Hero Sistem Kasa Fanı Sorunu

Sunnydiego

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar, birkaç gün önce hero sistemim elime ulaştı ve kullanmaya başladım. Kullanmaya başladığımdan beri öndeki 3lü kasa fanlarından en altta olan yanmıyor ve dönmüyor yani çalışmıyor. Arkadaki kasa fanı ve öndeki kasa fanlarından 3 tanesinden 2si çalışıyor, cpu fan çalışıyor yani diğer hiçbir fanda sıkıntı yok. Ekran kartını taktığımdan beri sistemde hiçbir sorun yaşamadım, sistemi düzgünce kullanabiliyorum fakat öndeki fanlardan birinin çalışmaması rahatsız ediyor. Anakarta baktım cpu_fan1 yerine takılı kablo var bir de sys_fan1 yeri var ama oraya takılı hiçbir kablo yok. başka bir fan girişi yeri göremedim anakartta sadece bunlar var sanırsam. Diğer tüm fanlar çalışırken sadece birinin çalışmama sebebi ne olabilir ? bu fanın çalışmasını nasıl sağlayabilirim, sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Merhabalar, birkaç gün önce hero sistemim elime ulaştı ve kullanmaya başladım. Kullanmaya başladığımdan beri öndeki 3lü kasa fanlarından en altta olan yanmıyor ve dönmüyor yani çalışmıyor. Arkadaki kasa fanı ve öndeki kasa fanlarından 3 tanesinden 2si çalışıyor, cpu fan çalışıyor yani diğer hiçbir fanda sıkıntı yok. Ekran kartını taktığımdan beri sistemde hiçbir sorun yaşamadım, sistemi düzgünce kullanabiliyorum fakat öndeki fanlardan birinin çalışmaması rahatsız ediyor. Anakarta baktım cpu_fan1 yerine takılı kablo var bir de sys_fan1 yeri var ama oraya takılı hiçbir kablo yok. başka bir fan girişi yeri göremedim anakartta sadece bunlar var sanırsam. Diğer tüm fanlar çalışırken sadece birinin çalışmama sebebi ne olabilir ? bu fanın çalışmasını nasıl sağlayabilirim, sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim.
O fanı çalışan bir fanın olduğu yere takar mısınız ?
Fan mı bozuk giriş mi anlamak için ?

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Anakarta bağlamadılarsa uğraşmayıp moleksten bağlamış olabilir veya arka tarafta bir kontrolcuye bağlı olabilir (şu 6pinli fanlardan). Arka tarafı açıp bir inceleyin bence.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Boş slot veya kontrolcü yoksa bağlanmamış olabilir. Boş slot varsa takip deneyin, altta diye es geçmiş olabilirler. Eğer takılı ise slot değişin.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Diğer tüm fanlar çalışırken sadece birinin çalışmama sebebi ne olabilir ?
bu fanın çalışmasını nasıl sağlayabilirim, sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim.
Kablosu sağlam takılmadığı için kendiliğinden çıkmış veya kabloyu takmayı unutmuş olabilirler.
Kasanın arka kapağını açıp kabloyu kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer kablo çıkmış ise kolayca takabilirsiniz.
Fan bağlantısı MOLEX ise aşağıdakine benzeyecektir.
1664778989113.png

1664779166155.png

Eğer kablo doğru bir şekilde takıldığı halde fan çalışmıyorsa, montajlanan fan arızalı olabilir.
Eğer fan arızalıysa satıcı ile iletişime geçip fan değişimi isteyebilirsiniz. PCKolik: 0212 452 90 90

KS

Sunnydiego

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Kablosu sağlam takılmadığı için kendiliğinden çıkmış veya kabloyu takmayı unutmuş olabilirler.
Kasanın arka kapağını açıp kabloyu kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer kablo çıkmış ise kolayca takabilirsiniz.
Fan bağlantısı MOLEX ise aşağıdakine benzeyecektir.
Ekli dosyayı görüntüle 8385
Ekli dosyayı görüntüle 8388

Eğer kablo doğru bir şekilde takıldığı halde fan çalışmıyorsa, montajlanan fan arızalı olabilir.
Eğer fan arızalıysa satıcı ile iletişime geçip fan değişimi isteyebilirsiniz. PCKolik: 0212 452 90 90
İllkkez kasa aldığım için bilgim sınırlı, kasanın arkasını açtım ve görüntü böyle. Siz görebiliyorsanız takılmamış eksik bir şey var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_20221003_131508.jpg
    IMG_20221003_131508.jpg
    6.1 MB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20221003_131511.jpg
    IMG_20221003_131511.jpg
    5.9 MB · Görüntüleme: 18

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
İllkkez kasa aldığım için bilgim sınırlı, kasanın arkasını açtım ve görüntü böyle. Siz görebiliyorsanız takılmamış eksik bir şey var mı?
Kabloları yakından kontrol etmek gerekiyor.
Fanların kablolarını takip edin, boşta kablo var mı diye bakın.
Mesela aşağıdaki gibi bir şey olmuş olabilir, kablo çıkmış olabilir.
(Görsel örnek için, kablo fanlara ait olmayabilir, siz fanların kablosunu bulmalısınız.)
1664792420009.png

KS

Sunnydiego

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Kabloları yakından kontrol etmek gerekiyor.
Fanların kablolarını takip edin, boşta kablo var mı diye bakın.
Mesela aşağıdaki gibi bir şey olmuş olabilir, kablo çıkmış olabilir.
(Görsel örnek için, kablo fanlara ait olmayabilir, siz fanların kablosunu bulmalısınız.)
Ekli dosyayı görüntüle 8401
Gördüğüm kadarıyla alt fanın kablosu bu boştaki gösterdiğiniz yeri takip ediyor. Alt fanın gittiği başka bir yer görmedim. Yolu takip ettim ve buna çıktı fotosunu da yüklüyorum Fakat bunun takılacağı bir yer var mı onu bulamadım bir de bunun şeklinin diğer tüm şekillerden farklı olması da ilginç bu yüzden kafam karıştı

Ekli dosyalar

• IMG_20221003_134127.jpg
    IMG_20221003_134127.jpg
    4.7 MB · Görüntüleme: 13

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Gördüğüm kadarıyla alt fanın kablosu bu boştaki gösterdiğiniz yeri takip ediyor. Alt fanın gittiği başka bir yer görmedim. Yolu takip ettim ve buna çıktı fotosunu da yüklüyorum Fakat bunun takılacağı bir yer var mı onu bulamadım bir de bunun şeklinin diğer tüm şekillerden farklı olması da ilginç bu yüzden kafam karıştı
Bu bağlantısı yapılmış bir kablolama. Elinizde tuttuğunuz POWER'ın görseldeki gibi takılması gerekiyor.
1664794564204.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri