Yardım Hikvision T200N Dosyalara Eri̇şemi̇yorum

Sybicort

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Herkese selamlar. Yaklaşık 1 sene önde Hikvision T200N 512GB harici SSD aldım. Tamamen fotoğraflarımı, dosyalarımı yedeklemek için kullanıyordum. Fakat 3-4 aydır hiçbir dosyaya erişim sağlayamıyorum. SSD'yi bilgisayara takınca bir dosyaya girmeye çalıştığımda veya dosya transfer etmeye çalıştığımda otomatik olarak çıkıyor ve SSD'yi görmüyor bilgisayar. Tarama yapmaya çalıştığımda da aynı şekilde kendi kendine çıkıyor ve görünmüyor. Anladığım kadarıyla SSD ile herhangi bir işlem yapmaya çalıştığımda SSD direkt kapatıyor kendini. Boşta durduğum zamanda sorun olmadan Bilgisayarım kısmında gözüküyor. SSD benim için önemli değil fakat içindeki dosyaları kurtarsam yeterli. Yardım edebilirseniz çok sevinirim, iyi bayramlar...

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
506
Hikvision T200N
Windows ayarlar disk yönetimi burada durum ne görülüyor mu?

Bağlantıda USB 2 ye takmayın diye tavsiyeler gördüm. Şu usb portlarında kasanın arkasındakiler dahil bir deneyin denemediyseniz. birde kablo meselesi, farklı bir kablo ile deneme imkanı

Olmadı olmadı...................
NVMe SSD'den Verileri 4 Yolla Kurtarma şeklinde gitmeye çalışacaksınız mecburen...
Bolca kaynak var şuradaki gibi....
Buradaki partisyon manager bunlar daha etkili olabilir.

veya buradaki, Türkçe dil desteği mevcut. Bu tür işlerde Türkçe dil desteği önemli.

KS

Sybicort

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hikvision T200N
Windows ayarlar disk yönetimi burada durum ne görülüyor mu?

Bağlantıda USB 2 ye takmayın diye tavsiyeler gördüm. Şu usb portlarında kasanın arkasındakiler dahil bir deneyin denemediyseniz. birde kablo meselesi, farklı bir kablo ile deneme imkanı

Olmadı olmadı...................
NVMe SSD'den Verileri 4 Yolla Kurtarma şeklinde gitmeye çalışacaksınız mecburen...
Bolca kaynak var şuradaki gibi....
Buradaki partisyon manager bunlar daha etkili olabilir.

veya buradaki, Türkçe dil desteği mevcut. Bu tür işlerde Türkçe dil desteği önemli.
Disk yönetimi kısmında böyle gözüküyor. USB 2 ve farklı kablo yöntemini de denedim fakat maalesef durum aynı.

Ekli dosyalar

• 1743334028995.png
    1743334028995.png
    5.6 KB · Görüntüleme: 7

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Bilgisayarın veriyollarında veya yazılımsal bir arıza yoksa;
Yani SSD'nin kendisinde mekanik bir arıza oluşmuşsa verileri kurtarmak için uzman bir teknik servisten yardım almanız gerekir. Yedeklenen dosyalar önemliyse kurtarmanın tek yolu bu olabilir. Verilerin depolandığı kısımda arıza yoksa verileri kurtarabiliyorlar.

Başka bir bilgisayarda da harici SSD'yi okutamıyorsanız muhtemelen SSD'nin kendisinde problem olmuştur.

KS

Sybicort

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bilgisayarın veriyollarında veya yazılımsal bir arıza yoksa;
Yani SSD'nin kendisinde mekanik bir arıza oluşmuşsa verileri kurtarmak için uzman bir teknik servisten yardım almanız gerekir. Yedeklenen dosyalar önemliyse kurtarmanın tek yolu bu olabilir. Verilerin depolandığı kısımda arıza yoksa verileri kurtarabiliyorlar.

Başka bir bilgisayarda da harici SSD'yi okutamıyorsanız muhtemelen SSD'nin kendisinde problem olmuştur.
Maalesef başka bir bilgisayarda denediğimde de aynı problemi yaşıyorum

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
506
Disk yönetiminde görülen EXFAT dosya sistemi

''ExFAT sabit diskten veriyi geri almak için, exFAT dosya sisteminin harici sabit diskini, HDD'sini, USB flash sürücüsünü ve SD kartını algılayıp okuyabilen veri kurtarma yazılımını kullanarak bunu kolayca yapabilirsiniz. EaseUS Data Recovery Wizard, çok yetenekli bir exFAT veri kurtarma aracıdır''

BU şekilde ilerlemeye çalışacaksınız.

Bu tür bir sorun yaşayıp şunu denedim şu oldu, Şu kadar başarılı oldu, tamanını kurtarabildim, vb diyemiyorum malesef

Temel sorun çözümü için. ''EXFAT dosya sistemi verileri kurtarma!! bunun üzerinden gidebilirsiniz. Bi araştırma yapın.....

Bundan sonrası için ihtiyaç durumuna göre;

gerek taşınabilir m.2 ssd, gerek anakarta montaj ssd ler açısından, ÇİN menşeili ürünlerden uzak durmaya çalışın.

Depolama için;

çok önemli belge ve bilgiler var. Kaybetme riski en düşük seçenekler açısından araçlar.
HDD ler uzun süreli saklama için daha avantajlı. HDD ye depola, pc den çıkar çekmeceye at, bir sene sonra tekrar tak ve ulaş.
m.2 ssd yapısı gereği biraz daha hassas. durum çok daha riskli , uzun süreli bir kenara atıp beklemeler, 8-10-12 aylar. ulaşamama ihtimaliniz olacaktır.

Son düzenleme:
KS

Sybicort

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Disk yönetiminde görülen EXFAT dosya sistemi

''ExFAT sabit diskten veriyi geri almak için, exFAT dosya sisteminin harici sabit diskini, HDD'sini, USB flash sürücüsünü ve SD kartını algılayıp okuyabilen veri kurtarma yazılımını kullanarak bunu kolayca yapabilirsiniz. EaseUS Data Recovery Wizard, çok yetenekli bir exFAT veri kurtarma aracıdır''

BU şekilde ilerlemeye çalışacaksınız.

Bu tür bir sorun yaşayıp şunu denedim şu oldu, Şu kadar başarılı oldu, tamanını kurtarabildim, vb diyemiyorum malesef

Temel sorun çözümü için. ''EXFAT dosya sistemi verileri kurtarma!! bunun üzerinden gidebilirsiniz. Bi araştırma yapın.....

Bundan sonrası için ihtiyaç durumuna göre;

gerek taşınabilir m.2 ssd, gerek anakarta montaj ssd ler açısından, ÇİN menşeili ürünlerden uzak durmaya çalışın.

Depolama için;

çok önemli belge ve bilgiler var. Kaybetme riski en düşük seçenekler açısından araçlar.
HDD ler uzun süreli saklama için daha avantajlı. HDD ye depola, pc den çıkar çekmeceye at, bir sene sonra tekrar tak ve ulaş.
m.2 ssd yapısı gereği biraz daha hassas. durum çok daha riskli , uzun süreli bir kenara atıp beklemeler, 8-10-12 aylar. ulaşamama ihtimaliniz olacaktır.
exfat convert to ntfs araştırıyorum fakat ssd'ye herhangi bir işlem yapmaya çalıştığımda direkt gittiği için bir müdahale de bulunamıyorum maalesef

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri