HP BW028NT - Düşük Performans

vkonca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikler merhabalar;
HP BW028NT bu bilgisayarı büyük umutlarla aldım. 8 GB Ram, 4 çekirdek, 4GB harici ekran kartı 1 TB harddisk felan var diye dedim 2010 öncesi oyunları oynarım ben bunla. Ama gel gelelim sorunlara...

Bu bilgisayara uzaktan sende 8gb ram, 4 çekirdek, 4gb ekran kartı olsun diyip gitmişler... 

AMD Ekran kartını AMD Radeon™ 530 Grafik Kartı (4 GB DDR3 ayrılmış) gösteriyor ama yalan. Ekran kartının en güncel versiyonunu indiriyorum ve bana AMD Radeon (TM) R7 M340 isminde bir ekran kartı oluyor :).

FPS yerlerde 2008 yılında çıkmış olan The Witcher oyununu aldım En düşük ayarlarda 30 FPS alıyorum :D. Oyunları açarken yüksek performans seçiyorum ama nafile. Seçtiğimle kalıyor. Gta 4 en düşük ayarlarda 30 FPS'i geçmesi imkansız oluyor :). ETS 2 En düşük ayarlarda 20-25 fps ::D fazlasını göremedim. Şuana kadar +60 FPS alamadım la hiç  Yahu ben ne yapayım. 

SSD aldım oyunları ssd'ye kurdum nafile. 

Bilgisayarın linkini atayım. Bi bakar mısınız bu bilgisayar gerçekten çöp mü yoksa bu değerleri almam normal midir?

HP 15-BW028NT 2CL60EA A12-9720P APU 2.7GHz 8GB 1TB Radeon 530 15.6' Notebook

https://www.teknosa.com/hp-15bw028n...z-8gb-1tb-radeon-530-156-notebook-p-125033554

Kurulu İşletim Sistemi: Windows 10 Home (Temiz kurulum. Windows'un orijinal indirme aracıyla kurdum. SSD'de kurulu sistem)
Ekran Kartı: Güncellendi 18.9.3 yüklü.

dagros35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarın Dizüstü olduğundan aynı sisteme sahip bir masaüstünden düşük performans vermesi normal bilgisayarın içini açıp tozlanmış bölgeleri temizlersen sorunundan bir nebze kurtulursun diye düşünüyorum

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Sorun, harici e.kartının çalışmayıp, R7 olarak isimlendirilen ,daha zayıf işlemci içindeki gömülü dahili ekran kartının devreye girmesi.
 Netten bi araştırın,AMD sistemlerde NVDİA dan farklı olabilir.devreye sokulması.

KS

vkonca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anlamadığım olay şu oyuna girmeden oyunu amd panelinden yüksek performans olarak açıyorum yok abi çıldırıcam The witcher oyununda bile en düşük grafiklerde 30 fps geçmiyor deli olucam. Driverler güncel, oyun ssd'de , sağ altta amd simgesi çıkıyor sağ tıklayıp yüksek performans yaptım yine aynı, görüntüyü en iyi duruma getir yaptım aynı , dengeli yaptım yine aynı ne yapacağımı bilemiyorum.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
amd çipset driverini yükleyip, Ryzen moduna alarak(güç seçeneklerinden) bi de bu şekil deneyin.
 Olmazsa biosa girin.
 bİOSTADA E.KARTI İLE İLGİLİ BAZI AYARLAR OLABİLİR.

KS

vkonca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
amd çipset driverini yükleyip, Ryzen moduna alarak(güç seçeneklerinden) bi de bu şekil deneyin.
 Olmazsa biosa girin.
 bİOSTADA E.KARTI İLE İLGİLİ BAZI AYARLAR OLABİLİR.

hocam o çipset hangisi oluyor acaba biliyorsanız eğer linkini atabilir misiniz?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri