedarik edilemediğinde tekrar para cezası ve o sipariş başka satıcıya düşüyor. Yani a firmasından aldın göndermedi b firmasına otomatik olarak düşüyor ve b firması sana ürünü genelde gönderiyor. A firması ve b firması satışında fiyat farkı var ise bu göndermeyen a firmasına yansıtılıyor dolayısıyla senin sadece zamanından gitmiş oluyor ama ürünü aynı fiyata almış oluyorsun.
Eğer kargoda gözüküyor ise kargo firmaları genelde 3 kere tekrar sevk yapıyor. Eğer 3ün'dede teslimat sağlanmadıysa sistem otomatikten " Teslim edilemedi " statüsüne çekiyor ve para iaden sağlanıyor.
Not: 3 kere sevk işlemi ptt gibi kargo firmalarında genelde olmuyor.
Şunuda belirtiyim bazen anlaşmalı kod yani barkod kargo firmasından geliyor firmaya ancak firmadan ürünün çıkışı sağlanmıyor. Barkod okunduğu içinde sen ürünü kargoda görüyorsun. Kargo firmasını arayarak detaylı bir şekilde ürünün nerde ve ne durumda olduğunu öğrenebilirsin.